-
Toplam Tutar
Kapanış düzeltmesine göre değişmek üzere toplam 440 milyon USD (Borusan Yatırım'ın %30,53 payına karşılık yaklaşık 134 milyon USD)
-
Borusan Tedarik’in CEVA Logistics’e devri gerçekleşti05/11/2025 11:04:30
Borusan Grubu şirketlerinden Borusan Tedarik’in, CEVA Logistics’e devri başarıyla tamamlandı.
Şirketin açıklaması şöyle:
Borusan Yatırım’ın yüzde 30 ve Borusan Holding’in yüzde 70 oranında pay sahibi olduğu Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji Anonim Şirketi’nin hisselerinin tamamının CMA CGM Group iştiraki olan CEVA Logistics’e devri tamamlandı.
Borusan Tedarik’in hisselerinin küresel bir oyuncu olan CEVA Logistics’e devrinden gurur duyduklarını belirten Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, şu ifadeleri kullandı: "Borusan Tedarik'in CEVA Logistics'e katılması Türkiye lojistik sektörünün küresel ölçekteki değerini ve potansiyelini kanıtlayan önemli bir gelişme. Yıllar boyunca edindiğimiz operasyonel uzmanlığımızın, gelişmiş teknolojik altyapımızın ve yüksek vasıflı insan kaynağımızın CEVA Logistics’e devri hem bizim için hem de sektör için dönüştürücü bir adımdır. Bu süreci Türkiye’ye duyulan güvenin güçlü bir göstergesi olarak görüyoruz. Borusan Grubu olarak, dinamik portföy stratejimiz kapsamında faaliyetlerimizi sürdürecek ve yeni yatırımlarla ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”
Rekabet Kurumu’nun satışı onaylamasının ardından, devir işlemi 5 Kasım 2025 tarihinde 383,227,206 USD bedel karşılığında tamamlandı. Borusan Grubu’nun lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir diğer şirketi olan Borusan Limanı ise Grup çatısı altındaki faaliyetlerini sürdürüyor.
ForInvest Haber
-
payına düşen 130 000 000 X 42 = 5.4 milyar tl
-

Originally Posted by
eliot
7600 tavanda bekleyen
forumda derinlik gören birilerinin böyle bilgilendirme yapması çok güzel. 2 senedir 420 den başlayarak geçen şubata kadar kademe kademe ortalama 340tl bandında topladım, enflasyona göre bakarsak 1000tl olmalı ki en az kendini kurtarsın. Çok uzun zamandır bu hareketleri bekliyorduk,ky küsmüş belli ki; hiç bir forumda yazan çizen yok. Bu sene o sene diyorum bedelsiz haberini bekliyorum
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri