Sayfa 410/692 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510 ... SonSon
Arama sonucu : 5530 madde; 3,273 - 3,280 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Adı "yüksek temettü" olan ETF'nin verimi 2%, yarısı gitti kaldı 1%, nerede yüksek temettü? Düpedüz dolandırıcılık

Bunu almak yerine bizim bankaların yurtdışı hisse fonlarını almak çok daha iyi. Hiç değmez işkence çekmeye yurtdışı piyasalarda.

Zaten hisse seçilmeyecekse yurtdışında işlem yapmak çok da makul bir hareket değil bence. Amaç fona koymaksa parayı yabancı hisse fonu dolu bizde.

ytd

2. Anladım, stopajdan kurtulmak için UK bazlı şirket almak gerekir diyorsunuz ;)
    UK şirketlerinden oluşan ETF alsak da olmuyor yani,

ETF seçme sebebim, Söylediğiniz gibi şirket seçmek riskli iş, zaten kurdan dolayı ufak paralarla aylık yatırım yapıyoruz, şirket sayısını çok tutamadığın zaman riski dağıtamıyorsun, ETF en azından risk dağıtma açısından avantajlı,
    Bizim fonlar %3-4 yıllık aidat alıyorar, en azından yabancı insaflı, çoğu % 1'in altında

3. Bu ETF'den kesilen 15% stopaj olayını da kesin bilmiyorum bu arada.

Burada okuduğum için biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam ABD merkezli olan ETF'lerden ABD borsalarında 20%, UK borsalarında 15% kesiliyor yazmıştı birisi.

UK tabanlı ETF var mı, varsa kaç kesiyor stopaj ya da kesiyor mu hiç bilgim yok ETF'lerle ilgilenmediğim için. Belki bilen birisi söyler öğreniriz.

Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Anladım, stopajdan kurtulmak için UK bazlı şirket almak gerekir diyorsunuz ;)
    UK şirketlerinden oluşan ETF alsak da olmuyor yani,

ETF seçme sebebim, Söylediğiniz gibi şirket s (eçmek riskli iş, zaten kurdan dolayı ufak paralarla aylık yatırım yapıyoruz, şirket sayısını çok tutamadığın zaman riski dağıtamıyorsun, ETF en azından risk dağıtma açısından avantajlı,
    Bizim fonlar %3-4 yıllık aidat alıyorar, en azından yabancı insaflı, çoğu % 1'in altında
    UK:den sirket secmek istemiyorsaniz THE CITY OF LONDON INVESTMENT TRUST PLC (GB0001990497) hissesini inceleyin derim.
    UK sirketi ama, LSE 100 sirketleri hissesi tutar. ETF degil sirket ama, ETF gibi, Temettüde veriyor.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu ETF'den kesilen 15% stopaj olayını da kesin bilmiyorum bu arada.

Burada okuduğum için biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam ABD merkezli olan ETF'lerden ABD borsalarında 20%, UK borsalarında 15% kesiliyor yazmıştı birisi.

UK tabanlı ETF var mı, varsa kaç kesiyor stopaj ya da kesiyor mu hiç bilgim yok ETF'lerle ilgilenmediğim için. Belki bilen birisi söyler öğreniriz.
    O yüzden ABD hisseleri tutan ETF'lerde IRL'de yerlesik olanlari secmek lazim. IRL'nin ABD ile özel bir vergi anlasmasi var ve o yüzden ETF'ler ABD'ye %15 vergi ödüyorlar.
    UK:de yerlesik ETF vardir ama, ben hic rastlamadim. Belki sadece LSE icin vardir.

6.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    UK:den sirket secmek istemiyorsaniz THE CITY OF LONDON INVESTMENT TRUST PLC (GB0001990497) hissesini inceleyin derim.
    UK sirketi ama, LSE 100 sirketleri hissesi tutar. ETF degil sirket ama, ETF gibi, Temettüde veriyor.
    Bu güzel bir şeye benziyor İlk bakışta görüntü olumlu.

7.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    O yüzden ABD hisseleri tutan ETF'lerde IRL'de yerlesik olanlari secmek lazim. IRL'nin ABD ile özel bir vergi anlasmasi var ve o yüzden ETF'ler ABD'ye %15 vergi ödüyorlar.
    UK:de yerlesik ETF vardir ama, ben hic rastlamadim. Belki sadece LSE icin vardir.
    ETF'nin de değmesi lazım. 5 sene boyunca aynı fiyatta kalıp 1% net temettü alınacaksa ha 15% ödenmiş ha 20% stopaja.

Yukarıdaki ETF örneği için söylüyorum.

Yoksa Apple gibi 5e katlayan hisse bulursanız temettüsüne verdiğiniz vergiyi görmezsiniz bile.

Yüksek temettü veren ETF'leri bir zamanlar incelemis ve bazi hesaplamalar yapmistim Calc ile. Sonucunda normal ETF'ler daha az temettü verseler de daha iyi yükseldikleri icin, normal ETF'in daha iyi oldugu sonucuna vardim kendimce.

Sayfa 410/692 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •