Sayfa 405/1024 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,233 - 3,240 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Biz mevduatçılar paramızı enflasyona karşı koruma derdindeyiz de bu konut fiyatlarına nasıl koruyacağız bilemiyorum .oturduğum kasabada paramla 4 sene önce 3 ev alırken şimdi 2.5 ev alıyorum ..kirayi da hesap edersek 2 eve düşer 1 ev havyar gitmiş ..fikir verin yoldaşlar moralim bozuldu ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben şunu her zaman için savunurum. Söyle ki:

Sonsuza kadar bir Yatırımcı/Mevduat sahibi; nakitte kalmaması gerekir, elindeki mevduat nakitini sağlam varlıklara endekslemesi(gayrimenkul, arsa , hisse veya döviz ve gibi..... ) gerektiğini düşünüyorum. Örneğin iyi bir yerde Ticari Dükkan almak her açıdan karlı çıkacağını düşünüyorum.
    Netice itibariyle dolaşımda gezen bütün para birimleri karşılıksız olarak Devletler tarafından basıldığı için yukarıdaki yorumu yaptım.

Nakitte kalmak şuna benziyor: Beğendiğiniz avı uygun zamanda, uygun fiyatta avlamak için nakitte kalınır. Sonsuza kadar mevduat faizi (reel faiz olsa bile )almak için kalınmaz.

KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR, YORUM YAPMAKTAN İBARETTİR.

2. Dolar %4,20 bono oranı Aktif, 90 gün

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Biz mevduatçılar paramızı enflasyona karşı koruma derdindeyiz de bu konut fiyatlarına nasıl koruyacağız bilemiyorum .oturduğum kasabada paramla 4 sene önce 3 ev alırken şimdi 2.5 ev alıyorum ..kirayi da hesap edersek 2 eve düşer 1 ev havyar gitmiş ..fikir verin yoldaşlar moralim bozuldu ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.r.lucas zaten paramızı neye yatırırsak yatıralım; "tek yatırım mantığı beton ve toprak olan ve burada müthiş fiyat yükselmesine neden olan kitle yüzünden bizler kaybetmiş gibi oluyoruz, çünkü fiyatlar sürekli ve hiçbir mantıklı sebep olmaksızın sadece söylentilerle bile 1 ay içerisinde 1 yıllık faize denk oranda artıyor işin kötü tarafı yeni bir söylenti çıkarıp dahada fazla arttırabiliyorlar yani rasyonel olmayan bir gayrimenkul piyasası var şuan,

O yüzden rasyonel düşünmeliyiz olan paranızı/paramızı hiçbir rasyonelliği olmayan bu fiyatlarla karşılaştırmayın/karşılaştırmayalım, yaklaşık son 10 yıldır tüm dünyadaki müthiş genişlemeci yaklaşımın bedelini bizim gibi tasarruf sahipleri ödedi, resmen servet transferleri oldu hemde tüm dünyada sadece paranın kimden kime aktarıldığı değişikti, ABD halkın parası finansçılara giderken TR de bizim paramız betonculara gitti...

Çok uzattım ama paramı en iyi korudum diyebilecek tek kişi mal gibi gidip arsa alan kişilerdir, finansal okur yazar olan herkes az çok kaybetmiş vaziyettedir...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

4.  Alıntı Originally Posted by wistle Yazıyı Oku
    Dolar %4,20 bono oranı Aktif, 90 gün
    Aktif Bank, dolar bazında Bono arzı yapmıyor. En azından Dolar bonosu arzı yaptığını göremedim.

5.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku

Çok uzattım ama paramı en iyi korudum diyebilecek tek kişi mal gibi gidip arsa alan kişilerdir, finansal okur yazar olan herkes az çok kaybetmiş vaziyettedir...

Bu cümlenizin altına İMZAMI atarım. Nitekim şahsi çevremde bu gibi İnsanlarla çok karşılaştım ve onları çok kıskanıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by wistle Yazıyı Oku
    Dolar %4,20 bono oranı Aktif, 90 gün
    Linkini atmanızı rica ediyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Ben şunu her zaman için savunurum. Söyle ki:

Sonsuza kadar bir Yatırımcı/Mevduat sahibi; nakitte kalmaması gerekir, elindeki mevduat nakitini sağlam varlıklara endekslemesi(gayrimenkul, arsa , hisse veya döviz ve gibi..... ) gerektiğini düşünüyorum. Örneğin iyi bir yerde Ticari Dükkan almak her açıdan karlı çıkacağını düşünüyorum.
    Netice itibariyle dolaşımda gezen bütün para birimleri karşılıksız olarak Devletler tarafından basıldığı için yukarıdaki yorumu yaptım.

Nakitte kalmak şuna benziyor: Beğendiğiniz avı uygun zamanda, uygun fiyatta avlamak için nakitte kalınır. Sonsuza kadar mevduat faizi (reel faiz olsa bile )almak için kalınmaz.

KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR, YORUM YAPMAKTAN İBARETTİR.

Kapalıçarşı'da bile dükkanların boş kaldığı bir dönemi yaşıyoruz bunlardan daha merkezi dükkan yok yılların Kapalıçarşı'sı,

Son 10 yıl birikimlerin çalınması/transferi üzerine bir sistem kuruldu bu sistemden kaçabilene aşk olsun...

Bence bu forumdan kimse kaçamamıştır kazandığını sanan bir çok kişi aslında bir yanılsamayı yaşıyordur...

Dolar başlığının en meşhur sözü "biz paramızın değerini korumaya çalışıyoruz" doların 2 ye katladığı bir dönemde bile toprak ve beton karşısında değer yitirmiştir...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

8. Mevduat başlığında farklı konu yazdık ama paran mı var derdin var dönemi bu dönemler, içimi döktüm

Sayfa 405/1024 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •