bugun güzel bir kapanış yapılırsa güzel olur. yıl sonunda gelen karlar geçmiş yıl zararlarına atılır sanırım. ama uzun vadede ben umutluyum kendı adıma ... ytd
bugun güzel bir kapanış yapılırsa güzel olur. yıl sonunda gelen karlar geçmiş yıl zararlarına atılır sanırım. ama uzun vadede ben umutluyum kendı adıma ... ytd
kafamda deli sorular.. yatas güzel bir şekilde yukselıyor. eyvallah yukselsın. kar acıklıyor devam edıyor.. doğtaş zarardan kara geçiyor, yapılanma içerinde fabrıka acıyor, faaliyet karı artıyor. kar acıkladıktan sonra neden bu kadar düştü anlamadım... 9 ay finansallarından sonra iyi bir kar gelirse 3'ün altına mı gideceğiz .. bu kadar düşüş sadece defter değerine göre pahalı olmasından mı kaynaklanıyor. 4,76 dan 3,50 ye gelmesıni biri bana acıklayabılır mi ... ytd.
Bildiğiniz gibi ben 4,30 dan sattım satınca da söyledim akabinde yüzde 10 daha yaptı 4,76 ları gördü doğtaşımız.
Ancak Bilanço açıklandığı akşam orta şeker bir bilanço olduğunu söylemiştim. Bur da bilanço akşamı sürekli olumlu konuşan bir tayfa vardı malesef kayboldu kendileri.
Doğtaşımız uzun yıllar sonra kar açıkladı ancak zaten 4xx fiyatlaması muhteşem favök ve kar içindi.
Ve gelen kar, görece cironun düşük ve Euro artışından kaynaklı finans gideririnin artmasından kaynaklı olarak düşük kaldı.
Şimdi önümüze bakacak olursak, Ben ciro anlamında yeni fabrika ile artışın devam edeceğini düşünüyorum. Yıl sonu 550 ciroyu büyük olasılık içinde değerlendiriyorum.
Kur noktasında 3.çeyrek için eylül sonu kapanış çok önemli 4,10 civarı kaparsa 6 milyon extra kur farkı gideri oluşacak yaklaşık faizle beraber 42 milyon gider gelecektir. Ancak 4,10 üstü ve kapanış şirketi çok fazla zorlayacaktır. 4,10 altı ise kesinlikle pozitif olunmalı.
Kısaca böyle. Tüm ortaklara bol kazançlar..
Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"
http://www.milliyet.com.tr/mobilyada...onomi-2492309/
Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, yatak üretimi yaptıkları halde tüketicinin aklında hep mobilyacı olarak yer aldıklarını belirterek, “Bu nedenle yeni yatak markası çıkarıyoruz. Eylül sonu ekim ayı başında lansmanını gerçekleştireceğiz. Önce Doğtaş mağazaları içinde bir alanda yer alacak. Daha sonra dışarıya taşıyıp yatak ve ev tekstili mağazası konseptiyle büyüteceğiz†dedi.
ben ileriye yönelik olarak umutluyum yukarıda da bahsı gectiği gibi yatak markası gelip sektörde bununla bir ivme yakalarlarsa güzel olacagı kanaatindeyim.. zarardan kara geçmesi benim için olumlu, favok böyle devam ederse ve KUZEYs in bahsettiği gibi euro dengelenip , borçlanması hedge edilirse daha iyi yerlere gelebilir. benım ıcın hisse uzun vadeli bir hisse ve yeni yeni adım adan bebek gibi görüyorum kosup düşmesindense yavaş yavaş yürümesi benim için daha makbuldür.. yazdıklarım sesli düşünmemdir. hisse daha da geri çekilse bile bekleyeceğim. reel sektör hissesi olduğu için beklemeye devam edeceğim.. ytd..
Bu yatak işi çok önemli. Oğluma baza almak için baktım doğtaşa muhteşem di yatakları biraz tuzluydu ama
Yataş asıl parayı yatakdan vuruyor. Karlılığı daha iyi. Umarım bu yatak konusunda ileri düzeyde çalışmalar yapıp bu piyasada önemli yere gelirler. Zaten doğtaşı çift hanelere taşıyacak asıl konu bence yatakdır.
Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"
kağıdına inanıyorsan sabırlı olacaksın. benim portföyümün 3/4 ü yataşda 1/4 ü kelebekte.
yataşı 2 ler civarı ortalamayla kelebeği 4.10 ile aldım. bana göre kelebeğin şu an ederi (benim analizim) 3.50 ha hikayesi varmı yataşla aynı hikaye. 3 aşağı 5 yukarı sorun değil. beklersen hikayeyi beraber yaşarsın. kağıt güzelmi bence güzel o zaman beklerim.
benim anlayış bu.unutmayalım geçen sene bu zaman yataş 3 tl idi.
Aslında az az GS almak lazım.bugun sabah almayı düşündüm ama dedim bayram sonrası.bak yüzde 5 gitti.yil sonuna Aralık yani takım performans bozmaz ise cook yukarılara gider.sahsi fikrim.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri