Bu turizm gelirleri nasıl hesaplanıyor bu kadar net ben açıkçası rakamlara inanmıyorum hatta turizmin çokta iyi bir gelir kaynağı olduğunu düşünmüyorum.Turizm petrol gibi Avrupa'da en çok turizm geliri elde eden İspanya,İtalya,Yunanistan şuan Avrupa'nın durumları en kritik en borçlu ekonomileri herhalde ülkeleri tembelliğe alıştırıyor.
Bazıları Trump'a taktı..yok şöyle yaptı, yok böyle yaptı..doların içine etti..
Etkisi %5-%10 var mıdır emin değilim..
Yatırımcı getiri neredeyse oraya gider..hele ülkelerin eşdeğer oldukları düşünülürse..
Doların zayıflığı için bence arayacaksanız başka sebepler arayın..
Venezualla anlatmıyor mu biraz..![]()
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Turizm ve otelcilikte, hem bina olarak hem de mobilya mefruşat çok hızlı eskir...
Öyle VUK da belirlendiği gibi bir sürede değil yani.
Deniz kenarlarındaki binalar, müştemilat, boyasından, demir aksamına, tuzdan erir gider...
Mobilya ve mefruşat müşteri tarafından çok hor kullanılır.
Bizim turist başına aldığımız gelirle, herşey dahil olayıyla işletmeci kasadaki paraya bakar kar ettim sanır...
Neyse bu konu uzun.
Ama turizm, yan sektörlerle birlikte, emek yoğun durumuyla bizim gibi ülkeler için yaşamsal öenmdedir.
devlet desteği şarttır.
Zaten bu ülkede turizm işletmeleri devlet desteği ile oluşturulmuştur.
20 sene önce öyle ballı teşvikler verilmiştir ki bizim sanayici bile turizme bulaşmış sonra satarak falan kurtulmuştur...
Sayın Browjn,çakal dedinizde ,dolar biraz düşünce burayı çakal kılıklı bir kaç dilenci tip doldurmuş,abuk subuk laflar edip duruyorlar,hayır değmez adamlar yüzünden küfür edip ban yiyeceğiz,ama o tip yarabbi şükür deyip geçecek,ulan düşüyorsa benim param düşüyor,sana ne oluyor dilenci tipli herif..
Bakın Hürriyetin haber başlığı...
"Antalya'da Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bazı otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'ü de aştı."...
Gülmelik...
Hani spor spikerleri ifadesi ile...
"Yüzde binbeşyüz"den farksız...
Yer İmleri