-
*almanya'da eylül'de mevsimsel düzeltilmiş fabrika siparişleri aylık %1,0, düzeltilmemiş yıllık %6,3
*almanya'da eylül'de fabrika siparişleri beklentisi aylık -%1,3
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
*almanya'da eylül'de mevsimsel düzeltilmiş yurt dışı fabrika siparişleri aylık %1,7
*almanya'da eylül'de mevsimsel düzeltilmiş yurt içi fabrika siparişleri aylık -%0,1
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
*tcmb: Son dönemde piyasalarda ekonomik temellerle uyumlu olmayan sağlıksız fiyat oluşumları gözlenmektedir
*tcmb: Buna göre, rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkân oranı üst sınırı yüzde 60’tan yüzde 55’e düşürülmüş, tüm dilim aralıkları da 5’er puan aşağı çekilmiştir
-
*tcmb: 1 şubat 2018 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredinin vadesinde ödenmesi halinde, abd doları için 3,7000, euro için 4,3000, ingiliz sterlini için 4,8000 kuru kullanılarak tl olarak yapılabilmesine olanak tanınması kararlaştırıldı
*tcmb: Kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun sabitleme kurundan yüksek olması durumunda kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun esas alınmasına karar verilmiştir
-
*tcmb: Ekim döneminde gıda yıllık enflasyonu işlenmiş gıda fiyatları kaynaklı olarak yükselmiştir
*tcmb: Petrol ve diğer girdi fiyatları ile döviz kurundaki gelişmelerle, enerji fiyatları son aylardaki yüksek artış eğilimini sürdürmüştür
-
*tcmb: Temel mal enflasyonu, döviz kuru gelişmelerinin yanı sıra beyaz eşya ile mobilya sektöründeki geçici vergi indirimlerinin geri alınmasının etkisiyle yükselirken giyim grubundaki yöntem değişiminin yukarı yönlü etkisi azalarak da olsa sürmüştür
-
*tcmb: Hizmet grubunda ise yıllık enflasyon önemli bir değişim göstermemiştir
*tcmb: Bu çerçevede, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi temel mal grubu öncülüğünde yükselmiştir
-
*tcmb: Türk lirasındaki değer kaybı ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı maliyet baskıları güçlü seyrini korumuştur
*tcmb: Rom değişikliği ile yaklaşık 5,3 milyar tl türk lirası likiditesi piyasadan çekilecek olup, yaklaşık 1,4 milyar abd doları tutarında döviz bankaların kullanımına geçecektir
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri