Sayfa 40/185 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 1479 madde; 313 - 320 arası.

Konu: kuzu ve BABO......HEDEF FEYZA-2

1. İŞBANK USD Amerikan Doları 37,0004 39,3576

Herşey düzeldi de neden 38 de SAVUNMA ve bu makas var?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,050
     Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    asgari ücretle çalısan sayısı 10 milyon

maaşları zam başında 550 dolar... sonunda 450.. ortalama 500 dolar

bu yıllardır değişmedi.

memur sayısı 5,3 milyon

ağustos 2021 maaşım 730 dolar... ocak 2025 maaşım 1820 dolar... 2,5 kat

yani Türkiye Cumhuriyeti devleti ekonomisi uçtu,kaçtı... memuruna 2,5 kat fazla para veriyor öylemi ?

(asgari ücretliye neden veremiyor ? emekliye zaten hiç veremiyorlar )

hadi lan oradan

doları baskıla... maaşım olsun 1820 dolar

çarpıp bölerseniz... doları yine 85 gayme olarak bulursunuz
    şu an zaten dolar 85 gibi fiyatlanmış vaziyette, temel gıda vs vs.

vatandaş o şekilde hissediyor, alım gücü olarak.

memur kendini korumuş, asgari ücretli biraz zararda, emekli the rahmetli
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    BOYLECE.....

bir furusmam daha bitti....BIR KUZU KLASIGI DAHA IZLEDINIZ.....

deyip.....

YAZILARIMA SON VERIYORUM.

sevgiler.....guzel yaradilmis kardeslerim....size hizmet....bir ZEVKTI....benim ucun...

HOSCAKALIN.
    Değerli kuzu daha karpuz kesecektik tandırın üstüne...Tadı damağımızda kaldı.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

4.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    Türkiye artık eski Türkiye değil... 1980'lerdeki 1990'lardaki Türkiye değil
    1995'te Türkiye'nin borcu 50 milyar dolardı... şimdi 500 milyar dolar
    1990'larda aylık bağlama oranı % 85 idi... şimdi % 45 galiba... yani Türkiye emeklisine maaş verebilecek durumda değil (ben demiyorum, ocak ayında bakan söyledi ''emekliye zam verirsek birşey olur '' diye işte...
    ama bunu sokağa sorsanız ''kılıştaroğlu sgk'yı batırdı '' cevabını alırsınız
    ulem AYSUN KAYACI eğer islamdan önce yaşamış olsaydım, senin PUTUNU yapar hergün sana tapardım
    1990'larda diyelimki topraklarımızın altın 50 ton altınımız vardı... şimdi onları çıkardık, hepsi merkez bankası kasasında
    alırsın....
    hepsi AMERİKA'lı şirketlere verilmiş ve amerika'da... bize kalan bu.. % 1,25... 600 kilo
    https://www.yenisafak.com/ekonomi/al...-nedir-3555834
    yeraltı zenginliklerimizde yok artık...
    VARLIK FONU...
    hangi şirketler var bakarsınız (thy,botaş... falan ) ülkenin borçlarına karşılık olarak İNGİLİZLERE İPOTEKLİ DURUMDA...
    ez cümle : Türkiye artık batmış bir ülke
    (zaten 1990'larda 5 dolar olan endeksin, bir daha oraya gidememesi 3 doları bile geçememesi de bunun göstergesidir. )
    peki ÇITAK ''öyle diyorsan madem endekis kaç dolar olmalı ? ''
    bu tamamen BOP PROJESİ'nin Türkiye ayağına bağlı...
    Bu ayak devam ettirildiği müddetçe, Türkiye ekonomisi YÜZDÜRÜLÜR... ne ekonomiye, ne endekse birşey olmaz... buralarda dolanır
    ammaaaa
    BOP PROJESİNİ, durduracak, sekteye uğratacak bir gelişme olursa ;
    bir devalüasyon.. ekonomik kriz...
    dolar 150... endeks 3000
    ederiz 0,20 dolar
    Heybedeki büyük turp bu galiba. Son gün elimize verecekleri Güzel özetleyip değerlendirmişsiniz.
    Sadece BOP ile ilgili farklı düşünüyorum. Öyle bir proje filan yok. 6. Yüzyıl zihniyeti ve kafasıyla yaşamaya devam edebileceğini sananlar 22. yüzyılın teknolojisine ulaşanlar tarafından ezildikçe bunun planlı bir durum olduğuna kendilerini inandırmaya çalışıyorlar. Proje uydurması oradan çıkıyor. Aslında bu doğal bir süreç ve doğal olduğu için gittikçe belirginleşiyor. Sömürge tarihini unutmamak lazım.
    ama ilk uydurulduğunda kulağa hoş gelmiş olacak ki birileri oy toplamak için ben de bunun başkanıyım, yani büyüklerin masasındayım filan demişti

5. Ne oldu şimdi topikte, ben bir şey anlamadım???

Hoşgeldin... Güle güle...

Sayfa açıldı, KY malını satmasın, kaptırmayın, 10 kat-20 kat gideceğizden 4 gün sonra batıyoruz, furuşma bitti, güle güle nasıl olduk?

Ben de sevinmiştim, kaliteli, düzeyli bir sayfa açıldı, bilgi tecrübe edineceğiz, yolumuzu daha net görürüz diye... Gerçi yine de yorum yapan, bilgi/tecrübelerini paylaşan değerli forumdaşlar var, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ama... bi tuhaf olmadı mı böyle?

Bizim ekonomi,piyasa, siyaset böyle... yıllardır.. İç içe, hiç öyle monoton bir hayatımız çok şükür. Hep bir karmaşa, kaos, kavga....

Öyle bir "daha büyük turp var" lafıyla her şey bitiyorsa hiç başlamamış demektir zaten. Bizde her an sert bir çıkışı, görev değişimini, politika değişimini olağan karşılamak lazım. Ne bileyim.. buna alışamamış biri günlerini fazla bu ülkede geçirmiyor demektir bana göre..

Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sesli düşünüyorum sadece... Yaş ilerlemeye başladıkça insan daha bir bu tarz olaylara şaşırmamaya başlıyor.

Neyse işe devam.... emeği geçen herkese çok teşekkürler, yorumlara/analizlere devam edersek çok güzel olur bence.
    Son düzenleme : ironarm; 28-03-2025 saat: 11:56.

6.  Alıntı Originally Posted by ironarm Yazıyı Oku
    Bizim ekonomi,piyasa, siyaset böyle... yıllardır.. İç içe, hiç öyle monoton bir hayatımız yok şükür. Hep bir karmaşa, kaos, kavga....

Öyle bir "daha büyük turp var" lafıyla her şey bitiyorsa hiç başlamamış demektir zaten. Neyse işe devam....
    Çok doğru söylüyorsun üstat, biten bir şey yok tam tersine yeni başlıyoruz. Kamuoyu anı ve geçmişi yaşamaya devam edecek ama para piyasalarının genel olarak yeni bir dönemi idrak edip ona göre tepkiler verdiğini görmemize az kaldı bence. Bu tepkiler beklentilerden ters yönlü olduklarında daha net anlaşılmaya başlanacaktır.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Çok doğru söylüyorsun üstat, biten bir şey yok tam tersine yeni başlıyoruz. Kamuoyu anı ve geçmişi yaşamaya devam edecek ama para piyasalarının genel olarak yeni bir dönemi idrak edip ona göre tepkiler verdiğini görmemize az kaldı bence. Bu tepkiler beklentilerden ters yönlü olduklarında daha net anlaşılmaya başlanacaktır.
    Sn. Yelpaze, açıkcası ufukta bir şeyler olması lazım. Umutlarımız dışında bir şeyler kaldı mı, bilemiyorum.
    Ne yazarsam yazayım, kişisel fikirlerimdir ve kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.

8. Sizlerde biliyorsunuz, sn. paşa konağı, en büyük güvencemiz bozuk ekonomik yapımız
    Bir belediye başkanı mevzusunda 30 milyar$'a yakın para döviz oldu, döviz paranın gaz halidir
    Dünyanın en yüksek faiz oranlarından birini iki gıdım indirmişlerdi şimdi %60'lar konuşuluyor.
    Enflasyon hedefi ayağına TL'nin değerini faizle savunurken hem varlık fiyatları hem de iç piyasa işleri gerilemeye devam ediyor. İktidarın oy depoları bunlardı ve bazukayla ateş ediyor şimdi.
    Toplumun maddi durumu bozuldukça sokağa çıkması kolaylaşır, yazın turizm gelirine umut bağlayan ülkede dikkat etmek lazım bunlara.
    Hepsinden tehlikelisi alacaklılar yani kreditörlerimiz. Onlar direkt hatla Trump'a bağlı ağabeyler. Borç ödeme gücünü saniye saniye izlerler, canları sıkılırsa neler yaparlar? tarihte çok örneği var.

İsteyen istediği sebzeyi heybeden çıkarabilir. Halk için de geçerli bu. İsteyen istediği dini ideolojinin ardına takılabilir, sonunun ne olacağını her akşam haber bültenlerinde gösteriyor.

Sayfa 40/185 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •