Sayfa 40/95 İlkİlk ... 3038394041425090 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 313 - 320 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Pandemi döneminde bilançolar çok güzel geliyor. Mesela GARAN ve AKBNK beklenenden %25 daha fazla net kâr açıkladı 2021 1Ç için. İSCTR de Perşembe günü 1Ç bilançosunu açıklayacak ve 2-2.5 milyar TL aralığında bir net kâr açıklar herhalde. Yurtdışında da bilançolar beklenenden iyi geliyor. Mesela ABD'de 2021 1Ç bilançolarında açıklanan net kârlar "beklentilere ait" kayıtların tutulmaya başlandığı 1993 yılından bu yana zirvede gerçekleşmiş (beklentinin yüzde olarak üzerinde olma açısından).

An earnings season for the record books takes shape. With roughly half of S&P 500 component companies reporting results as of yesterday, nearly 90% of that group topped consensus analyst estimates, which would be the best showing since Bloomberg began tracking such data in 1993.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Finans hakkında bir çift laf edeyim:

Eğer sadece hisse senetleri hakkında bilgi sahibi iseniz finans hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir. Ama opsiyonlar (varantlar) ve tahviller hakkında yeteri kadar bilgi sahibi iseniz finans hakkında her şeyi biliyorsunuz demektir. Bu uyarımı hafife almayın ve opsiyon & tahvil piyasalarının nasıl işlediğini, onların unsurlarının ne olduğunu bir an önce öğrenin, eğer gerçekten de finansın ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Japonya zaten bunu yıllardır yapıyor. Bir zamanlar dünyadaki en derin, işlem hacmi en yüksek enstrümanlardan biri olan Japonya 10 ve 30 yıl vadeli devlet tahvillerinde işlem hacmi kurumuş durumda çünkü Japonya Hazinesi bu tahvilleri karşılıksız bastığı paralarla satın ala ala tahvil arzını kuruttu ve satın alacak tahvil kalmadı hemen hemen. Özellikle 30 yıllık Japonya Devlet Tahvilinin piyasada tek alıcısı var şu anda ve o da Japonya Hazinesi, gerçi satıcı da ayni. Adamlar kendi ihraç ettiği tahvilleri yine kendileri alıyor. Böyle yaparak yıllık getiriyi %0.1 (binde 1) de tutuyorlar.
    Kendi sattıklarını yine kendileri alıyorsa..
    Hiç tahvil arzı gerçekleştirmeseler olmaz mı?

Bir yerde bi mantık hatası yok mu..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Sayın gundwane,

sorunuz bana değil ama şöyle ifade edeyim.

Bence cevap likidite dir.

Bazen sığ tahtalarda borsada da görüyorum. Bu fiyata alıcıda satıcıda var diyerek ortamı yumuşatıyorlar.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Kendi sattıklarını yine kendileri alıyorsa..Hiç tahvil arzı gerçekleştirmeseler olmaz mı? Bir yerde bi mantık hatası yok mu..
    Adamlar piyasayı manipüle etmek için para basıyorlar. Bunun karşılığında da tahvil arz ediyorlar. Böylece basılan paralar muhasebeleştirilmiş oluyor. Varlıklarla yükümlülükler, aktiflerle pasifler birbirine eşit olmak zorunda.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Burada sanırım dalgınlıkla yanlış bir ifade kullanılmış.Japonya Hazinesi tahvil ihracı yapıyor bu tahvilleri de para basarak BOJ yani Japonya Merkez Bankası alıyor, Japonya Hazinesi değil. Zaten parayı merkez bankaları basar, hazine değil.BOJ ' un bu şekilde satın aldığı tahvillerin gsyih'ya oranı çoktan %100 'ü geçmiş durumda.

SM-G532F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Burada sanırım dalgınlıkla yanlış bir ifade kullanılmış.Japonya Hazinesi tahvil ihracı yapıyor bu tahvilleri de para basarak BOJ yani Japonya Merkez Bankası alıyor, Japonya Hazinesi değil. Zaten parayı merkez bankaları basar, hazine değil.BOJ ' un bu şekilde satın aldığı tahvillerin gsyih'ya oranı çoktan %100 'ü geçmiş durumda.

SM-G532F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

8. Hükümetin / Hazinenin talimatıyla BoJ para basıyor, Hazine de bunların karşılığında tahvil vererek bu paraları alıyor, sonra da bu para ile Japonya devlet tahvillerini piyasadan topluyor. Japonya kamu borcu yıllık GSMH'nın %250 si gibidir (13 trilyon dolar).

Sayfa 40/95 İlkİlk ... 3038394041425090 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •