Sayfa 392/994 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Yıllardır buradayız. Artık lotlarımız evladiyelik. Ben zaten 2 sene önce blokajı koydurmuştum. En son 89'lardan bir miktar daha pozisyon artırdım. Bundan sonra ihtiyacım olmadığı müddetçe düşük maliyetle temettüleri almaya devam edeceğim. Cari oran 90-100 arasına gelirse pozisyon artırırım. Aksi takdirde mevcut pozisyonumu korurum. Manipülatif hisselerde yaşanan yükselişlerin bir benzerini yaşamazsa asla pozisyon kapatmam. Kent gıda'nın yüksek oranlı bedellisi ile birçok 3 rakamlı fiyatlardan işlem gören iyi firmalar (Konya, Kartonsan, Egeen, FMIZP vb.) kendilerini bir anda yukarılara attılar ve oralardan işlem görmeye devam ediyorlar.

Ancak, Otokar böyle bir hisse değildir. Bunu da gösterdi. Başka hisselerde 5 tavan yaptıran birçok haber Otokar'da iç edildi.
    Aynen reis çok üzülüyorum. Çıkmamı bekliyor adi kağıt. Birtane olumlu haber yok. 2023 yılına kadar birşey olmaz bu kağıtta. 174 ü harcadık.

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. 8355000 hacim yapmış bir iki kademe ile alışlar satışlar oluyor. Dümbük

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Bir hisseyi 2-3 yıl önceki fiyatına alabiliyorsanız uzun vade olayı hikayedir. Apple ı satan bidaha aynı fiyata alamadı. Hep zirve tazeledi. Otokar veya herhangi bir şirket hiç farketmez. 7 yıldır hangi şirketi sattıysam daha düşük fiyatlardan alım yaptım. Satan ne zaman sattığının altına alamaz o zaman uzun vade yatırımcılıktan bahsedebiliriz. Bu yüzden bizim borsamız orta vade trade etmeye uygun.

4. Otokar daki spekte bunu yapıyor zaten Örnek olarak 150 den satıyor 75 den alıyor. 175 den satıyor 100 den alıyor. Bekleyen küçük yatırımcı kazanamasa da kendisi cebini dolduruyor. Ve bu hareketler satmayıp bekleyen küçük yatırımcının psikolojisini bozuyor. Adam hesaba bi bakıyor yüzde 50 karda 3 ay sonra bakıyor yüzde 10 a düşmüş kar. Kimi zaman eksiye de düşmüş

5. Çok ucuz fiyatlardan blok alım yapıp bekleyenlerin dışında uzun vadeci ara ara alım yapan hiçbir arkadsş eğer satış yapmamışsa zirvelerde birsey kazanamadı zaten.

6. Hangi hisse olursa olsun küçük yatırımcı hisseye bir değer biçecek bu fiyata yakın veya altında belli bir süre maliyetlenecek hisse fiyatı maliyete gelince alımı bırakacak sonrasında satım için bir makul fiyat belirleyecek. Belirlediği fiyata gelinceye kadar bekleyecek. Satış fiyatına gelince de hiç düşünmeden satacak yukarı gider uçar kaçar diye düşünmeyecek. Çok seviyosa hisseyi belli bi miktarını satmayabilir. Bu aşamadan sonra hisse uçar kaçarsa üzülmeyecek ve yukardan alım yapmayacak. Aynı hisseden almak istiyosa fonda bekletecek parayı istediği fiyata gelirse alım yapacak. Ya da gidip benzer mantıkla farklı bi hisse alacak. İyi bir stratejisi olmadan küçük yatrmcı borsada para kazanamaz. Böyle sadece alım yapıp bekleyerekte iyi getiriler elde edemez. Tabi alıp bekleyerek para da kaybetmez olumlu tarafı bu. Ama en tehlikelisi kısa vadeli alsat yapmak. En çok kayıplar burda yaşanıyor. Adam elindeki 20 bin lirayla günlük alsat yapıyor rakipleri milyonlarca doları olan viop varant short gibi farklı stratejileri olan citi bank gibi kurumsal yerli veya yabancı firmalarda yetişmiş eğitimli donanımlı insanlar. Şansı çok az

7.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Hangi hisse olursa olsun küçük yatırımcı hisseye bir değer biçecek bu fiyata yakın veya altında belli bir süre maliyetlenecek hisse fiyatı maliyete gelince alımı bırakacak sonrasında satım için bir makul fiyat belirleyecek. Belirlediği fiyata gelinceye kadar bekleyecek. Satış fiyatına gelince de hiç düşünmeden satacak yukarı gider uçar kaçar diye düşünmeyecek. Çok seviyosa hisseyi belli bi miktarını satmayabilir. Bu aşamadan sonra hisse uçar kaçarsa üzülmeyecek ve yukardan alım yapmayacak. Aynı hisseden almak istiyosa fonda bekletecek parayı istediği fiyata gelirse alım yapacak. Ya da gidip benzer mantıkla farklı bi hisse alacak. İyi bir stratejisi olmadan küçük yatrmcı borsada para kazanamaz. Böyle sadece alım yapıp bekleyerekte iyi getiriler elde edemez. Tabi alıp bekleyerek para da kaybetmez olumlu tarafı bu. Ama en tehlikelisi kısa vadeli alsat yapmak. En çok kayıplar burda yaşanıyor. Adam elindeki 20 bin lirayla günlük alsat yapıyor rakipleri milyonlarca doları olan viop varant short gibi farklı stratejileri olan citi bank gibi kurumsal yerli veya yabancı firmalarda yetişmiş eğitimli donanımlı insanlar. Şansı çok az
    Herkes boyle yapiyor evet...
    Ama al sat ile de olsa onu da kestirmek cok zor yuzde 5 yukarda olan oglrden sonra rkside olabiliyor her neyse sesli dusunuyorum o da zor.
    İs degisir para girisi olur doviz ve emtia vs fiyatlamalari sabitlenir piyasa tarafindan cds ler duser o zaman kalici uzun vadeli yatirim meyve verir.
    Ben de surekli bu fiyatlamanin olacagini dusunmuyorum cunku bu is boyle devam etmez cok nufuslu ulkede oynak yukselen enflasyon surdurulebilir degil....
    İthalat bu kadar onemliyken bu kadar borc varken bir yerde artik yapisal ekonomik reformlara sira gelmeli ve ivedilikle halledilmeli sorunlar...
    Ytd

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

8. 7 yıldır olan bu hocam. Dediğin gibi fonlar vs dışardan sağlam bi döviz girişi olur o zaman farklı fiyatlamalar görürüz. Fakat çoğu hisse döviz bazlı dibinde TL bazlı bile 3-4 yıl önceki fiyatlarda uzun vade yatrmcıların sabrını zorluyor çoğu hisse. Eğer borsada yatırım yapıyorsak dövize altına karşı bile kazanmamız gerek

Sayfa 392/994 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •