Sayfa 3941/7020 İlkİlk ... 294134413841389139313939394039413942394339513991404144414941 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 31,521 - 31,528 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Catherine Deneuve, David Bowie ve Susan Sarandon’in basrollerini paylastigi korku filmi Aclik (The Hunger - Miriam si sveglia a mezzanotte), 29 Nisan 1983’de Amerika’da vizyona girdi.

2. Nicolas Cage, Deborah Foreman ve Elizabeth Daily’nin basrollerini paylastigi romantik komedi Vadiden Gelen Kiz (Valley Girl), 29 Nisan 1983’de Amerika’da vizyona girdi.

3. Amerikali siyaset teorisyeni, ahlakci, tarihci, sosyal elestirmen ve edebiyat elestirmeni Russell Amos Kirk'un olum yildonumu (29 Nisan 1994)

"Ne bir din; ne de bir ideoloji olan, muhafazakarlik adiyla adlandirdigimiz dusuünce biciminin, bizlere dogmalar sunan bir Kutsal Kitabi ve Das Kapitali yoktur. Muhafazakarlarin nelere inandigini tespit etmek bir dereceye kadar mumkundur; muhafazakar inanis biciminin ilk prensipleri, onde gelen muhafazakar yazarlarin ve kamuya mal olmus kisilerin geride biraktigimiz iki yuzyil boyunca ortaya koydugu dusuncelerden kaynaklanmaktadir.

'Muhafazakarlik' kelimesini, ozellikle sifat olarak kullanmak, belki de cogu zaman iyi olabilir. Cunku bir 'Muhafazakar Model' yoktur ve muhafazakarlik bizzat ideoloji kavramini reddetmektedir: muhafazakarlik, bir zihin durumu, bir karakter tipi ve sivil toplumsal duzene bir bakis seklidir."

"Being neither a religion nor an ideology, the body of opinion termed conservatism possesses no Holy Writ and no Das Kapital to provide dogmata. So far as it is possible to determine what conservatives believe, the first principles of the conservative persuasion are derived from what leading conservative writers and public men have professed during the past two centuries.

Perhaps it would be well, most of the time, to use this word 'conservative' as an adjective chiefly. For there exists no 'Model Conservative', and conservatism is the negation of ideology: it is a state of mind, a type of character, a way of looking at the civil social order."

4. Meg Ryan, Andy Garcia ve Ellen Burstyn’in basrollerini paylastigi romantik drama Erkek Severse (When a Man Loves a Woman) 29 Nisan 1994’de Los Angeles ve New York City’de gosterime girdi.

5. Netflix dizisi Olmek Icn 13 Sebep'te Hannah Baker karakterine hayat veren Avustralyali aktris Katherine Langford'in dogum gunu (29 Nisan 1996)

6. Kanada asilli Amerikali ekonomist John Kenneth Galbraith’in olum yildonumu (29 Nisan 2006)

“Kapitalizmde insan insani somurur. Komunizmde ise tam tersi.”

“Caniniz hicbir sey yapmak istemediginde toplanti duzenleyin.”

7. Amerikali thrash metal grubu Testament, 9.studyo albumu The Formation Of Damnation'i 29 Nisan 2007'de Nuclear Blast etiketiyle piyasaya surdu.

8. "Bilinmez bir kitapciya giriyorum. Rengarenk raflara yaklasiyorum, merak dolu ve yogun hislerle. Yeni bir sey bulma umudum bir calisanin hangi kitabi aradigimi sormasiyla yikilip gidiyor. Kadina ne soyleyecegimi bilmiyorum. Nihayet, aklima geliyor. Orada yok. Bakmaya devam etmek istiyorum fakat uzerimde kitapci kadinin bakislarinin agirligini hissediyorum, ne istedigini 'bilmeyen' birini onaylamayan kisik gozler bunlar. Hep ayni sey! Birinin muhakkak bir amaci olmalidir! Her zaman ileriye dogru giden bir yolu izlemelisin!" Alejandra Pizarnik, Gunlukler, 23 Eylul 1954

"Entro en una librería desconocida. Me dirijo a los anaqueles coloreados, llena de curiosidad y tensa de emoción. La esperanza de hallar “algo nuevo” es quebrada por la voz del empleado que me pregunta qué títulos busco. No sé qué decirle. Al fin, recuerdo uno. No está. Hubiese querido seguir mirando, pero sentía sobre mí el peso de esa mirada comerciante, tan estrecha y desaprobadora ante alguien que “no sabe” lo que quiere. ¡Siempre lo mismo! ¡Siempre hay que aparentar la posesión de un fin! ¡Siempre el camino rectamente marcado!" 23 de septiembre de 1954

Sayfa 3941/7020 İlkİlk ... 294134413841389139313939394039413942394339513991404144414941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •