Sayfa 395/718 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495 ... SonSon
Arama sonucu : 5743 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: IHYAY - İhlas Yayın Holding

Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    Bir diğer merak konusu da %48 ortağı olan gazetenin olası bedellisine oranı ölçüsünde katılırsa eğer ödemesi gereken 300m. civarı parayı bulup bulamayacağı konusu...bedelliden gelen fonun bir miktarını iha nı sermaye arttırımında kullandıklarını ilan etmişlerde...bilançoya bakıldığında 150m. civarı nakitleri var gibi görünüyor ! gazetenin bedellisi için eksiklikleri büyük...bu nedenle gazetenin bedellisinden önce ihayı arz edip fon sağlamaları gerek mantiken...yapacaklar mı bakalım...

Bende hep aynı şeyi düşünmekteyim. İHA düşük sermaye ve iyi karlılıkla arz ediliyor. Yok satacağı ve iyi bir fiyata geleceği belli. Yanılmıyorsam %75 ine sahip, diğer yandan gazetenin sahip olduğu İHA nın da bir kısmına endirekt olarak sahip. Öncelik İHA nın halka arzı olursa, emisyon primi ve kaynak girişi ile bir ivme kazanabilir. SPK nın gazete bölünmesini reddetmesi ya da halka arzdan sonra onay vermesi daha da iyi olabilir diye düşünüyorum...
    Burada yer alan bilgi,paylaşım ve yorumlar kişisel düşüncemdir.Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    Bir diğer merak konusu da %48 ortağı olan gazetenin olası bedellisine oranı ölçüsünde katılırsa eğer ödemesi gereken 300m. civarı parayı bulup bulamayacağı konusu...bedelliden gelen fonun bir miktarını iha nı sermaye arttırımında kullandıklarını ilan etmişlerde...bilançoya bakıldığında 150m. civarı nakitleri var gibi görünüyor ! gazetenin bedellisi için eksiklikleri büyük...bu nedenle gazetenin bedellisinden önce ihayı arz edip fon sağlamaları gerek mantiken...yapacaklar mı bakalım...

Sayın illim kasada ki nakdin tamamını gazetenin bedellisinde kullandıklarında bu defa da ihyay da bedelli yaparken gönderdikleri fon kullanım raporunun dışına çıkmış olmazlar mı? ya da bedelli öncesi gönderilen fon kullanma raporunun bir bağlayıcılığı var mıdır?

3.  Alıntı Originally Posted by small_investor_0 Yazıyı Oku
    Sayın illim kasada ki nakdin tamamını gazetenin bedellisinde kullandıklarında bu defa da ihyay da bedelli yaparken gönderdikleri fon kullanım raporunun dışına çıkmış olmazlar mı? ya da bedelli öncesi gönderilen fon kullanma raporunun bir bağlayıcılığı var mıdır?
    üstad zaten bedelliden elde edilen fonun kullanımına dair açıklamalarında iştiraklerin sermaye arttırım süreçlerine katılım açıklaması da var idi. ve İHA nın sermaye arttırımına bedelliden elde edilen fonun bir kısmı ile katıldılar...yani fon kullanımıyla ilgili sorun yaşayacaklarını sanmıyorum..

...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

4.  Alıntı Originally Posted by small_investor_0 Yazıyı Oku
    tabi sermaye arttırım başvuru izahatnamesi içeriğinde kullanım amaçları bu şekilde belirtilmiş...burda gayrimenkul için bir miktar ayrılmış ama bu planlanan durum olarak sunuluyor o aşamada...ama şirketler plan dışına çıkabiliyor güncel koşullara göre diye biliyorum...yönetim kurullarına bunun için yetki veriliyor muhtemelen...ginede emin değilim bu tür şeylerin üzerine kurumsal olarak pek gideni görmedim en fazla paydaşların dava açtığını fakat yıllar sürdüğünü gördüm bazı batık şirketlerde...

...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

5. Evet vardı ama bedelliden gelecek paradan bağlı ortaklıkların sermaye artırımına katılmak için öngördükleri tutar 75 milyon idi. 75 milyonu medya tesis yatırımlarına, 100 milyonu menkul ve gayrimenkul yatırımlarına kullanacağız demişlerdi.

Gerçi boşuna kafa yormayalım bunlar her halükarda kılıfına uydururlar. 2019 da inşaat holding ile birleşeceğiz sermayemiz yetmiyor inşaat holding bizden değerli diye bedelli yaptılar sonra birleşmeyi yapıp birleşmeden ihlas holdinge gelen 325 milyon payın 200 milyonunu birleşme için ihlgm nin 1 lotuna biçilen fiyatın altında bir fiyata sattılar. Bunların ne yapacağını kestirmek zor.

6. 99 bile veriyor serelsizler ya böyle bişey varmı..

7. İHA arzından gelen parayı gazetenin bedellisine kullanacak.bize düşen o arada ihyay ın primlenmesinden maksimum faydalanmak o zaman ?

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmet kemal Yazıyı Oku
    İHA arzından gelen parayı gazetenin bedellisine kullanacak.bize düşen o arada ihyay ın primlenmesinden maksimum faydalanmak o zaman ?
    İHA nın arzından gelecek parayı gazetenin bedellisinde kullanılacak diye kesin bir durum söz konusu değil bu sadece bir ihtimaldir.
    Üstelik iha nın halka arzı için henüz spk ya yapılmış bir başvuruda yok ama gazetenin bedelli başvurusunu yaklaşık 1.5 ay önce yaptı. Spk ile süreci ortak ayarlamıyorlar ise gazetenin bedellisi iha nın halka arzından önce olma ihtimali daha yüksek gibi duruyor.

İnşallah gazetenin fahiş bedellisine onay gelmez.

Sayfa 395/718 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •