Originally Posted by
Otokar
Hangi hisse olursa olsun küçük yatırımcı hisseye bir değer biçecek bu fiyata yakın veya altında belli bir süre maliyetlenecek hisse fiyatı maliyete gelince alımı bırakacak sonrasında satım için bir makul fiyat belirleyecek. Belirlediği fiyata gelinceye kadar bekleyecek. Satış fiyatına gelince de hiç düşünmeden satacak yukarı gider uçar kaçar diye düşünmeyecek. Çok seviyosa hisseyi belli bi miktarını satmayabilir. Bu aşamadan sonra hisse uçar kaçarsa üzülmeyecek ve yukardan alım yapmayacak. Aynı hisseden almak istiyosa fonda bekletecek parayı istediği fiyata gelirse alım yapacak. Ya da gidip benzer mantıkla farklı bi hisse alacak. İyi bir stratejisi olmadan küçük yatrmcı borsada para kazanamaz. Böyle sadece alım yapıp bekleyerekte iyi getiriler elde edemez. Tabi alıp bekleyerek para da kaybetmez olumlu tarafı bu. Ama en tehlikelisi kısa vadeli alsat yapmak. En çok kayıplar burda yaşanıyor. Adam elindeki 20 bin lirayla günlük alsat yapıyor rakipleri milyonlarca doları olan viop varant short gibi farklı stratejileri olan citi bank gibi kurumsal yerli veya yabancı firmalarda yetişmiş eğitimli donanımlı insanlar. Şansı çok az
Herkes boyle yapiyor evet...
Ama al sat ile de olsa onu da kestirmek cok zor yuzde 5 yukarda olan oglrden sonra rkside olabiliyor her neyse sesli dusunuyorum o da zor.
İs degisir para girisi olur doviz ve emtia vs fiyatlamalari sabitlenir piyasa tarafindan cds ler duser o zaman kalici uzun vadeli yatirim meyve verir.
Ben de surekli bu fiyatlamanin olacagini dusunmuyorum cunku bu is boyle devam etmez cok nufuslu ulkede oynak yukselen enflasyon surdurulebilir degil....
İthalat bu kadar onemliyken bu kadar borc varken bir yerde artik yapisal ekonomik reformlara sira gelmeli ve ivedilikle halledilmeli sorunlar...
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Yer İmleri