Pay Piyasasında “Piyasa Yapıcılı Sürekli İşlem Yöntemi†ve “Tek Fiyat Yöntemi†ile İşlem Gören Menkul Kıymetler
Kolektif Yatırım Ürünleri Ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarında (KYÜYÜP) işlem gören borsa yatırım fonları, aracı kuruluş varantları ve sertifikalar zorunlu olarak “Piyasa Yapıcılı Sürekli İşlem Yöntemi" ile işlem görür.
BIST 100 Endeksi kapsamında olmayan ve KYÜYÜP bünyesinde yer alan diğer tüm paylarda, Yakın İzleme Pazarı, Piyasa Öncesi İşlem Platformu ve Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı hariç olmak üzere diğer pazarlarda yer alan ve fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 10 milyon TL’nin altında kalan paylarda isteğe bağlı olarak piyasa yapıcılık faaliyeti yürütülebilir.â€
BIST 100 Endeksi kapsamına dahil edilen ve KYÜYÜP’te yer alan menkul kıymetler daima sürekli müzayede yöntemi ile işlem görür.
Yakın İzleme Pazarı, Piyasa Öncesi İşlem Platformu ve Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı’nda işlem gören menkul kıymetler, SPK’nın 30 Ekim 2014 tarih ve 31/1080 sayılı kararı gereğince D grubunda yer aldığından tek fiyat yöntemiyle işlem görmektedir. Aynı karar gereği fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 10 milyon TL’nin altında kaldığı için C grubunda yer alan paylar da, bu paylarda piyasa yapıcılık veya likidite sağlayıcılık faaliyetinde bulunmak üzere atanmış bir aracı kurum olmaması durumunda tek fiyat yöntemiyle işlem görecektir.
Payların hangi işlem yöntemi ile işlem gördüğüne ilişkin bilgi Borsa Günlük Bülteninde yer almaktadır.
Veri yayın kuruluşlarına gönderilen fiyat derinlik bilgisi, sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda 10 kademe; tek fiyat işlem yöntemiyle işlem gören paylarda tek kademe olarak gösterilir.
Piyasa Yapıcılı Sürekli İşlem Yöntemi Nedir?
Sürekli işlem yöntemiyle işlem gören menkul kıymetlerde, piyasa yapıcısı olarak atanmış bir üye tarafından bu amaçla tanımlanmış hesap veya hesaplar kullanılarak çift taraflı sürekli kotasyon (fiyat ve miktar) verilmek suretiyle o menkul kıymette likiditenin hedeflendiği işlem yöntemidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemi, KYÜYÜP kapsamında işlem gören borsa yatırım fonları, aracı kuruluş varantları ve sertifikalar ve fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri 10 milyon TL’nin altında kalan şirket paylarında uygulanır.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ancak bir aptal suyun derinliğini iki ayağıyla ölçer..Afrika özdeyişi
Bist web sayfasından alıntıdır :Geçerli pazarlar
----------------
Yıldız Pazar
Ana Pazar
KYÜYÜP
GİP
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ancak bir aptal suyun derinliğini iki ayağıyla ölçer..Afrika özdeyişi
öyle bir hisse almışız ki ne alan belli,ne satan...hergün değişiyor,kıvırıyor...,dansözlerle yarışıyor mübarek...
NE ELBİSELER GÖRDÜM,İÇİNDE İNSAN YOK ; NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK...
Oyak 425 bini buldu
Şu marbas bir ******ip gidemedi,içine ediyor
Yer İmleri