Sayın Zdx&Lunar Soul ben yerel seçimlerin borsaya bir etkisi olacak veya olmayacak demedim. ülke ekonomisinin cari fazla üretebilecek duruma gelemeyeceğinden bahsettim. seçim ekonomisi uygulayıp enflasyonu daha çok körükleyecekler dedim. bu ülkede ekonominin günlük ve seçime dönük iktidarda kalmak için yapılan planlardan ibaret olduğundan bahsettim. yoksa büyük hayellere kapılıp ekonomi ekibi kuruldu, şöyle olacak böyle olacak, enflasyon tek haneye düşecek, cari fazla vereceğiz, avrupa bizi kıskanacak vs. hikayelerine inanmam. sonuçta bunları söyleyenler dün iktidara gelmediler .22 senedir bu ülkeyi yönetiyorlar ve 2028 yılına kadar da yönetecekler. 2024 yılının ilk çeyreğine kadar seçim ekonomisi uygulanır, seçim biter ağır vergiler ve ekonomiyi soğutma çabalarına devam edilir. enflasyon 2024 yılı sonunda yine % 50 lerde faizler keza o mertebelerde devam eder. ekonomide stagflasyon ( durgunluğa girilir ), seçimden önceki yıla kadar ( 2027 ) buna yakın politikalara devam edip seçime 1 yıl kala yine para muslukları açılır, v.s. bu terane devam eder. kısacası önümüzde güzel günler olduğunu düşünmüyorum.. yatırım tavsiyesi değildir...
Yer İmleri