Sayfa 393/427 İlkİlk ... 293343383391392393394395403 ... SonSon
Arama sonucu : 3414 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: DOAS - Doğuş Otomotiv

1. 2024 'te yurtiçi otomotiv satışlarının 900bin civarında; Doas'ın satışlarını da 105 bin civarında (Skoda hariç) olmasını bekliyorlarmış.
    karlılık odaklı yaklaşıma devam demişler.
    Personel sayısı: 2023 sonunda 2.074 Kişi; 2024 Mart sonunda 2.032 kişi
    ilk çeyrekte yaklaşık 615 milyon TL bağış yapılmış.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    570
     Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    2024 'te yurtiçi otomotiv satışlarının 900bin civarında; Doas'ın satışlarını da 105 bin civarında (Skoda hariç) olmasını bekliyorlarmış.
    karlılık odaklı yaklaşıma devam demişler.
    Personel sayısı: 2023 sonunda 2.074 Kişi; 2024 Mart sonunda 2.032 kişi
    ilk çeyrekte yaklaşık 615 milyon TL bağış yapılmış.
    Satış adetlerinde söylenen rakamlara ulaşılabilir de, şu araçlarda 1 temmuz dan itibaren istenen güvenlik kiti mevzusuyla, elde ne kadar önden getirilmiş KİT siz araç varsa Kar marjları belkide düşürülerek piyasaya boca etmeliler. Stokları eritmeliler,
    Yeni ithal araçlar ise KİT li istenmesi ve araç fiyatlarının artması, kredi erişim zorluğu, 3. çeyrek rakamlarını çok kötüleştirebilir sanki.
    Tabi bu senaryoda talebin öne çekilmesi için yapılan çalışmalar neticesinde 2. çeyrek satışların artması (Nisan gerideydi, haziranda basarlar gaza), Kar marjının düşmesi ile karı devam etse de, sayısal bazda satış adetlerinin paralelinde kar olmayabilir.

Ezcümle, ben 2. çeyrek bilançosunda olumsuz beklentide değilim. 3. ve 4. temmuz satışlarını görmek lazım.

İlk çeyrek bilançosu ise KAR kısmı enflasyon muhasebesine takılmış. Biraz da vergi kaynaklı erimiş.
    Muhtemelen de kasadaki nakit ve benzeri varlıklardan. (EKGYO da da benzer bir durum olmuştu, Kasasında 10 milyar nakit var diye şirket zarar açıkladı - bu enflasyon muhasebesiyle)

Borç ödemiş(2 milyar) hala kasada nakit var. (2,5 milyar) Yüksek finansman maliyetlerinin olduğu dönemde şirket net nakite geçmeyi tercih etmiş. (Tabi para kazanmış ki bunu yapabilmiş.)

Birde ironi yapalım : Çıtayı nereye çıkardıysa DOAS, 3 milyar net kar açıklıyor, kimse beğenmiyor. Kocaoğlan Tüpraş 320 milyon net kar açıkladı 1. Çeyrekte.

F/K : 3,36
    PD/DD : 1,29 (Bu bilanço ile şirket defter değerinde nerdeyse. Toplam varlıklar 82 milyar, özkaynaklar 52 milyar , piyasa değeri 66 milyar)
    Ayağını Sıcak Tut, Başını Serin.
    Kendine Bir Uğraş Bul, Düşünme Derin Derin... Hz. Mevlana...

3.  Alıntı Originally Posted by _ZeBuN_ Yazıyı Oku
    Satış adetlerinde söylenen rakamlara ulaşılabilir de, şu araçlarda 1 temmuz dan itibaren istenen güvenlik kiti mevzusuyla, elde ne kadar önden getirilmiş KİT siz araç varsa Kar marjları belkide düşürülerek piyasaya boca etmeliler. Stokları eritmeliler,
    Yeni ithal araçlar ise KİT li istenmesi ve araç fiyatlarının artması, kredi erişim zorluğu, 3. çeyrek rakamlarını çok kötüleştirebilir sanki.
    Tabi bu senaryoda talebin öne çekilmesi için yapılan çalışmalar neticesinde 2. çeyrek satışların artması (Nisan gerideydi, haziranda basarlar gaza), Kar marjının düşmesi ile karı devam etse de, sayısal bazda satış adetlerinin paralelinde kar olmayabilir.

Ezcümle, ben 2. çeyrek bilançosunda olumsuz beklentide değilim. 3. ve 4. temmuz satışlarını görmek lazım.

İlk çeyrek bilançosu ise KAR kısmı enflasyon muhasebesine takılmış. Biraz da vergi kaynaklı erimiş.
    Muhtemelen de kasadaki nakit ve benzeri varlıklardan. (EKGYO da da benzer bir durum olmuştu, Kasasında 10 milyar nakit var diye şirket zarar açıkladı - bu enflasyon muhasebesiyle)

Borç ödemiş(2 milyar) hala kasada nakit var. (2,5 milyar) Yüksek finansman maliyetlerinin olduğu dönemde şirket net nakite geçmeyi tercih etmiş. (Tabi para kazanmış ki bunu yapabilmiş.)

Birde ironi yapalım : Çıtayı nereye çıkardıysa DOAS, 3 milyar net kar açıklıyor, kimse beğenmiyor. Kocaoğlan Tüpraş 320 milyon net kar açıkladı 1. Çeyrekte.

F/K : 3,36
    PD/DD : 1,29 (Bu bilanço ile şirket defter değerinde nerdeyse. Toplam varlıklar 82 milyar, özkaynaklar 52 milyar , piyasa değeri 66 milyar)
    Kesinlikle katılıyorum, nereden bakıldığı çok önemli.
    Görecelik kanunu
    Bu piyasada ve diğerlerine göre kıyaslandığında oldukça iyi olduğunu düşünmekteyim.

4. Bu em belası devrinde 3 milyar kar fena değil. Şirketlerin çoğu rezalet bilançolar gönderiyor. Kchol, Tüpraş, Aselsan dan daha iyi göndermiş daha ne olsun. Piyasa değeri olarak onlar doastan 7-8-9 kat daha pahalı şirketler. Artı Doas pirimiz kalmış bir şirket, pirimi olsa bu bilançoyu satarlar derdim ama satılacak bir yanıda kalmadı

3 fk, 1 pp/dd ile işlem gören doas sadece araba mı satıyormuş

15 tane iş kolu var doas ta

https://x.com/parapusula1/status/179...f6mGFGF8Cmn8XA

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bu em belası devrinde 3 milyar kar fena değil. Şirketlerin çoğu rezalet bilançolar gönderiyor. Kchol, Tüpraş, Aselsan dan daha iyi göndermiş daha ne olsun. Piyasa değeri olarak onlar doastan 7-8-9 kat daha pahalı şirketler. Artı Doas pirimiz kalmış bir şirket, pirimi olsa bu bilançoyu satarlar derdim ama satılacak bir yanıda kalmadı

3 fk, 1 pp/dd ile işlem gören doas sadece araba mı satıyormuş

15 tane iş kolu var doas ta

https://x.com/parapusula1/status/179...f6mGFGF8Cmn8XA
    Sayın maharaj değerli paylaşımlarınız için teşekkürler.

6. Kuşsuz site ayrı bi alem, doas ta gelen 3 milyar kar yerden yere vurmuş millet

Doas te tek sıkıntı vergi dairesine 6 milyar kar bildiripte 3 milyar kar açıklaması oldu sanırım

Yoksa bilançoların rezil geldiği bu zamanda bu piyasa değeriyle 3 milyar kar iyi rakamdır

Bilanço için süper diyemem ama bu kadarda kötülenecek bir bilançoda değil doas bilançosu

Toaso 1. çeyrek karı 2.800
    Doas 1. çeyrek karı 2.977

Toaso piyasa değeri 155 milyar
    Doas piyasa değeri 66.600

Tofas 1. çeyrekte 2.800 kar açıkladı diye ertesi gün %4 pirim yapmıştır

Doas, Tofaşın üçte bir piyasa değerinde işlem görürken daha fazla kar açıkladı daha ne olsun

3 f/k, 1 pd/dd işlem gören şirketide bu kadar kötülemesin birader, 3 milyar çeyreklik kar getirdi diye

7. Yönetimin aşağıdaki açıklamayı yapması da taktire şayan. bundan sonraki çeyrekler için hatta temettü için beklentinin kapısı açılmış oldu, bu tür açıklamalar bilanço dönemlerinde açıklanmaya devam edecek galiba...

"Şirketimizin, 16.04.2024 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulumuzda gündemin 7. maddesi ile kâr payı avansı dağıtılabilmesi için Yönetim Kuruluna verilen yetki kapsamında; 31.05.2024 tarihinde kamuoyuna açıklanmış konsolide finansal tablolarda görüldüğü üzere 01.01.2024 – 31.03.2024 döneminde oluşan ara dönem kârından, kâr payı avansı dağıtılmamasına karar verilmiştir."

8. 2018 den beri bekliyorum. Çok iyi bilançolar açıklayıp kötü dönemler geçirdiği oldu hissenin fiyat olarak. Ben karın çeyreklik 3 milyar altına düşeceğini düşünmüyorum. Bu da bana yeter temettü açısından. Em bitince ve faizler düşmeye başlayınca bakalım bunu durdurabilecekler mi?

Sayfa 393/427 İlkİlk ... 293343383391392393394395403 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •