*hindistan'da sensex endeksi %0,3 artışla 73394,44 puandan açıldı
*hindistan'da sensex endeksi %0,3 artışla 73394,44 puandan açıldı
FOREKS HABER ANKETİ-Borsa'da tahminler pozitif açılış yönünde oluştu
23/02/2024 09:19:27
Borsa İstanbul'da tahminler pozitif yönde bir açılışa işaret ediyor. Ankette BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmin +39,85 puan, ortalama tahmin ise +39,08 puan oldu.
Foreks Haber'in 64 aracı kurum analisti ile düzenlediği ankette, en yüksek beklenti +110,00 puan olurken, en düşük beklenti ise -65,83 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 64 analistin 60'ı pozitif açılış tahmininde bulunurken, 4'ü ise negatif açılış öngördü.
BIST 100 Endeksi, dün günü 35,06 puan artışla 9.347,17 puan ile rekor seviydeen tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber tarafından günlük düzenlenen BIST100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@forinvest.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +35,13
Ortalama : +31,48
Maksimum : +121,00
Minimum : -62,12
Katılımcı: 61[(+)52(-)9]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
hayırlı sabahlar,
hayırlı kandiller.
Halka Arzlarda Son Durum Ne?
Hangi son 13 halka arzda zirvenin sahibi kim?
Kasım ayının sonundan itibaren halka arz olan 13 şirketi incelediğimizde getiri şampiyonunun %684 marj ile AGROT olduğunu görüyoruz.
Son 12 ayda halka arz olan ve arz fiyatının altında kalmayı başaran tek şirketin ise AVPGY olduğuna şahitlik ediyoruz.
2024 Yılında Arz Olanlar
2024 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan 3 şirketin tamamı bu içerik hazırlanırken tavandan işlem görmeye devam ediyor.
Getiriler
PATEK --> %135
BORSK --> %94
LKMDC --> 21
![]()
THY hissesi 3 yılda ₺ 10'dan ₺ 290'a çıkıyor... Dr. İbrahim Can,
Bu cümle sizi çok heyecanlandırıyor ve belki de pişmanlık duygusu yaratıyor.
Aşağıdaki FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERECELENDİRMESİ dünyada ilk ve tek (!) tez araştırmam olarak ileri sürüldü (2018) ve sonraki yılların verileri de eklenerek yeniden çalıştırılan model uluslararası hakemli makalede ispatlandı. Sonra da Katar Emirine sunuldu.
Ancak, bilim, Türkiye'de ilk cümle kadar değer göremediği için yabancı şirketler için bu bilimsel yönetim danışmanlığını sunuyorum; kazandırıyorum ve içinden adil bir pay alıyorum.
Şimdi Borsa İstanbul şirketlerini düşünün, bir yatırımcı olarak kendinizi düşünün...
Şunu düşünün: Son 3 yılda 30 kat artan, son 1 ayda 3 kat artan ne fırsatlar kaçırdınız; yatırımcı veya bu şirketlerin yönetim kurulu üyeleri olarak...
![]()
YÜKSEK BEDELSİZ POTANSİYELLİ HİSSELER
Piyasa değerinin %30’undan fazla yatırım açıklayan iki örnek şirketin http://kap.gov.tr’ye gönderdiği bildirimlerin öncesi ve sonrası hisse fiyatına etkisini modelleyen bir çalışma yaptık.
Örnek şirket sayısı değiştikçe etki yüzdeleri değişse de benzer hareketlerin yaşandığını gözlemledik.
İki örnek şirket için yapılmış bir çalışma olduğundan genel/geçer kurallar savunulmamaktadır.
![]()
Yer İmleri