İki şeyin ne olacağından biraz daha emin olmak istiyorum ama bilanço verimlilik artışından dolayı beklenenin ötesinde geldi ve rup yenilendiğini için verimlilik dahada artacak,bu da beraberinde karlılığı dahada arttıracak.Şirket marj beklentilerini 2 $ azaltarak konzervatif bir eğilim sergiledi ve bence çok iyi yaptı,açıkçası Tüpraş’ın yönetimi Koç şirketleri içinde en iyisi.İşte yıllardır iyi bildiğimiz frotonun yönetimi Çinliler piyasaya girince deyim yerindeyse damı hötü dağıttılar.Bir şirket her türlü şartlara hazır ve soğukkanlı olmalı.Froto yönetimi son 6 ayda bu özelliklere Çinlilerin testinden geçemeyerek benden çok eksi not aldı.
Şimdi ben Tüpraş’ta kalan iki dilim alımlarımı muhtemelen ve öyle görünüyor ki biraz yukarlardan yapmak zorunda kalacağım.Zira marjların düşmesini beklemiyorum hatta olası savaş senaryoları ve resesyon konusununda merkez bankalarının olaya etkin müdahale etme kapasite ve silahlara sahip olduklarını düşünerek başlayacak faiz indirim süreçlerinde çok aşırı bir durgunluk beklemiyorum.Savaş mevzuuda şayet daha ılımlı geçerse ortamın yumuşaması ile bilançosu ile öne çıkan şirketlerin fark oluşturması doğal olacak diye düşünüyorum.Yılın kalan yarısı biten yarısından her halükarda daha iyi olacak Tüpraş için.Temettü veriminde ise %80 dağıtma sözlerine ne kadar sadık olduklarını ispatladılar.Ben şahsen vermeyebilir mi demeye başlamıştım ama şirket öyle bir iş kolunda ve marjlar artık bir daha 2019 öncesi yerlere değişen dünya jeopolitiği sebebiyle öyle kolay kolay düşemeyeceği için pek öyle gelecek kaygısıda taşımadan rahatlıkla dağıtıyor temettüleri.Önümüzdeki dönemde temettünün istikrar ve verim adresi olacak görünüyor.
Dönüşüm ve değişim ise üzerinde ayrıca konuşup ele aldığımız bir mücevher.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri