Sn achiles sizin yazdığınız senaryonun filmini çektiler zaten..Aslında joker filmi anlayana cassandra sendromu idi.
Sn achiles sizin yazdığınız senaryonun filmini çektiler zaten..Aslında joker filmi anlayana cassandra sendromu idi.
Ama mürşiti geçtim peygamber falan denip birilerinin her dediğine inanıldığına dehşetle şahit olunabiliyor.Değişik bir memleket olduk,vatandaşı olmasan eğlenceli olurdu da vatandaş olunca insanı bazen şeediyor durumlar tabi.Hayırlısı artık.
Cark edilecegini ilk andan beri dusunmekle beraber artik cark etmenin faturasi da cok cok agir olur. 2018 sonrasi resesyonda gordugumuz iflas ( konkordato) nun misli misli fazlasini goruruz. Ote yandan finans sistemi uzerine binen yuk katlanir.
2018 in uzerine 2021 atagini da yasayan ne hane halkini ne de reel sektoru inandiramazsin. Kur indikce talep gelir. İthalatci stok calisir, ihracatci ara mali, ham madde ceker stoga calisir, DTH taki yukselis son gaz devam eder. Dis borcu olan ucuzdan USD alip atar kenara. Cikmak isteyen yabanci tuyer gider bu firsattan istifade.
Var mi bu talebi karsilayacak doviz? Ya da gelecek mi ulkeye? 2018 de ne kadar geldi. Hele hele FED sikilastirmaya baslarsa.
Ben o senaryoyu yazmıyorum, bence o senaryo gerçekleşmez diyorum.
Tersten söylersek, faizler % 7 ye iner demek, bu demek diyorum.
Sermaye kontrolü uygulayamazlar, hele ki sabit kura hiç geçemezler bu intihar olur diye de tekrar tekrar söyledim.
Bankalardan para çekmeye gerek yok bence. Ha gerek olmuşsa, parayı kurtardığına sevinme, işini kaybedeceğine üzül, soyulacağına gasbedileceğine emeklilik haklarını kaybedeceğine çocuklarının geleceği yok olacağına üzül diyorum.
Buna tedbir alınamaz.
-Hasan Abi yarın kıyamet kopacakmış napmak lazım?
-Valla ben 8 tane YSC aldım koydum depoya..ney yani
Kaçenzi...Nostradamus Hıdır..
İyi de sn achiles zamanında suriye de ırakda tüm bu dediğiniz haklar vardı .Emeklilik sistemleri,hastaneleri,maaşları işleyen bir tapu sistemi falan vardı artık yok.Lübnan da hafiften yoldan çıkıyor,bizim bağışıklığımız nerden olacak ki.Bir kaos olsa sistem nasıl kendini koruyacak.Bize olmaz diyenler için topu topu 100 yıl önce imparatorlukduk tüm sistem farklıydı,sınırlarımız sistemimiz farklıydı,her şey değişti,toptan yoldan çıkmak için çok büyük bir ülkeyiz suriye ırak veya lübnana benzemeyiz ona kabul ama sistem değişebilir paradigmalar değişebilir.Great reset herkes için değişik şeyler getirecek ,bakalım bu ara dönemde kaostan bizim payımıza neler düşecek.
No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .
Yer İmleri