Originally Posted by
tarik1234
pentanın değeri sermaye 43.724.000*38:1.661.512 max fiyat yapıyor sermaye arttığından gözdenin payı %54 den %40 düştü
1.661*%40:664 milyon gözde payı yapıyor
ben 45 civarı fiyat bekliyordum 32 göre oldukça iskonto yapmışlar bunda yükselen faizlerin etkisi büyük umarım 38 den halka arz olur
bu olursa 2. çeyrekte 200 küsür milyon kar açıklayacak ve kasaya 200 küsür milyon para girip net borç 900 milyon civarlarına düşecek
propak işletme değer 120 milyon euro hesaplandı rekabet kurumu 1 ay sonra karara bağlar ben 130-140 milyon euro nakit girişi olacağı kanattim va propak borcu yok kasadaki parayıda alması gerekir
ismet ambalaj borcu 2019 da 1.4 milyar civarındaydı borç 0 olacak bu satışın direk gözdeye bir etkisi yok ama polinas bu yıldan sonra her sene temettü dağıtab bir firma haline gelecek,halka arz için bir engel kalmadı
polinas düzeldi
penta bocu halka arzla bitiyor
maktk borcu yok verimsiz
şok kara geçti ve temettü dağıtmaya başladı tek sıkıntısı halka açıklığı çok yüksek ederi enaz 20 ama yabancı olmadan o kağıdın gitmesi zor
tek sıkıntılı şirket derby kaldı takribi 400-500 milyon arası borcu var buda satılabilir yada bedelli yapılıp halka arz edilebilir
gözdenin borcu 1 milyar altına inecek olması bence olumlu gerçekten bu satışlar olmasa bile 6 tl haketmiyordu
umarım kısa zamanda çift haneye gelir
yönetime tebrikerler iyi satış oldu ve ambalaj grubuda rehabilite edildi ben propağı satmazdım ismet ambalajın %35 halka açar tüm borcu kapatırdım onlar varlık satma yöntemini tercih etmiş ama yinede olumlu
bu gelecek para yine yıldız holding borç ödemesine gidecek umarım halka arz mayıs ayında sonuçlanır ve pentada senede 150 milyon civarı net kar açıklayan 80-100 milyon temettğ dağıtan bir şirket haline dönüşür
ben pentayı beğeniyorum ve arza katılacağım üstüne eklemede yapacağım
0 finansal borcu olan hairka bir firma olacak
kısaca gözdenin yüksek borçlu yatırmları kendi yüksek borcu ile kötü bir hikayesi vardı
bu kötü hikayede yönetim penta,propak ve şok da başarılı buldum
ama kümaş satış fiyatı en az 500 milyon dolar olmalıydı yarı fiyatına gitti
makina takım 4-5 çıkmışken hisse satmalıydı bu 2 olayda başarısızlar
kümaş 500 satılsa bugün gözdenin borcu 1.1 milyar yerine 0 düşmüş olacaktı yazık oldu
Yer İmleri