Sayfa 39/207 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 1652 madde; 305 - 312 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

Alıntı Originally Posted by vali Yazıyı Oku
    Anlamadığım bir şekilde,hissenin üzerinde çok büyük bir baskı var..
    Anlaşılmayacak bir şey yok. Bugün tarihli borsa bültenine açığa satış adedine bakarsanız görürsünüz. Kabaca söylüyorum yaklaşık 60.000.000 lot toplam işlem hacminin 1/3'ü açığa satış işlemlerinden oluşuyor ve bunu robotlar aracılığıyla yapıyorlar. Bunu yapanlar Sahol yönetiminin geri alım kararını tiye alırcasına 40,40 ağırlıklı ortalama ile hunharca satmışlar. Kapanış 40,04. BIST100 %1,26 BIST30 %1,62 düşerken geri alım kararı olan SAHOL %2,77 düşmüş.

Sahol yönetimi ağzı açık bakarken yatırımcısı soyulmuş, mesele bu kadar açık. Açıkçı kurumlar Sahol yönetiminin beceriksiz geri alım pratiğinden çok eminler, o nedenle bu talan daha çok devam eder.

Yani baskı filan yok, Sahol yönetiminin aczinden faydalanıp karoyu bulup parayı kapanlar var.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Sahol'un yatırımcı tabanının zayıf eller olduğunu mu düşünüyorsunuz? Son bir iki ayda giren " zayiflar" olabilir ama yoğun açığa satışa teslim olacak bir yatırımcı kitlesi olduğunu düşünmem. Açığa satışları kişisel olarak onaylamasam bile derinliği olan bir piyasada meşru işlemler olduğunu varsayıyorum.. Bugün açığa satanlar yarın yerine koymak üzere risk almış olanlardır. Açığa satış olduğunu düşünüyorsam ölçüyü kaçırdıkları yerde alıcı olurum, kendi adıma biletlerini keserim, daha iyi değil mi? Sahol nominal olarak çok değer kaybetmez, bundan eminim, %10-15 marjı kabul edilebilir buluyorum. Zaten böyle bir satış gelirse mutlaka alıcı olurum. Sahol nominal lira olarak kaybetmez ama bir olasılık secimden sonra bir süreliğine dövize karşı kaybedebilir ya da fiyatı yerinde sayarsa yine dönemsel olarak faize karşı kaybedebilir. Bunlar uv Sahol yatırımcısını korkutacak gelişmeler değildir.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    ...Açığa satışları kişisel olarak onaylamasam bile derinliği olan bir piyasada meşru işlemler olduğunu varsayıyorum.. Bugün açığa satanlar yarın yerine koymak üzere risk almış olanlardır...
    Derinliği olan piyasa mı? Yukarıya yazdım. Derinliği olan piyasada toplam işlem hacminin 1/3'ü açığa satış olmaz. Bunun anlamı (açığa satışın tamamına yakını gün içi kapatılmışsa -ki benim düşüncem o yönde) toplam işlem hacminin 2/3'ü fiktif yani elde olmayan senetlerin alım satımıyla gerçekleşmiş demektir. Yatırımcının elindeki senedin değerini bu fiktif işlemlerle %2,77 düşürerek açıkçılar belirlemiş oluyorlar. Nerede kaldı geri alımın gerekçesi?

CEO net aktif iskontosundan vb bahsediyor. İyi de biraz ciddiyet lazım. Geri alımı yönetenler borsa bültenine hiç mi bakmazlar. Açıkçılar beceriksizlikten bu kadar emin olmasalar hisse ile ilgili hiçbir kötü gelişme yokken sabah günaydın der demez açığa satarlar mı?.

İstenirse 3 günde bu baskı tersine döner. Örneğin yarın Sahol yönetimi geri alımla hisseyi 41 açsın ve alımı inatla 3 gün sürdürsün açıkçılar hisseyi tavan yapmak zorunda kalır. Bunları bilmeden bu işlere kalkışıyorlarsa bence geri alım yapıyoruz vb demesinler, bu işlerden vazgeçsinler!
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Piyasada işlem hacmi düşüyor ama alıcılar kaybolduğundan. Yarın Akbank bilançosu geliyor. Buna rağmen piyasanın satıcılı olduğundan herkes emin olduysa alıcı tarafları zayıf olur. Biliyorsunuz düşük işlem hacmiyle fiyatların gerilemesi başka fırsatlara kapı açar. Buradaki bütün tecrübeli yatırımcılar satışlarda momentum kaybolana kadar kenara çekilirler, momentum kaybolunca da alisa geçerler. Açığa satanlar da ne yaparlarsa yaparlar. Surada 2 yıl önce bu hisseyi 7-8 liralardan alıyorduk. ( 7 liradan alamamış ama 8-11 lira arasından güle oynaya toplamıştım. Yine aynısı olur.)

5. 2 yıl önce ülkede nerdeyse herşey 5-10 da 1 fiyatinaydi zaten, bu enflasyon ortamında geçmişle fiyatları kıyaslamak doğru değil..
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Piyasada işlem hacmi düşüyor ama alıcılar kaybolduğundan. Yarın Akbank bilançosu geliyor. Buna rağmen piyasanın satıcılı olduğundan herkes emin olduysa alıcı tarafları zayıf olur. Biliyorsunuz düşük işlem hacmiyle fiyatların gerilemesi başka fırsatlara kapı açar. Buradaki bütün tecrübeli yatırımcılar satışlarda momentum kaybolana kadar kenara çekilirler, momentum kaybolunca da alisa geçerler. Açığa satanlar da ne yaparlarsa yaparlar. Surada 2 yıl önce bu hisseyi 7-8 liralardan alıyorduk. ( 7 liradan alamamış ama 8-11 lira arasından güle oynaya toplamıştım. Yine aynısı olur.)
    CPH2009 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by nicom41 Yazıyı Oku
    2 yıl önce ülkede nerdeyse herşey 5-10 da 1 fiyatinaydi zaten, bu enflasyon ortamında geçmişle fiyatları kıyaslamak doğru değil..

CPH2009 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçmişteki fiyatlar referans değil, doğru. Eskiden beri gelen basit bir ilke vardır. Bir hissenin aşağıya doğru potansiyeli diyelim %10-15, yukarıya doğru potansiyeli %300 ise, vade bilinmiyor bile olsa o hisse yatırıma uygun, seçimlik bir hissedir.

7. Geçen hafta davos ta CEO nun açıklamalarını dinlemiş olmalısınız ,hisse 44 tl de iken resmen bu fiyatların çok ta ucuz olmadığı mesajını verdi. Yada ben öyle anladım, peki ne demişti CEO.. 1. Akbank aslında açıkladığı kadar kar etmiyor,olsa olsa % 10 kadar kar ediyor 2. şirketlerimizin çoğu enflasyon muhasebesine geçtiği için beklenen karları açıklamayacaklar 3.Enerjisa üretim halka açılmayacak 3. son 5 yılda yaptığımız yatırımın gelecek 5 yılda iki mislini yapacağız. Şimdi soruyorum bu açıklamaların neresi olumlu, kaldı ki hisse 44den 39 a düştü, %-5 olduğu gün 750 bin geri alım %-3 olduğu gün 0 geri alım... Benim anladığım patronlar bayağı bir SHORT pozisyondalar. Düşüncelerim kendimi bağlar asla kimseye akıl verecek değilim....

Arkadaşlar
    Enflasyon muhasebesinin karın azlığı veya yüksekliği ile bir ilgisi yok. Kar ne ise o açıklanır. Enflasyon muhasebesinde de bu böyledir.
    Enflasyon muhasebesi farklı bir uygulama.
    Gerçek bilançolara erişim için geçmişe dönük yatırımların ve varlıkların yeniden değerlendirilmesi gerekir ve bunun üzerine enflasyon oranlarının muhasebesi yapılması gerekir, yoksa bu uygulamanın hiç bir ehemmiyeti yok.
    Bu durumda holding hisseleri diğer hisselere konsolide bilançolarıyla fark atacaktır. Kendilerinin ve iştiraklarının varlıkları diğer şirketlerde yok.
    Bizler hisse satın almakla şirketteki varlıkları ve geleceğini satın alıyoruz. Bunu düşünerek hisse almayanı, yatırımcı grubundan saymamak gerekiyor.
    Son düzenleme : agg; 27-01-2023 saat: 13:33.

Sayfa 39/207 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •