Sayfa 390/564 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon
Arama sonucu : 4508 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by garrett mobil Yazıyı Oku
    Şimdi nakitte olmak ve buralardan almak vardı. Alan kazanır diye düşünüyorum

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    SiZinle aynı fikirdeyim...

%10 düşecek hiçbir durumu yok bu hissenin...

Bokunu çıkardılar ...

Düşen bıçak tutulmazmış...

Yine de şeytan dürttü bir kere...

2.  Alıntı Originally Posted by garrett mobil Yazıyı Oku
    Şimdi nakitte olmak ve buralardan almak vardı. Alan kazanır diye düşünüyorum

nakitteydim ama maçam yemedi altın aldım

3. 12.00 kapattı BAGFAŞ 09 Mart 2020 pazartesi günü.

Endeks bugün 101.900 lere kadar geriledi. Bugün petrol fiyatları tarihi düşüşlerinden birini yaşadı. Dolar 6.15 lerde. Endeks bu akşam 103.524 kapattı.

Bagfaş için 11.30-13.30 aralığından ALINIR demiştim. Nisan 2020 sonu veya Mayıs 2020 ayı ilk haftası 17.00-21.00 aralığından SATILIR diye söylemiştim. Yazdıklarımın arkasındayım. Ama 20.00 li rakamlardan alıp bekleyenlerin kara geçmeleri çok zor. Ya aşağıdan da alacaklar, ya da o zarar çıkmaz yani.

Neyse
    Takibe devam. Bol kazançlar

4. Petrol fiyatlarındaki düşüşün gübre fiyatlarına ve dolayısıyla bizim karımıza etkisi konusunda fikri/bilgisi olan var mıdır?

Kapanış fiyatı = 11,24

5. Azotlu gübreler doğalgazdan üretiliyor.

Petrol fiyatları ile doğalgaz fiyatlarının paralel hareket ettiği düşünülse de işin gerçeği öyle degil. Misal, son bir ayda doğalgaz fiyatlarında %10'un üzerinde artış varken petrol fiyatlarında %30'luk bir azalis var...

Genel olarak gübre fiyatlarında 2019'da düşüş vardı.

Bagfas'in bir kaç yıl önceki CAN sipariş bildirimlerinde ton başı fiyat 150 dolar civarıydı. ocak ayında yapılan son bağlantıdaki ton başı fiyat 128 dolar... Satis fiyatının geriye gitmesi karlılığı kısmen olumsuz etkileyen bir faktör. (%10 kâr marjı olan biri satış fiyatı 150 dolar olursa 15 dolar, 130 dolar olursa 13 dolar para kazanır.)

Global resesyon fiyatlamasiyla tüm emtia fiyatları baskı altında olsa da Bagfas'in derdi bence bunlar değil.. Bagfas'in derdi bakim-onarim-yenilemeler nedeniyle yeterli miktarda üretim yapamamak...

Inşallah eski tesislerin bakım onarımları tamamlanıp tam kapasiteye yakin üretime başlamışlardır. Aksi takdirde bozulan dış konjonktürde işimiz çok zor...

Not: bir arkadaş yarin gidip "fabrikanın yerinde olup bacasının tütüp tütmedigine" de bir bakıp haber verirse çok makbule geçecektir.

Herkese saygılar...

Alıntı Originally Posted by kucukortak Yazıyı Oku
    Petrol fiyatlarındaki düşüşün gübre fiyatlarına ve dolayısıyla bizim karımıza etkisi konusunda fikri/bilgisi olan var mıdır?

Kapanış fiyatı = 11,24

6.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku

Inşallah eski tesislerin bakım onarımları tamamlanıp tam kapasiteye yakin üretime başlamışlardır. Aksi takdirde bozulan dış konjonktürde işimiz çok zor...
    31 Aralık 2019 tarihli bilanço dip notlarında yatırım teşvik belgeli iki yatırımın tamamlanma oranı % 84 lerde idi...

7. Birileri internette paylaşmıştı bacalar tütüyor limandada bir sürü tük almak için bekleyen gemiler gözüküyor bence üretim yapıyor satış da yapıyor ama patron ne düşünüyor bu konuda bilemedim

8. Ben bu fabrikanın yerinde olup olmadığından şüpheliyim. 15 günde %50 düştü. Daha nereye kadar düşecek? tam bir şelale...

Sayfa 390/564 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •