Sayfa 41/206 İlkİlk ... 3139404142435191141 ... SonSon
Arama sonucu : 1647 madde; 321 - 328 arası.

Konu: GOZDE - Gözde Girişim Sermayesi Yat. Ort. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by NKN Yazıyı Oku
    Ama yüklü döviz borcu var!
    Bu hesaplamalar da bunun dikkate alınması lazım !
    Gozde, Kumas satisindan gelen parayla bankalara olan sendikasyon borcunu komple kapatti. KAP’ta aciklama var. Kumas satisindan 1.1milyar TL para gelmisti.

Gozde’nin degerlemesi icin Gozde’nin hissedar oldugu her sirketin ayri ayri degerine bakmak lazim. Sadece Sok Marketler ve Propak’in Gozde’ye hisse basina deger etkisi 7.5TL yapiyor.

Geriye kalan Penta, Flo, Turkiye Finans, Derby vb’nin borclari dusuldukten sonra degerlemesi finansal tablonun 19.cu notunda var. Acip bakinca ne dedigimi anlayacaksiniz.

2. pentanın değeri sermaye 43.724.000*38:1.661.512 max fiyat yapıyor sermaye arttığından gözdenin payı %54 den %40 düştü
    1.661*%40:664 milyon gözde payı yapıyor
    ben 45 civarı fiyat bekliyordum 32 göre oldukça iskonto yapmışlar bunda yükselen faizlerin etkisi büyük umarım 38 den halka arz olur
    bu olursa 2. çeyrekte 200 küsür milyon kar açıklayacak ve kasaya 200 küsür milyon para girip net borç 900 milyon civarlarına düşecek

propak işletme değer 120 milyon euro hesaplandı rekabet kurumu 1 ay sonra karara bağlar ben 130-140 milyon euro nakit girişi olacağı kanattim va propak borcu yok kasadaki parayıda alması gerekir

ismet ambalaj borcu 2019 da 1.4 milyar civarındaydı borç 0 olacak bu satışın direk gözdeye bir etkisi yok ama polinas bu yıldan sonra her sene temettü dağıtab bir firma haline gelecek,halka arz için bir engel kalmadı
    polinas düzeldi
    penta bocu halka arzla bitiyor
    maktk borcu yok verimsiz
    şok kara geçti ve temettü dağıtmaya başladı tek sıkıntısı halka açıklığı çok yüksek ederi enaz 20 ama yabancı olmadan o kağıdın gitmesi zor
    tek sıkıntılı şirket derby kaldı takribi 400-500 milyon arası borcu var buda satılabilir yada bedelli yapılıp halka arz edilebilir
    gözdenin borcu 1 milyar altına inecek olması bence olumlu gerçekten bu satışlar olmasa bile 6 tl haketmiyordu
    umarım kısa zamanda çift haneye gelir

yönetime tebrikerler iyi satış oldu ve ambalaj grubuda rehabilite edildi ben propağı satmazdım ismet ambalajın %35 halka açar tüm borcu kapatırdım onlar varlık satma yöntemini tercih etmiş ama yinede olumlu
    bu gelecek para yine yıldız holding borç ödemesine gidecek umarım halka arz mayıs ayında sonuçlanır ve pentada senede 150 milyon civarı net kar açıklayan 80-100 milyon temettğ dağıtan bir şirket haline dönüşür
    ben pentayı beğeniyorum ve arza katılacağım üstüne eklemede yapacağım
    0 finansal borcu olan hairka bir firma olacak
    kısaca gözdenin yüksek borçlu yatırmları kendi yüksek borcu ile kötü bir hikayesi vardı
    bu kötü hikayede yönetim penta,propak ve şok da başarılı buldum
    ama kümaş satış fiyatı en az 500 milyon dolar olmalıydı yarı fiyatına gitti
    makina takım 4-5 çıkmışken hisse satmalıydı bu 2 olayda başarısızlar
    kümaş 500 satılsa bugün gözdenin borcu 1.1 milyar yerine 0 düşmüş olacaktı yazık oldu

3. hayırlı olsun, bu haberlere gözdenin bir hafta tavan gitmesi lazım ama nasıl bir algıdır bu anlamıyorum.

Şirketimiz tarafından KAP'a yapılan 19.11.2019 tarihli özel durum açıklamasında, portföy şirketlerimizden İsmet Ambalaj Yatırımları A.Ş.'nin iştiraklerinin hisselerinin, faaliyetlerinin veya varlıklarının bir bölümünün veya tamamının doğrudan ya da dolaylı olarak satışı, ya da doğrudan ya da dolaylı olarak başka bir şirketle birleşmesi imkanlarını araştırmak ve bu amaçla gerektiğinde potansiyel alıcılar ile görüşmeler yapmak, gizlilik sözleşmesi çerçevesinde bilgi akışı ve koordinasyon sağlamak üzere danışmanlık sözleşmesi akdedilmek suretiyle yetkilendirme yapıldığı duyurulmuştu.

Bu çerçevede gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Ş.'de (Şirket) sahip olduğu %95 oranındaki payların tamamının, Şirketin %100 paylarına karşılık gelen 120 milyon Avro işletme değeri üzerinden Constantia Flexibles International GMBH'ye (Alıcı) satışına karar verilmiş olup, bu kapsamda Alıcı ile Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır. Şirket hisselerinin devri, ilgili yasal onayların alınmasının ardından devir tarihinde hesaplanacak olan hisse bedeli üzerinden gerçekleşecektir.

Saygılarımızla

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

4. MU gene one-man show a basladi[emoji854]dediginiz gibi tavanlar yapmasi gerekirken..tek tavan bile yok..ne dense bos ama menzili belli etti..su ortamda safe bet..yakinda sifir borclu nakit zengini temettu odeyebilecek bir sirket haline gelecek..tabi arada MU bir cuval inciri berbat etmezse..ytdegildir

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. akşam 100 milyon üstü zarar gelecek

ama bu bişeyi değitirmez şirketin hikayesi değişiyor ben yakında yaz sonuna kadar bist 50 gireceğini düşünüyorum umarım olur

6.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    pentanın değeri sermaye 43.724.000*38:1.661.512 max fiyat yapıyor sermaye arttığından gözdenin payı %54 den %40 düştü
    1.661*%40:664 milyon gözde payı yapıyor
    ben 45 civarı fiyat bekliyordum 32 göre oldukça iskonto yapmışlar bunda yükselen faizlerin etkisi büyük umarım 38 den halka arz olur
    bu olursa 2. çeyrekte 200 küsür milyon kar açıklayacak ve kasaya 200 küsür milyon para girip net borç 900 milyon civarlarına düşecek

propak işletme değer 120 milyon euro hesaplandı rekabet kurumu 1 ay sonra karara bağlar ben 130-140 milyon euro nakit girişi olacağı kanattim va propak borcu yok kasadaki parayıda alması gerekir

ismet ambalaj borcu 2019 da 1.4 milyar civarındaydı borç 0 olacak bu satışın direk gözdeye bir etkisi yok ama polinas bu yıldan sonra her sene temettü dağıtab bir firma haline gelecek,halka arz için bir engel kalmadı
    polinas düzeldi
    penta bocu halka arzla bitiyor
    maktk borcu yok verimsiz
    şok kara geçti ve temettü dağıtmaya başladı tek sıkıntısı halka açıklığı çok yüksek ederi enaz 20 ama yabancı olmadan o kağıdın gitmesi zor
    tek sıkıntılı şirket derby kaldı takribi 400-500 milyon arası borcu var buda satılabilir yada bedelli yapılıp halka arz edilebilir
    gözdenin borcu 1 milyar altına inecek olması bence olumlu gerçekten bu satışlar olmasa bile 6 tl haketmiyordu
    umarım kısa zamanda çift haneye gelir

yönetime tebrikerler iyi satış oldu ve ambalaj grubuda rehabilite edildi ben propağı satmazdım ismet ambalajın %35 halka açar tüm borcu kapatırdım onlar varlık satma yöntemini tercih etmiş ama yinede olumlu
    bu gelecek para yine yıldız holding borç ödemesine gidecek umarım halka arz mayıs ayında sonuçlanır ve pentada senede 150 milyon civarı net kar açıklayan 80-100 milyon temettğ dağıtan bir şirket haline dönüşür
    ben pentayı beğeniyorum ve arza katılacağım üstüne eklemede yapacağım
    0 finansal borcu olan hairka bir firma olacak
    kısaca gözdenin yüksek borçlu yatırmları kendi yüksek borcu ile kötü bir hikayesi vardı
    bu kötü hikayede yönetim penta,propak ve şok da başarılı buldum
    ama kümaş satış fiyatı en az 500 milyon dolar olmalıydı yarı fiyatına gitti
    makina takım 4-5 çıkmışken hisse satmalıydı bu 2 olayda başarısızlar
    kümaş 500 satılsa bugün gözdenin borcu 1.1 milyar yerine 0 düşmüş olacaktı yazık oldu
    pentayı 45 bekleyende ne bılım ucmussunuz bıraz asırı pahalı halka arz edılıyor talep cok cok az gelecektır

7. Bugun iyi alim firsati verdi ve guzel islem hacmi oldu. Su an tavanda 2.4milyon lot alimda bekliyor. Doke doke de olsa orta vadede cift haneli rakamlar gelir umarim.

8.  Alıntı Originally Posted by wracker Yazıyı Oku
    pentayı 45 bekleyende ne bılım ucmussunuz bıraz asırı pahalı halka arz edılıyor talep cok cok az gelecektır
    Penta’nin halka arz fiyati ayni sektordeki Arena’ya gore daha ucuz. Arena yaklasik 11 FAVOK (EBITDA) carpani ile islem goruyor. Penta’nin 2020 yilinda FAVOK’u 234milyon TL. Bunu 11 ile carpip Penta’nin 2020 sene sonu net borcu olan 468milyon TL’yi cikartinca Penta’nin degeri 2.1milyar TL cikiyor. Bunu 43.7milyon TL hisseye bolunce hisse basina 48TL yapiyor. Bu fiyatlardan halka arz girilir. Hem arzdan gelen paranin buyui kismi Penta’nin icine girecek. Son 1-2 haftadir yapilan halka arzlar gibi ortak parayi alip cebine atmiyor

Sayfa 41/206 İlkİlk ... 3139404142435191141 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •