Sayfa 40/96 İlkİlk ... 3038394041425090 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 313 - 320 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1. Tabloyu sütunlarını eşleştirmiştim ama gene kaymış. Kap'tan bakmak daha iyi.

2. Bakım vardı birkaç ay
    O yüzden düşmüştür

3. Finansal Veriler
    2024 yılı ilk altı aylık dönemde 14.893,2 milyon TL faaliyet karı elde edilmiş, yatırımlarından gelen net 302,7
    milyon TL karın, 4.614,3 milyon TL net finansman gelirinin ve 8.767,7 milyon TL enflasyon muhasebesi
    sebebiyle hesaplanan parasal kayıp etkisiyle, toplamda 11.042,5 milyon TL vergi öncesi konsolide kar
    gerçekleşmiş ve 5.521,0 milyon TL dönem vergi gideri sonrası ana ortaklığa ait 5.351,3 milyon TL net
    dönem karı kaydedilmiştir.

8.767,7 TL enflasyon muhasebesine gitmiş. Karı esas törpüleyen faktör.
    11 milyar vergi öncesi karın vergisi de 5,5 milyar . %50 Vergi. Nasıl vergi ödemiyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Abi bu benimde ilk uzun vadeli yatırımım,daha önce maksimum 2-3 yıl hisse taşıdım.Bu taşıma işinde heyecan ve motivasyon cidden önemli.Bugüne kadar maksimum taşıyabildiğim hisseler Ford ve Ttrak idi,onlarda heyecan ve motivasyonum 2 yıl boyunca her çeyrek satışlarını arttırarak gitmeleri ve Ford özelinde kapasite artışı idi.Ancak önce satış adetleri düştü ve motivasyonumun yarısını kaybedip mallarımın yarısını exit yapmama sebep oldu,kalan sıfır maliyetleri uzun vade taşırım diyordum ki hiç ihtimal vermediğim Byd ve diğer Çinlilerin üretim üsleri olarak ülkemizi seçmeleri hamleleri geldi.Teknoloji ve maliyet tarafında rekabet edilmesi imkan dahilinde olunamayan bu adamlara yapacakları bu yatırımlardan dolayı ürettikleri tüm binek ve ticari modellerde gümrüksüz tarifesiz ithalat izni verilince Ford için varoluş sorunu belirdi ve ben asla tahammül edemeyeceğim bu riski alamazdım,haliyle serin ve deliksiz uykularıma devam edebilmek için kendisiyle vedalaştım.İnşallah yolu bir şekilde açık kalır.

Tüpraşı uzun zamandır takibime almıştım ancak doğru hisse seçimi kadar doğru maliyette önemli.Zira maliyette motivasyon için önemli bir faktör.

Tüpraşta benim heyecan ve motivasyonumu sürekli diri tutacak en büyük faktör dönüşümün devasa oluşu kadar bunun 10 yıllık bir zaman dilimine yayılması.Böylece her çeyrek her sene dönüşün yatırımlarını ve etkisini karlılıkta hissettikçe motivasyon ve heyecan diri kalacak.Birde diğer faktör tüpraşın sürdürülebilir bir yapıya yani yeşil ekonomi tarafına geçiyor oluşu.Bunun öyle büyük nimetleri var ki ilerde yaşandıkça görülecek.Henüz millet uyuyor.

Entek özelinde ve bioyakıt tarafındaki yatırımlar benim için ekstra motivasyon sebepleri.Entek ülkenin en büyük yenilenebilir enerji üreticisi olacak,2,5 gw kapasite için yatırımlara hızla başlanması ve devam ediliyor oluşu çok kıymetli zira karbon sertifikası satışları ile faaliyetleri haricinde çok ciddi gelirler elde edecek. Vs vs….hikayenin 4 sac ayağıda çok değerli çok heyecan verici..

Şimdi bu büyük dönüşüm sonucu elde edilecek karların beklentisini şirket dolar bazında favökleri sunumda açıklayarak ortaya koyup süreç boyunca her yıl %80 temettü dağıtacağınıda ilan edince al sana ikinci bir heyecan ve motivasyon sebebi…

Bu kadar heyecan ve motivasyon ile geçmiş disiplini her ne olursa olsun bir insan sen ben veya bir başkası şayet uzun vadeci olamıyorsa hiç zorlamaya gerek yok sittin sene olamaz.Ben sende bu saydığım bir kısım sebeplerden dolayı yatırımcı olma potansiyeli görüyorum zira hep doğru senetlerde iştigal ettiğini gözlemliyorum.Bu seçimleri yapabilmek teknik analizle alakalı değil bu net.Demek ki malın iyisinden anlıyorsun [emoji12]ehhh madem öyle bundan ala iyi mal iyi hikaye iyi heyecan iyi motivasyon yoksa sen bu uzun vadeli büyüme/temettü/bileşik getiri olayına Tüpraşta girersin diye düşünüyorum.Yaşımız zaten gelmiş belli bir yere,bundan sonra senede 2 defa karının %80 ini dağıtıp bize güçlü pasif gelir oluşturacak böyle bir hikayeyide borsada bulamayacağımıza göre koy çayları içelim diyorum.Varsın al sat yan yat işleri gençlere kalsın.Yıllarca aldık sattık yan yattık çamura battık,artık doğru yerde park edip o işlere jübile yapma zamanı diyorum ve ilk çayı doldurup içmeye başlıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bu arada entek elektrik ile ilgili olarak araştırırken buldum. dediğiniz karbon sertifikası alınıp satılmasıyla ilgili greenx platformuyla anlaşma sağlanmış Atatp Twitter hesabında duyurulmuş. Acaba bu taraftan elde eğilecek gelırler ne zaman kasaya gırer

5.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    Bu arada entek elektrik ile ilgili olarak araştırırken buldum. dediğiniz karbon sertifikası alınıp satılmasıyla ilgili greenx platformuyla anlaşma sağlanmış Atatp Twitter hesabında duyurulmuş. Acaba bu taraftan elde eğilecek gelırler ne zaman kasaya gırer
    Öncelikle 1 Ocak 2026 ya kadar bu konuda heyecan yok.SKDM bu tarihte başlıyor zorunlu olarak.

Akabinde Entek mevcut kapasitesi halen düşük.Açıklanılan yatırımların hayata geçerek kapasitenin önce 1GW akabinde de peyderpey 2,5 GW a yükselmesi gerekiyor ki bu işten güzel paralar kazanabilelim.

Maalesef ülkemizin en büyük handikapları devreye giriyor işin bu kısmında,uzun süren yatırım izin süreçleri yani bürokratik işlemler silsilesi..ön lisans alması ayrı süreç aldığın ön lisansın akabinde yer tahsis şebeke altyapı tahsis derken birde çed süreçleri vs devreye girince bismillah dediğin an ile ilk kazmayı vurduğun an arasında 2 sene falan zaman geçiyor…Hal böyle oluncada bekle babam bekle modu..Ülkenin gerçekleri böyle maalesef bunun nadide şirketlerimizle alakası yok.Yoksa Tüpraş ve Entek sahip oldukları sermaye ve kapasiteleri ile teşbihte hata olmaz 2 yılda ülkeyi baştan başa güneş panelleri ile kaplarlar..

Özetle diğer dönüşüm kolları gibi bu kolunda zamana ihtiyacı var ama 2026 da tahminim 1GW kapasiteye ulaşmış olarak karbon sertifikası satışlarına başlamış olacağız.2026 da hesapladığım gelir 60 milyon dolar civarı..ondan sonrası kapasitenin artış hızıyla doğru orantılı artacak..yatırımların tamamlanıp devreye alınma süreçlerini takip edeceğiz o zaman diliminde artık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

6.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    Entekten para kazanması için (Dışardan) Tüpraşın karbon nötr olması lazım. O da kısa sürede karbon nötr olamaz.
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

Yılın ikinci yarısı hem kapasite kullanım oranı hem de marjlar olarak geçen senenin altında kalacak.Çarpanlar daha pahalı hale gelecek.Önceden mallanan bizim gibilerin şanssızlılığı olan o karların hiç fiyatlanmamış olması sonradan ve halen mallananlar için şans olacak.Tabi bu normal akışında olacak olan durum, savaş vs. işleri değiştirebilir.
    Her şey çok güzel olacak

Sayfa 40/96 İlkİlk ... 3038394041425090 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •