Sayfa 392/431 İlkİlk ... 292342382390391392393394402 ... SonSon
Arama sonucu : 3443 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

1. Sportifler için stratejimin özeti:

Bu yıl GS Şampi olursa GSRAY ile ilgilenmem FENERi takip ederim (alım seviyem 35 TL)

Bu yıl FENER Şampi olursa FENER ile ilgilenmem GSRAYı takip ederim (alım seviyem 1.31)

BJKASta bedelli riski gördüğüm için uzak duruyorum. Gelişmelere göre durumlara bakacağım. Ciddi bir borç yükü ve yönetim zafiyeti görüyorum. Bunun için belirlediğim hedef PD 100 milyon dolardır ki 3 TL ye tekabül ediyor.

TSPOR ile ilgilenmiyorum çünkü aşırı derecede sulanma söz konusu.

Sadece belirlediğim seviyelere inerlerse alıcıyım, taviz vermem söz konusu değil. Aksi halde yolunuz açık olsun der geçerim. 😊
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Defter değerine oranla çok ciddi iskonto ile işlem gören, karlılığı hiç de fena olmayan bir sürü sağlam şirket dururken paramı zarar odaklı ve aşırı derecede spekülatif şirketlerde riske atmam. Eğer riske sokacaksam da risk oranını makul seviyeye düşürecek oldukça cazip fiyatlardan mallanmalıyım. Stratejimin ana esprisi budur. Benim param kıymetlidir, çarçur edecek para yok bende.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,956
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sportifler için stratejimin özeti:

Bu yıl GS Şampi olursa GSRAY ile ilgilenmem FENERi takip ederim (alım seviyem 35 TL)

Bu yıl FENER Şampi olursa FENER ile ilgilenmem GSRAYı takip ederim (alım seviyem 1.31)

BJKASta bedelli riski gördüğüm için uzak duruyorum. Gelişmelere göre durumlara bakacağım. Ciddi bir borç yükü ve yönetim zafiyeti görüyorum. Bunun için belirlediğim hedef PD 100 milyon dolardır ki 3 TL ye tekabül ediyor.

TSPOR ile ilgilenmiyorum çünkü aşırı derecede sulanma söz konusu.

Sadece belirlediğim seviyelere inerlerse alıcıyım, taviz vermem söz konusu değil. Aksi halde yolunuz açık olsun der geçerim. ��
    1.31 alım yerin,daha çok beklersin hisse 1.86 oldu,biz 1.75'e kadar sildik süpürdük,tradeciler işini bilir

4. th bu spor hisselerinden anlamıyor dostum. o gitsin bilanço okusun ve analiz yapsın bist 30 hisselerinde. spor hisseleri maç sonuçlarından direkt etkilenirler. tabi tek bunlardan değil. aynı zamanda yeni yönetim seçimlerinden, transfer dönemlerinden, teknik direktör değişikliklerinden, vs. vs. tam tersine spor hisseleri bilançoda yazan zarardan etkilenmezler. yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    1.31 alım yerin,daha çok beklersin hisse 1.86 oldu,biz 1.75'e kadar sildik süpürdük,tradeciler işini bilir
    Helal olsun sana hep silip süpürüyorsun valla, gece gündüz fark etmiyor senin için hep silip süpürüyorsun. Paraya para demiyorsundur, servet yaptın sportif hisselerde bravo.

Benim alım yapmam için ya biri 1.31 e gelecek veya da diğeri 35 e, taviz vermem söz konusu değil, aksi halde benden tek bir kuruş çalışmaz ne halleri varsa görsünler. Tabii bu arada sen de servetini artırmaya devam edersin. Ne muhteşem bir performans sergiledi şu FENER GSRAY BJKAS TSPOR, diğer kağıtlara yatırım yapanlar imrenip kıskanıyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    th bu spor hisselerinden anlamıyor dostum. o gitsin bilanço okusun .....
    Spor hisselerinden kim anlıyor ki? FENER'i 35 tl de bekliyorum, GSRAY'ı da 1.31 de. İkisinden biri gerçekleşir herhalde, bunlardan biri şampi olacağına göre. TR'deki sportif a.ş.ler dünyada eşi benzeri olmayan bir iş modeline sahip. Bu iş modeli şu: Kasa dolu ise kafana göre harcama yap ve kasayı boşalt, sonra bedelliye gidip kasayı doldur, sonra kasayı tekrar boşalt, sonra tekrar bedelliye git ve kasayı doldur......bu döngüyü sürekli uygula. Adamlar şirketlerini sıfır maliyetle finanse etmenin yolunu bulmuş. Bu hisselerin kumardan farksız olduğunu, bunların yatırım amaçlı alınmadığını herkes biliyor. Zaten bu yüzden zırt pırt bedelli yaptıklarında hiç itiraz gelmiyor, herkes paşa paşa ödüyor. GSRAY yakın geçmişte 2 tane bedelliye gidip (ilki %100, ikincisi %400) sermayeyi 540 milyon tl den 5.4 milyar tl ye yani 10 katına çıkardı. Bu süreçte her bir GSRAY hissesi için 1+(2x4)=9 tl rüçhan bedeli ödendi ki az para değil bu. Tabii eldeki hisse sayısı da 10 kat oldu. Bedellilerle ayakta duruyor sportifler ve herkes bu gerçeğin farkında. Borsadaki hissedarlar bedellilere ful katılarak şirketi kendi ceplerinden finanse etmeye devam ettikleri sürece bu iş modeli sorunsuz çalışır, ne zaman "yeter artık" denilirse işte o zaman bu şirketleri beleşten ayakta tutan bu sistem çöker.

7. TH üstat, milyonlarca taraftarı var, ölümüne takip ediyorlar. marka değeri çok yüksek bu özellikle iki büyük takımın. dolayısı ile dediğin gibi her zaman bedelli yapsa millet katılır. bu değirmenin suyu hiç bir zaman kesilmez. ama bir şartla. sportif başarı gelmesi gerekiyor. yani sistem özetle şöyle işliyor. önce çok sükse yapan bir kişi yönetici seçiliyor. hisse hemen prim yapıyor. arkasından iyi transferler yapıyor. hisse yükselmeye devam ediyor tam gaz. takım önüne geleni deviriyor ligde şampiyonluğa yürümeye başlıyor hisse tavan tavan gitmeye devam ediyor. sonra takım şampiyonluğu garantiliyor. hisse tabana kitliyor ve bir sonraki transfer ve sezona kadar yataya bağlıyor. sonra bir başka spor hissesinde aynı durum peydah oluyor. aynı terane onda da işliyor. şimdi mevcut duruma gelirsek. fener ali koç tarafından yani zengin bir insan tarafından yönetiliyor ama bir türlü istenen şampiyonluk gelmiyor. hissede bir stres var. en ufak bir ümit ışığında hisse tavana kitliyor. deli gibi transfer yapıyorlar hisse başarı bekliyor. ama yinede tam inanmıyor insanlar ve sürpriz at fener bahçe şuanda. cimbom +4 averaj ile önde olduğu için hemen hemen şampiyonluk kesine yakın gibi görülüyor ve bu yüzden hissede çok fazla bir yukarı ivlenme yok. çünkü bir çok kişinin elinde mevcut bol bol. hani diyorsunuz ya hisse sulandı işte o hesap. dolayısı ile hisse de çok fazla yukarı hareket olmuyor. çünkü sürpriz at değil. şampiyonluğun en büyük favorisi ama yinede hala olamama ihtmali var. şampiyon olursa ne olur benim tahminim 2 nin üzerine rahat atacaktır. ama asıl şampiyonluk önemli değil. bunun arkasından yeni sezon sponsorlukları, şampiyonlar ligine direkt katılım, yeni transferler, uzun zamandır sakat olan icardinin dönüşü, 5. yıldız takılacak onun seramonileri vs. yani çok su kaldırır. yinede fener şampiyon olursa çok daha fazla etki yaratır hisse üzerinde çünkü 10 yılın stresi birikti. işte böyle TH dayı spor hisselerinin geneil durumunu özetlemeye çalıştım. yatırım tavsiyesi değildir.

8. Güzel bir özet olmuş. Değindiğin mevzular akla oldukça yatkın. Benim elimde ne GSRAY var ne de FENER. Amacım 2024-2025 sezonunda şampiyonluğu garantileyip prim yapacak hisseyi bulmak değil. Dediğin gibi eğer GSRAY Şampi olursa 2 TL nin üzerine atar ama çok sulandığı için prim marjı kısıtlı olur kanaatimce. Öte yandan FENER Şampi olursa hissesi % bazında çok daha fazla prim yapar. Ben olaya tersten yaklaşıyorum çünkü elimde bu kağıtlar olmadığı gibi şampiyon olacak takımı da bulmaya çalışmıyorum. Bu sene hangi takım şampiyon olursa diğeriyle ilgileneceğim. FENER hissesi en dinamik, en yüksek volatiliteye sahip, hiç sulanma etkisine maruz kalmamış hisse olduğu için FENER'in alım fırsatı vermesi benim çok işine gelir. Bu senaryo GSRAY'ın bu sene Şampi olmasıyla gündeme gelecektir. Dilerim GSRAY Şampi olur ve ben de FENER i 35 TL de bekliyor olacağım.

Sayfa 392/431 İlkİlk ... 292342382390391392393394402 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •