Yani Sn Tınaz,
Şeker, Buğday kontratı alıp satıyorlar, ne diyeceğiz, şeker yatırım aracı değildir, tatlı malzemesidir mi?
Alacaz, satacaz...hoş 2000 den bu yana bakılınca neredeyse dolar bazında 10 kat gitmiş, ne aracı olursa olsun alaydık da tutaydık keşke..
Ben de almam tutmak için...ama bi kıstırırsak dolar bazında %20-30 u var..
Sn.Achiles,
Saygi duyarim,insallah basarirsiniz.
Ancak ben farkli dusunuyorum.
Bu donem stok donemi.
Mazot, gubre, demir alip saklayacak halimiz yok, ancak bizler akilli stok yapan firmalari bulup onlari almaliyiz diye dusunuyorum.
Mesela BNTAS. Bu stok yonetim isine dolar dovizden daha cok ozen gosteriyor adamlar.
Artan enerji maaliyetleri icin SOLAR sistemi takiyorlar, Eylul 2022 de bitecek.
Yanlis anlasilmasin alin diye anlatmiyorum.
Ornek verdim.
Bence şöyle, FED yüksek enflasyonlu yıllar yaşatacak dünyaya aynı şu şekildeki 198 ay süren dönem gibi...
Aynı döngüyü tekrar etmeye çalışacak..borsalar çok uzun süren bir yatay düzeltmeye maruz kalacak, ama aslında reel olarak %60 lara varan oranda değer kaybedecek...
Eritecekler bütün varlıkları, enflasyonla mücadele ediyormuşlar da başaramıyorlarmış gibi, bu enflasyonu da dünyaya ihraç edecekler. Pil elektrik yeşil enerji çağı ne olur bilemem, sıkıştıkları anda nükleer santral açarız termik santralleri açarız ne var yani diyen bir çifte standartları var...
Yüksek enflasyon deyince, altın emtia geliyor akla...benim bakış açımın özü bu...
![]()
Bakın aynı dönem enflasyon bazında bakılırsa reel olarak ne kadar büyük kayıp var, ama bu normalde yatay görünüyor.
![]()
Paranin alim gucunu korumak endisesi bu.
Yatirim, belli bir nema beklentisi ile yapilir.
Altin'i aldin koydun, ne artar ne bolunur. Oyle durur.
Oysaki adam nasil calisiyorsa, para da calismali.
Altina, topraga cimentoya konan para calismaz yatar.
O yuzden eskiler bunlara iddihar der, yani gömü.
Diger taraftan ekonominin isleyisini bozar.
Carpan, hizlandiran calismaz.
Peki bundan da kotu olurmuydu, belki olmazdi ama burada sorun hirsizlik ve calinan degerler.
Feto'den dosyan var, korkut, adami kacir, malina cök.
Verilen ihalelerden balli rusveti gotur.
Vatanin en kiymetli topraklarina cök.
Sonra bunlara itiraz edenleri vatan haini ilan et, cezaevlerine doldur.
Zamaninda yazdim, insanimizin ifade ozgurlugunu kisitlama, kisitlarsan, hic alakasiz insanlari sirf muhalefet etmek icin dolar almaya yollarsin, dedik. Ve o da gerceklesti bunlar iktidari bu nedenle kaybettiler.
Hem de 1000 sene, bundan boyle hicbir islamci parti gelemez.
Hatta o islamcilar hafizlar gibi toplanip yuruyemez, bizim millet bunlari gordugu yerde fena dover.
Yer İmleri