Sayfa 412/1024 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Parann faizine yüzde 18.. diğer bölümüne yüzde 10..ama arkadaşların dediği gibi bankacı normal mevduat faizine 15 stopaji olsa yüzde kaça tekabül eder onu söyler.

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Düzeltme için teşekkürler. döviz faizinin %18 stopajıda hesaba katılmalı
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by mustafab Yazıyı Oku
    Vakıfbank 14.00 32 gün İstanbul Özel Bankacılık 1M+
    Teşekkür ederim mustafab

3.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Swap'da stopaj ne kadar bilen var mı.
    15 mi 18 mi ??
    Swap da stopaj öğrenerek hesap yapmak zor. Bir ara Jon hesabının nasıl yapılması gerektiğini anlatmıştı. Eğer siz swap yaparsanız size verilen oranı normal banka mevduatını hesaplar gibi hesaplamanız, size getiriyi verecektir.

4. Swap faiz oranını tam anladım diyordum yine kafam karıştı !!

Şu şekilde mi oluyor;
    1 Milyon TL verip USD alarak swap yapsam...
    Vade sonunda 1000 USD faiz alsam bundan 18 % stopaj kesilecek (180 USD)
    Kalan 1.000.820 Doları banka baştan anlaştığımız kurdan TL'ye çevirip bana verecek.
    Hepsi bu mu !

10% hangi paradan kesiliyor anlamadım....

En iyisi birisi Bilal'e anlatır gibi anlatsın bana kafam basmadı bir türlü
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

5. Bu faiz oranları ile piyasa daha da sıkışacak gibi... USD da 3,52 TL görünmüştür... Daha Nisan 10 da Vakıfbank ile zar zor 12,25 % den 700k 32 gün bağlamış birisi olarak; 14% ler %14,50 ler kesinlikle sıkılaşma işareti demektir.. TCMB Likitide ve emisyon hacmini daraltınca, bankalar mevduat toplama yarışına girmişler.. Karşısında serseri gibi dolaşan TL yi bulamayan USD kademeleri aşağıya doğru patlatıyor bir de dışarıda borsalar füze olunca sanırım ilk durak 3,55 oradan 3,52 TL dip gibi...

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bu faiz oranları ile piyasa daha da sıkışacak gibi... USD da 3,52 TL görünmüştür... Daha Nisan 10 da Vakıfbank ile zar zor 12,25 % den 700k 32 gün bağlamış birisi olarak; 14% ler %14,50 ler kesinlikle sıkılaşma işareti demektir.. TCMB Likitide ve emisyon hacmini daraltınca, bankalar mevduat toplama yarışına girmişler.. Karşısında serseri gibi dolaşan TL yi bulamayan USD kademeleri aşağıya doğru patlatıyor bir de dışarıda borsalar füze olunca sanırım ilk durak 3,55 oradan 3,52 TL dip gibi...
    tcmb'nin sıkı para politikası uyguladığını düşünmüyorum. %11.75 ten çok ciddi bir meblağda para veriyor. İçerideki likiditeyi daraltan okuduğum bir yoruma göre KGF ile verilen kredilerin para çarpanının düşük olmasıymış, Yani bu krediler para aktarım mekanizması içinde rahatlıkla tekrar verimli bir biçimde geniş anlamda para arzını arttıramıyor deniliyor. Aslında bu yorumu doğru kabul edersek faizi yükselten, KGF nedeniyle bankaların fazla kredi vermesi değil, kullandırılan bu kredilerin düşük para çarpanı etkisine sahip olmasından ötürü bankaların likiditesini sıkıştırması. KGF kredilerini para çarpanı aksine yüksek olsaydı , bu denli yüksek kredi artışına rağmen likidite bu kadar sıkışmayacaktı. Belkide bu denli büyük oranlı krediler verilirken buna güvenildi ama öngörülen verimde bir para aktarım hızına ulaşılamadı.
    Bu işleyiş başka bir bakış açısıyla da KGF kredilerinin büyümeye ve kalıcı istihdama etkisinin zayıf olacağını da gösteriyor.

Şimdi soru şu , KGF kredileri hangi koşullarda düşük para çarpanı etkisine sahiptir?

İlk aklıma gelen krediler ile varolan borçların kapatılması ve bir kısmı ile de vergi borçlarının ödenmesi.

Ama bunun dışında da mutlaka benim göremediğim bir etken olmalı. KGF kredilerinin çarpan etkisini düşüren diğer etken hakkında fikri olan var mı? Yani ne oluyorda bu verilen TL ler harcandığı zaman tekrar bankalara mevduat olarak dönemiyor? Nerede takılıp sıkışıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Swap faiz oranını tam anladım diyordum yine kafam karıştı !!

Şu şekilde mi oluyor;
    1 Milyon TL verip USD alarak swap yapsam...
    Vade sonunda 1000 USD faiz alsam bundan 18 % stopaj kesilecek (180 USD)
    Kalan 1.000.820 Doları banka baştan anlaştığımız kurdan TL'ye çevirip bana verecek.
    Hepsi bu mu !

10% hangi paradan kesiliyor anlamadım....

En iyisi birisi Bilal'e anlatır gibi anlatsın bana kafam basmadı bir türlü
    %10 baştan ileri vade için anlaştığın kur ile ilk baştaki kur farkı kazancından kesiliyor. %18 ise dövizden kazandığın faiz kazancından kesiliyor.

geçmişte şurada da birşeyler hesaplamışım:

http://www.hisse.net/topluluk/showth...789#post190789
    Son düzenleme : rxpu; 25-04-2017 saat: 22:05.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bu faiz oranları ile piyasa daha da sıkışacak gibi... USD da 3,52 TL görünmüştür... Daha Nisan 10 da Vakıfbank ile zar zor 12,25 % den 700k 32 gün bağlamış birisi olarak; 14% ler %14,50 ler kesinlikle sıkılaşma işareti demektir.. TCMB Likitide ve emisyon hacmini daraltınca, bankalar mevduat toplama yarışına girmişler.. Karşısında serseri gibi dolaşan TL yi bulamayan USD kademeleri aşağıya doğru patlatıyor bir de dışarıda borsalar füze olunca sanırım ilk durak 3,55 oradan 3,52 TL dip gibi...
    Benim aylar once verdigim tahmin dolar/tl'de 3.20-3.40 araligi idi.
    O ortamda bana ciddi olup olmadigim, bir yanlislik olup olmadigi gibi sorular yoneltilmisti.
    O zaman da dedigim gibi, yatirim yaparken her zaman kacanin pesinden kosmak, kovalamak yerine ne dusuk kaldi, onumuzdeki donem ne arayi kapatmaya aday ona odaklanilmalidir.
    Orta uzun vadede her yatirim araci biribirine yakinsar.
    Butun marifet geride kalani kestirebilmekte ve millet ususmeden sessiz sedasiz ileri gidenden inip geride kalana binebilmektedir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 412/1024 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •