Sayfa 407/462 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457 ... SonSon
Arama sonucu : 3690 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Konut fiyatları ve kira artışlarına ilave olarak kredi faizindeki yükseliş, çalışanların konut alma gücünü düşürmüş. 2015-21 döneminde asgari ücretli konut almak için 265 ay çalışırken, bu sayı 2023 yılında 475 aya yükselmiş, 2024'te 406 ay olmuştur.
    - Zafer Yükseler
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Benim söylediğimle sizin söylediğiniz arasında nasıl bir bağlantı var ben çözemedim. Siz neyi yanlış buluyorsunuz, verilen ücretleri mi çok buluyorsunuz, yoksulluk sınırını mı? döviz kurunu mu?, yoksulluk sınırı 5.000 usd olsa neyi değiştirir. Kimse çalışana yoksulluk sınırını referans alarak ücret vermiyor ki. Tüm bunların konut alım gücü ile ilgisi nedir?
    Şöyle bir bağlantı var. Ücretler normal değil, enflasyon normal değil. Dolayısıyla bu kadar anormallik varken. Ev fiyatları veya kiraların nasıl oluşacağını öngörmek zor.
    Her şey siyasi iradenin kredi faizlerini indiriyorum demesine bakar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ücretlilerin konut satınalma gücü bu kadar düşmüşken konut fiyatlarının ve kiraların önümüzdeki dönemde REEL olarak yükselmesi eşyanın tabiatına aykırıdır.

Zaten fiyatlar 1,5 yıldır REEL olarak düşüyor, düşmeye de devam edecek gibi görünüyor.

https://x.com/zafyuks1/status/1845480841155117542
    kiralar yukselmiyor belki ama konut fiyatlari faizle basabas yukseliyor
    en azindan Izmirde

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    kiralar yukselmiyor belki ama konut fiyatlari faizle basabas yukseliyor
    en azindan Izmirde
    Ne İstanbul'da, ne de İzmir'de konut fiyatları, mevcut 45% faiz seviyelerine yaklaşamıyor. Fiyat artışları son 1 yılda 20-25% seviyesinde kaldı. Fiyatlardaki son dönem artan büyük pazarlık payını hiç saymıyorum bile.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ne İstanbul'da, ne de İzmir'de konut fiyatları, mevcut 45% faiz seviyelerine yaklaşamıyor. Fiyat artışları son 1 yılda 20-25% seviyesinde kaldı. Fiyatlardaki son dönem artan büyük pazarlık payını hiç saymıyorum bile.
    kaynak senin duyu organın mı gene
    batıkentte şubat ayında 1.8 millyona satışa çıkan dubleks ev 3 gün önce 3.2 milyona gitti.
    ankara hariç veriyom dersin şimdi
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kaynak senin duyu organın mı gene
    batıkentte şubat ayında 1.8 millyona satışa çıkan dubleks ev 3 gün önce 3.2 milyona gitti.
    ankara hariç veriyom dersin şimdi
    Bilgin olmayan konularda sallamaya devam ediyorsun.

Şubatta 1.8 milyon denilen bir daire değil 3.2 milyon, 5.2 milyona satıldı bile desen piyasanın geneli hakkında bir bilgi vermez. Verilen örneği doğru kabul etsek bile tek bir veri bir anlam ifade etmez. Bunlar istatistik konusudur, zamanında dersini aldık.

Bu arada Ankara da diğer şehirlerden farklı değil, yıllık fiyat artışı 22%. Şubat'tan bugüne artış 12% Kaynak: SAHİBİNDEN

7. Arkdaşlar almanyadan uaçağa yüklemişler yeni mültecileri...

Tekrar geri kabul anlaşması imzalandı...

Boşuna tartışmaya gerek yok...

Türkiye avrupanın çöplüğü oldugu sürece fiyatlar zor düşer...

iş faiz şu kadar kira bu kadar mantıgında bakmayın...

77 milletten ne idüğü belirsiz insanlar gelmeye devam ediyor...

arz talep eğrisinde talep yüksekse iş fiyata kayar...

ülkenin nufusu kimi kaynaklar 99 milyon olarak geçiyor...

ne olmasını bekliyorsunuz fiyatların...

Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Bilgin olmayan konularda sallamaya devam ediyorsun.

Şubatta 1.8 milyon denilen bir daire değil 3.2 milyon, 5.2 milyona satıldı bile desen piyasanın geneli hakkında bir bilgi vermez. Verilen örneği doğru kabul etsek bile tek bir veri bir anlam ifade etmez. Bunlar istatistik konusudur, zamanında dersini aldık.

Bu arada Ankara da diğer şehirlerden farklı değil, yıllık fiyat artışı 22%. Şubat'tan bugüne artış 12% Kaynak: SAHİBİNDEN
    Senin gibi mabadımdqn yazmıyorum gerçekleşenlerdwn görüp tespit ettiklerimi yazıyorum 4-5 aydır satılmayan bir.evdw bugün satıldı mahallede
    Bu göçmen politikası ile ev fiyatları nah düşer
    Reel olarak geriliyormuş güldürme adamı
    Son 2 aydır ev diyatları uçtu ama tüm yatırım araçları zarar yazdığı için herkes eve dönüyor nasıl olsa zarar yqzmıyorlar.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 407/462 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •