Çok bilen çok yanılır derler geri çekilme ler alım fırsatı..
Çok bilen çok yanılır derler geri çekilme ler alım fırsatı..
Grafiksel hedef her halukarda 8 cent olsa da Bagfas'ta hele bir bu yilin bilançoları gelsin de ne kadar ciro ve favök çıkacak, marjları ne olacak, borçları ne zaman bitirebilecek, ne zaman ne kadar temettu dagitilabilecegi belli olsun da...
Gerçek manada hisse fiyatının ne olabileceği-olması gerektiği o zaman belli olur.
Bagfaşın borçları uzun vadeye yayılmış hemen bitecek borçlar değil.€ üzerinden olması da ayrı bir sıkıntı.Ancak satışlarını da $ üzerinden yapması döviz borcunu bir nevi karşılıyor.Borçlar (€ borçları ) azaldığında ya da dövizin yükseliş hızı düştüğünde hisse fiyatının nerelerde olacağını telaffuz edemiyorum.Hisseye döviz borçlarının yüksekliği baskı yapmış olabilir.Bistte öyle garip hareketler var ki anlamak zor. Saglık,gıda,ilaç anlarım da unlara ne oluyor. İnsanlar kriz öncesi un dışında farklı ekmek mi tüketiyorlardı da şimdi şimdi un tüketmeye başladılar. Fırından alıyorlardı,şimdi evde yapıyorlar. Tüketimde değişen fazla bir şey göremiyorum. Gitmesi gereken varsa gıda ile birlikte ya da daha önce gübre sektöründeki hisselerin gitmesi gerekir.Ya da ben yanlış düşünüyorum. Ytd
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
Şirket çalışanlarından aldığım bilgiye göre tesis yılbaşından beri tam kapasite çalışmaya devam ediyormuş. Stok yapılmıyormuş. Üretilen direkt gönderiliyormuş. Bilançoda muazzam kar gelebilir. YTD
Benim bakış açıma göre;
1. Kriter: Döviz Mevzusu:
-Fabrika kredi/ceza borcu döviz
-Satışlar döviz
- Nette döviz kazancı var ise o zaman TL kar da artar..
2. Kapasite Mevzusu:
- Fabrikanın neyi ne kadar üretme kapasitesi var.
- Şu anda ne performansta çalışılıyor belli değil.
3. Kar ve şirket ederi ve temettü Mevzusu:
- Benim hesabıma göre, kur farklarından bağımsız, hisse başı yıllık 4-5 TL kar yaratabilme potansiyeli var. F/K=10 olsa işte o zaman hisse başı ederi 40-50 arası olur..
- Karlı satış yapabiliyorsa; borç buz dağının üstü , kar ise buz dağının altı gibi olur.. Karlılık bir-iki yıla meydana çıkar..
- Keşke düzenli olarak yıllık 200% temettü ödese..
Tabi bu benim hesabım. Zaten bu fiyatlara çıkacağına emin olsam ev araba satar bagfs alırım.
Burada yazılana bakarak karar vermeyin. Ben uzman değilim. Yatırım tavsiyesi değildir.
16.65 kapattı BAGFAŞ 30 Nisan 2020 Perşembe akşamı. 1 Mayıs Cuma tatil. Endeks 101.100 lerde, dolar 7.00 civarı
, Altın gr. ise 380.00 lerde işlem görüyor.
Bagfaş, 2020/3 aylık bilançosunda iyi bilanço açıklayabilirse, biraz daha yükselir. Ama bu uçacak kaçacak anlamına gelmiyor. Yükselir ve sonrasında yine birileri kar satışı yapacaktır. Sonuçta bu kağıt, 17 Mart 2020 deki düşüş hareketinde, endeksin 82.000 lere kadar düştüğü günlerde 9.60-9.70 lere kadar gerilemişti. Bunu da akıldan çıkarmamak gerek. 1 ay önce 10.00 civarından alanlar bugün yani 30 Nisan 2020 Perşembe günü itibariyle %60-70 kar yapmış durumdalar. 1 ay da iyi para!!!
Benim yazdıklarımı okuyan arkadaşlara önerim, bilanço günlerinde uygun fiyatlardan satmaları yönünde olacaktır. Yanlış anlaşılma olmasın şahsi fikrimdir. Tabiki kararı herkes kendi verecek. Bizimkisi tamamen iyi niyetli bir öneri.
Arkadaşlar, bu süreç uzun süreceğe benziyor. Yani bu virüs olayı herşeyi etkileyecektir. 2021 yılında ben büyük bir KRİZ bekliyorum. O günlerde döviz patlayacak, borsa ise diplere düşecektir. Bizim gibi küçük yatırımcıların borsada tek kar etme fırsatı o kriz günlerinde alıp, bir süre beklwdikten sonra kar edince satmaktır. Onun haricinde biz ancak kendimizi kandırıyoruzdur. Dolar bugün itibariyle 7.00 civarında işlem görüyor. 3 ay önce 6.00 dan almıştım. Vs.vs.
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.
Tamamen muhabbet amaçlıdır.
Bol kazançlar herkese..
Yer İmleri