Teşekkürler Sn. Emekli hesap ortada
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler Sn. Emekli hesap ortada
sensin kardeşim,sensin...beni tek korkutan bu hamasi söylemleriniz...böyle aşırı pohpoh muhabbetlerin çevrildiği yerlere spekler bayılır...herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil nihayetinde...aranızdaki bu aşık-maşuk ilişkisi garibanların canını yakmanıza vesile olmasın da gerisi şahsen benim umrumda değil...
Korkma kardes ben yıllarca korktum lakin korku bitti. Gariban adamın borsada ne işi varmış sen onu de bakalım . Ben ömrümü seans köşelerinde geçirdim çok iyi bilirim o Garibanları. Kimse acil ihtiyacını borsaya koymasın. Ahmet'in mehmet in ağzına bakmasın. Bugün bu saatte burada temeli tekniği herseyi konuşuyoruz. Aramızda bilen var mı? Varsa yazsın o açıdan herkes Gariban kardeşim. Istatistik ve temel verilerden başka done var mı elde? Yarın 2.65 görecek desem garantisi var mı ? Hepimiz akıllı telefon veya son model bilgisayarlardan yazıyoruz. Zamandan değerli ne var hayatta? Gariban diye bişey yok güzel kardeşim kal sağlıcakla. Ytd
sayın antispek, hisse hakkında herkes fikrini açıklasın,hatta bizim bilmediğimiz görmediğimiz artıyı ve eksiyi burada yazssın da hepimiz okuyalım ve bilgilenelim. burada kimse kimseyi zengin etmek yada cebindeki parayı almak için bulunmuyor. burayı okuyup da hiç hesap kitap yapmadan başak da bir araştırma yapmadan balıklama dalan kişilerin kazancı da kayıbı da kendilerinedir. kimseyi suçlamasınlar. biz de burada kendi bildiklerimize ilave olarak başka bilgi kırıntıları arıyoruz. borsaya yatırım gelecegi satın almaktır. bu satın almayı da bilinen veriler üzerinden hesap yaparak bir sonuç elde edip, bu sonuca da bakarak hisseyi alıp almamaya herkes kendi karar verecek. benim basit hesabım;
2018 400milyon,2019 600 milyon, 2020 800milyon ciro yapıp, nihai olarak %8 net kar marjı ile, hissenin 2020 yılında 64 milyon net kar ve 24 tl hisse degerine ulaşmasıdır. şimdi bütün mesele, bu hisse bu hedefini gerçekleştirebilir mi? forumlarda ya da başka mecralarda dolaşmamın sebebi bu sonucu dogrulayabilecek bigi arayışıdır. tabi ki kesin bilgi her üç ayda bir açıklanan bilançolar ile gelecektir.bilançolarda gelecek bilgilere baglı olarak pozisyonumu da güncelleyecegim. herkes de kendi alacagı pozisyondan kendi sorumludur, kimseyi sorumlu gösteremez, özellikle burada bilgi paylaşımında bulunanları
Kulandığım terim anlamında gariban değil kardeşim,borsa bilgisi anlamında gariban...bilinçsiz deseydim daha anlaşılır olurdu sanırım...keşke dediğin gibi olsa,keşke borsaya para yatıranlar hep ihtiyacı dışındaki kısmıyla yatırım mantığunda olsa da manipülatörlük yapanların ağzının içine bakıp da sazan gibi hisselere atılmasa ve elindeki 3-5 kuruşunu ilk düşüşte korkuyla satıp da parasını eritmese...buradaki temel,teknik veya takas bilgilerini veya haberleri okuyunca birşeyler toplanıyor heybemde ve mutlu oluyorum...bunun dışında kalan gazlamalar topikteki önemli verileri gözden kaçırmaya sebep olabiliyor...borsada zaten temel ve istatistiksel veriler olmadan kimse çıkarımda bulunamaz,bunlar bize yol gösterir...basit şeyler değildir kesinlikle...telefon ve laptop luks ihtiyaclar da değil ayrıca...herkesin erişebildiği şeyler bu devirdeaynı gemideyiz,gemiye sahip çıkalım,muhtemel arızaları görmezden gelmeyelim...kibir devasa TİTANİK i bilebatırmışken bizbu teknede sağsalim gitmeye çalışalım... neyse sen de kal sağlıcakla...
Eyvallah dostum aynı gemideyiz. Temkinli olmak iyidir o zaman geldiğinde o duyguyu da yaşarız inşallah hep beraber iyi akşamlar
1-Öncelikle forumda okuduklarıma iyi niyetle yaklaşıyorum içlerinde önemli bilgilerin yer aldığı paylaşımlar var
2-birileri hisseyi çök övüyor ise aşık olmuştur deyip geçiyorum.
Naçizane tavsiyeler:
1-Bir hisse seçilirken, biliyorsanız temel analiz yapın(ben bilmiyorum kafam bir türlü almadı) aklımın yettiğince buralardan okuduklarımı araştırıyorum
2-Hissenin teknik analizini yapın haftalık günlük saatlik(grafik yalan söylemez)
3-Çok düşük hacimli hisselerden uzak durun, çok oynak hisselerde teknik analiz yaklaşık %15- 20 yükseliş ve düşüşten sonra size sinyal verecektir.kıvamlı hisseleri seçin. (yaptığınız analize güvenin bu hissede teknik tuknik işlemezlere kulak asmayın)
4-Formasyonları öğrenin seçtiğiniz hissenin davranışlarını formasyonlarla ne kadar tutarlı olduğuna bakın
Hisseyi seçtiniz:
1- Kurallarınız doğrultusunda alım satım yapın, forumdaki uçacak düşecek yorumlarının sizin için bir anlamı olmasın, hatta yazan kişilerin yorumlarından çıkarım yapmaya çalışmayın; şu spek'in adamı bizi kandırmaya çalışıyorlar çok övüyorlar yoksa düşecek mi, yok forum sakinledi çıkacak herhalde...
2-Kimsenin size bize para kazandırma meraklısı olmadığını bir kenara not edin (misal ben değilim)
3-Yatırım vadeniz doğrultusunda hep tetikte olun hissenizi bir alt detayda analiz edin (günlük grafik kullanıyorsanız indikatörler sinyal noktalarına yaklaşmışsa saatlik grafiklerden de teyit alın)- bu aralar benim gibi işiniz gücünüz yoksa 5 dk grafiklere bile bakılabilir.
4-Hisse almak çok kolaydır da satması o kadar zordur (2.74 den hisse düşerken 2,58 de sattım bir kısmını sonra dayanamadım biraz aşağılardan aldım geri)
5-Bir gün olur da hisse düşündüğünüz gibi hareket etmez ise sakın forumdaki övenleri suçlamayın (!)
Son olarak şu İnternet den manipülasyon nasıl yapılıyor bir araştırın, aşağıda ben bir çeşidini yazdım
Aşağıdaki yazı alıntıdır:
KY’ler çeşitli borsa sitelerini veya blogları gezerek bilgi alma gayretindelerdir. Ama unuttukları veya gözardı ettikler durum , bu tarz sitelerde kendileri gibi yatırımcı olan veya yatırımcıların tuttukları simsarların dolaştığı gerçeğidir. Bu simsarlar çoğu zaman bir hisseyi överek , dayanaksız beklentiler yaratarak ( Bu hisse uçacak , çok yükselecek v.s. ) küçük yatırımcıların dikkatini bir hisseye çekme amacındadırlar. Genellikle bu tarz övülen hisseler önce göz boyamak için yükseltilir sonrasında küçük yatırımcıların hisseye girmelerinden sonra düşerler. Düşen hisse senedinin değer kaybettiğini gören KY’ler panik yaparak hisseleri %10-15-20 ve daha fazla zararı göze alarak Kol kesmek diye tabir edilen eylemi gerçekleştirerek satarlar. Satılan hisseler hisseyi en başta satan kişi tarafından geri alındığından görüldüğü gibi ufak bir spekülasyonla ciddi kar edilmiş olur.
kalın sağlıcakla
Yer İmleri