Kim bu ışıltılı aracı kurum)
https://twitter.com/melihaokur2/stat...xiubmN4Dw&s=19
Kim bu ışıltılı aracı kurum)
https://twitter.com/melihaokur2/stat...xiubmN4Dw&s=19
https://youtu.be/Dr2z_t1erGk
14.dakkada ana fikir😂😂
Gençler artık hiç rwe muhabbeti yapmıyorsunuz.
Heycanlı oluyodu😂😂
https://youtu.be/g1YOTEKCSVY?t=2153
Bizim satılan santralden bahsediyor galiba![]()
Dün gece epey mesai yaptım.
Anladığım şu.
Bankalardaki hareket bir operasyon.
Dün dediğim gibi dolarizasyonla ilgili.
Sene başındaki dolar 8 den 18 e ordan 18 bir sene sonra anca gibi.
O yüzden bankalar nerde durulur güccük yatırımcı hangi fiyatta kimle katalik nikahı kıyar bilemem.
Banka durduysa sanayi hurraa durumuda olmayacak anladığım.
Kağıt bazı hareketler olacağını düşünüyorum.
Pörtföy biliyorsunuz % 45 turco % 45 DİTAŞK % 5 çelik çomak ve % 5 de klgyo idi.
Geçen sene yani.
Bu sene şöyle olmuş .
% 70 turco
% 25 ditaş
Geriside yüzde 5😂
90 centten sonra bi değerlendirme yapalım hep birlikte inşallah.
Günaydın
Gp abi aynı dolardaki gibi olacağını düşünüyorum bende
ama orada bi gece inen dolara bizim bankaların iniş hızı malum ;
yine tıpkı dolar gibi bankaların tekrardan yükselişe geçeceğini düşünüyorum şubat mart a kadar orada gemisini kurtaran kaptan formasyonu olur tüm endeks için
daha dün 1.1 dolar dedin sabahına 20 cent indirim yaptın etmeee![]()
Ben dede muhabbetinden 1 hafta sonra falan bendeki Turcas'ları satmıştım, Migros Tekfen Teknosa Türkiye Sigorta vb. yerlerde gittim geldim, perakende ve sigorta fena getiri sağlamadı bu dönemde, Migros'ta iyi getiri oldu bir yerden sonra sattım, Teknosa daha geride kaldı gibi düşünüyordum oradan 1-2 tavan yakaladım, Türkiye Sigorta çok geri kaldı diyordum 1-2 tavan oradan yakaladım, bankalardaki yükseliş TVF bağlantısı nedeniyle Türkiye Sigorta'ya da yansır mı diyordum ama şimdilik öyle bir hareket olmadı. Örneğin bir gün Türkiye Sigorta tavan oldu bir gün Teknosa tavan oldu derken dün de Turcas tavan oldu onu kaçırmış oldum. Benim pozisyonlar zaten kredili olduğu için satınca Turcas'ı geri almak mümkün olmadı. Yüklü pozisyon değişimlerinde kredi kapanacak kadar sattıysam 1-2 kez Turcas'ı geri aldığım oldu ama sonra yine bir sebepten başka hisseye geçince son tavan kaçtı Turcas'ta.
Şimdi geldiğimiz yere bakınca buralardan kredili girmek kredili taşımak artık endişelendiriyor beni. Dün Turcas tavan yaparken Teknosa'nın yükselişe devam etmemesi Türkiye Sigorta'nın düşmesi biraz korkuttu beni. Bankalar düşerken oradan çıkan para en azından Migros Tekfen Türkiye Sigorta gibi büyük şirketlere girer mi diyordum ama çok da öyle bir manzara yok gibime geldi. Ortam baya karışık ve puslu. Bankaların arkasından diğer şirketler de düşerse kağıt üzerindeki karlar yok olmasın diye ben dün akşam artık kredili pozisyonları kapattım, hisse senedi kredisini sıfırladım, bankalardaki değişken faizli kredilerimi kapatacak kadar da nakite döndüm. Sabit faizli kredileri devam ettireceğim ama en azından değişken faizli borçları üzerimden atmaya karar verdim artık. Bu borçlar şu anda bile %30-40 faizlerle fiyatlanıyor, politikalarda bir değişiklik olsa faizler artsa veya piyasada likidite azalsa faizler yükselse %50'ler işten bile olmaz, geçen yıl Aralık'ta 1 haftada %20'lerden %37'lere çıkmıştı değişken faiz oranları. Velhasıl şimdi şu anda bulunduğumuz fiyatların üzerine gelecek yıl %30-40'tan fazla yukarıda olur muyuz bilemiyorum. Herhangi bir sebeple faizler artarsa kredi faizleri artarken borsa düşerse terste kalır mıyım bilemiyorum. Zaten riskli işler. En azından ucu açık değişken faizlileri kapatıp kafamı rahatlatmak istedim.
Kalanları artık en ucuz kim kaldıysa onda veya riski azaltmak için çeşitlendirme yaparak sürdürmeye çalışacağım. Son 2.5 ayda baya bir getiri olunca fondaki para dışında kalan bendeki paranın hızlı bir şekilde değerlenmesi bu şekilde borç kapatmak için ciddi bir fırsat yaratmış oldu, aç gözlülük yapmayıp elde bir kar varken borç kapatmak akıllı mantıklı bir iş olur diye böyle yapmaya karar verdim. Bende kalan ana parayla yine elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Fondaki para zaten hep borsada. Fonların da hepsi çok ciddi getiriler sağlıyorlar. İnşallah bu iyiye gidiş devam eder. Borsanın 2013-2015'lerde dolar bazlı zirve gördüğü yerlere gitmek de seçim sonrası mı ne zaman olur bilmem ama yakın gelecekte bir gün nasip olur inşallah.
Yer İmleri