Sayfa 409/1009 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509909 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,265 - 3,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Cahillerle uğraşmak ne kadar zor, ne kadar yorucu.
    Doların düşmesi ithalatı artırır diyorum adam geç bunları birşey olmaz diyor. Sanki bu benim yorumum veya tahminim. Ben iktisadi bir gerçekliği yazıyorum, doların düşmesi ithalatı artırır, artması azaltır, inansan da inanmasan da bu böyledir, çünkü sebep-sonuç ilişkisi vardır, aç kur ve ithalat/ihracat verilerini çalış kendin gör.
    Reis talimat verdi ülkece dolar sattık düşürdük diyor, bir kere aç döviz hesaplarını bak ülkenin yüzde kaçı satmış o zaman, bırak yandaş medyada izlediğin gazlamaları verilere bak. Baktılar işe yaramadı karizma çizilmesin diye apar topar teşekkür edip bitirdiler kampanyayı zaten.
    Boş teneke diyorum ya o yüzden..fazla sallamayacaksın..

Az önce konusu geçti..MB 'sı ne zamandan beri döviz satmıyor/satamıyor..anlayana bu bile ciddi bir veridir..

2. Bu turizm gelirleri nasıl hesaplanıyor bu kadar net ben açıkçası rakamlara inanmıyorum hatta turizmin çokta iyi bir gelir kaynağı olduğunu düşünmüyorum.Turizm petrol gibi Avrupa'da en çok turizm geliri elde eden İspanya,İtalya,Yunanistan şuan Avrupa'nın durumları en kritik en borçlu ekonomileri herhalde ülkeleri tembelliğe alıştırıyor.

Bazıları Trump'a taktı..yok şöyle yaptı, yok böyle yaptı..doların içine etti..

Etkisi %5-%10 var mıdır emin değilim..

Yatırımcı getiri neredeyse oraya gider..hele ülkelerin eşdeğer oldukları düşünülürse..

Doların zayıflığı için bence arayacaksanız başka sebepler arayın..

Venezualla anlatmıyor mu biraz..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    https://www.bloomberg.com/gadfly/amp...t-pays-so-well

Geçen hafta Venezuella'nın dolar bazlı bonoları %1 , devlete ait ''Petroleos de Venezuela'' petrol şirketinin tahvilleride %1,7 prim yapmış..

Venezuellayı anlatmaya gerek var mı bilmiyorum..ama geçen hafta Trump'ın Venezuella' ya sert finansal yaptırımları getiren tasarıyı onaylamasına rağmen..

Yatırımcılar için..''It's Hard to Quit Venezuela'' diyorlar..

Neye sevinileceğini, neye sevinilmeyeceğini iyi bilmek lazımdır..
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sevgiler dostum..Euro daha yükseklere gidebilir, katılırım..

Ancak geri çekiliş bittikten sonra bavul gibi düşebilir..

Normalde FED faizi 1,25 , ECB'nin ise -0,4 ..

Biri bilanço küçültmeye çalışıyor..diğeri taper..

Yapabilirler, yapamazlar ayrı konu fakat aralarındaki mesafe çok bariz..

1.50 veya 2.25 çok zor bana göre..selamlar..

4. En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sevgiler dostum..Euro daha yükseklere gidebilir, katılırım..

Ancak geri çekiliş bittikten sonra bavul gibi düşebilir..

Normalde FED faizi 1,25 , ECB'nin ise -0,4 ..

Biri bilanço küçültmeye çalışıyor..diğeri taper..

Yapabilirler, yapamazlar ayrı konu fakat aralarındaki mesafe çok bariz..

1.50 veya 2.25 çok zor bana göre..selamlar..
    atış serbest, 2,25 euro ile avrupa tümden batar. şu an 1,19 bile DAX'ı vurmuş durumda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Turizm ve otelcilikte, hem bina olarak hem de mobilya mefruşat çok hızlı eskir...

Öyle VUK da belirlendiği gibi bir sürede değil yani.

Deniz kenarlarındaki binalar, müştemilat, boyasından, demir aksamına, tuzdan erir gider...

Mobilya ve mefruşat müşteri tarafından çok hor kullanılır.

Bizim turist başına aldığımız gelirle, herşey dahil olayıyla işletmeci kasadaki paraya bakar kar ettim sanır...

Neyse bu konu uzun.

Ama turizm, yan sektörlerle birlikte, emek yoğun durumuyla bizim gibi ülkeler için yaşamsal öenmdedir.

devlet desteği şarttır.

Zaten bu ülkede turizm işletmeleri devlet desteği ile oluşturulmuştur.

20 sene önce öyle ballı teşvikler verilmiştir ki bizim sanayici bile turizme bulaşmış sonra satarak falan kurtulmuştur...

7.  Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Doları boş verin,Nere götürüse götürsün çakallar artık da... 3.50 den dolar alırken Euro 3.95 lerdeydi ... Bende Euro 3.95-3.90 lara düşsede 50.000 Euro alsam diye beklerim .. 3.97 den alıp ... 4.17 den vermiştim.. Çakal, anladı herılt bi daha Euro'yu düşürmüyor... Dolarla intikam alıyor çakal. Doları 10-15 kuruş daha düşürürse Euro karım yok olur.nötr duruma düşerim.bu çakallar piyasayı gıdım gıdım takip eder...adı üstünde çakal bunlar.kimseye beş kuruş kazandırmazlar... Hedefleri böyle puştların.
    Sayın Browjn,çakal dedinizde ,dolar biraz düşünce burayı çakal kılıklı bir kaç dilenci tip doldurmuş,abuk subuk laflar edip duruyorlar,hayır değmez adamlar yüzünden küfür edip ban yiyeceğiz,ama o tip yarabbi şükür deyip geçecek,ulan düşüyorsa benim param düşüyor,sana ne oluyor dilenci tipli herif..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bakın Hürriyetin haber başlığı...

"Antalya'da Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bazı otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'ü de aştı."...

Gülmelik...

Hani spor spikerleri ifadesi ile...

"Yüzde binbeşyüz"den farksız...

Sayfa 409/1009 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509909 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •