Bir sonuca varamayacağız anlaşılan yarın piyasa karar verecek
Bir sonuca varamayacağız anlaşılan yarın piyasa karar verecek
Artık kafein de bedelsiz verme potansiyeline sahip bir hisse oldu diğer beledelsiz potansiyeli olan hisseler uçtu yeni bir beklenti oluştu bence artık yıllar önce netaş arsa satmis bedelsiz vermiş uçmuştu ya satin alma yapacak yada bedelsiz verecek bakalim piyasa bu beklentiyi kullanacak mi bol kazançlar ytd.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patron biliyordu ve böyle bir bilanço düzenledi. Ulan memlekette bir tane doğru adam yok mu? Bu bilanço mahkemelik olur arkadaş. Bedelsiz açıklamazsa maliyeye şikayet etmek lazım bu kötü insanları. Ulan ilk defa görüyotum nasıl olur da 2020 6 aylıkyita oluşan karıngeçmiş yol karlarında göstermek. Şeytanın bile aklına gelmez. Ama bu kötü niyetli patronların kafasında sürekli böyle fikirler dokaşıtiyor. Maksat sadece ky yi soymak . Herkes Spk ya da imkb ye şikayet etsin vergi kaçırıyorlar diye. Aynen tekerlemedeki gibi. İnek nerede dağa kaçtı. Dağ nerede ? Yandı bitti kül oldu. Valla akılım almıyor. 30 senedir bu piyasada temel analiz kökenli alım satım yaparım. Ben böyle dolandırıcılık görmedim
sanırım geçmiş yıl karlarında bir yanlışlık var. 32 milyon olmalı ama 82 milyon gösterilmiş. hisse satışı buraya atılamaz. kontrol gücü olan paylarda sadece 20 milyon artış var. buda hisse alımı olabilir. ama fark daha fazla. yatırım tavsiyesi değildir.
Nasıl yani maliye enayi mi? 2020 senesinde yaptığın satışı direkt geçmiş yıl karı deyip nasıl özvarlığaneklersin . İster vergi dairesi bilançosu olsun ister sok bilançosu . Spk buna nasıl izin verir. Sadece dipnota biz bu satış gelirini direkt özvarlığa ekledik diyince herşey tamam mı yani. Eğer özvarlığa atacaksa bunun teknyolu var. Bedelsiz sermaye artırmak. Bu da kabaca yüzde 425 civarına falan geliyor herhalde vergi vermek istemiyorsa bu bedelsizi eninde sonunda vermeli. Başka yolu yok. Ancak geçici olarak bu şekilde tutabilir. Ne kadar süre olduğunu bilöiyorum.
Bu da twitter'da Mehmet Yazır Bey'in yorumu:
#kfein 30 haziran 113 mio tl nakit varlık,
döviz pozisyonu açıkca belli değil.
Finansal rapor #kfein tekrar düzeltilmeli,
iştirak hisse satış ne zaman(2020/2.nci çeyrek
yapıldı ise, kar döneme girmeliydi.
Geçen yıla girmesi kesinlikle yanlış.
#kfein
Yer İmleri