Sayfa 412/1002 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Aya ilk ayak basıldığında (20.Temmuz.1969) ilkokul 1.sınıfta idim Başkan Nixon idi. Kennedy öleli 6 yıl olmuştu.

Astronotlar Satürn roketi ile Florida'dan fırlatılıyorlar.Roketin bir tek uc kısmı kalıyor ve ay yörüngesine oturuyorlar.
    Sonra üç astronottan ikisi Örümcek adı verilen bir modül ile ay yüzeyine iniyor sonra tekrar ay'dan havalanıp yörüngedeki rokete kenetleniyor ve ardından 360 bin km.lik Ay-Dünya arasını kat ediyorlar okyanusa iniyorlar ve ABD savaş gemileri tarafından çıkartılıyorlardı.

Okyanus suyu içinde bir roket'in uç kısmı suya dalıp çıkıyor ve ABD savaş gemisi tarafından sudan alınıyorlardı.
    Bu görüntüler servis ediliyordu.

Enteresan değil mi?
    Çok enteresan,film gibi valla))))) O değil de o ayda yürüyüş görüntülerini stanley kubrick çekti diyen bir grup komplocu da vardı benim bildiğim.Kubrick de enteresandır o gözü kapalı filminden sonra aniden kalp krizinden vefat etti.Eşi sapasağlamdı kalp hastalığı falan yoktu bunda bir iş var falan da demiş ama hakkın takdiri tabi kimin yaşayıp kimin öleceği bilinmez denip konunun üstüne gidilmemişti.

2.  Alıntı Originally Posted by y.aras Yazıyı Oku
    https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk

Ek 27401

Yabancı para / TL oranı= %56.32

bunun rekoru ne bilmiyorum ama %56 üstüne atmış bu birincisi.

İkincisi her pazartesi gibi bugünde dolar düşüyor tesadüf müdür?
    Tarihsel olarak 60 % kritik.

Bu arada ponzi şahap hunharca satmaya devam ediyor. 🙂
    ytd..

3. Konu USD den USA nın aya gitmesine dönmüşse fikrimi söylemesem duramam.

Eskiden lambalı radyolar vardı. Kilolarca ağırlığında olan hani. Şimdi aynı işi birkaç gramlık cihazlar yapıyor.

Konuyu nereye mi getireceğim. Aydaki birinin dünya ile iletişime geçmesi için nasıl bir teknoloji kullanılır, anten çapı nedir? Kaç kilo gelir, bu cihazın çalışması için gerekli enerji kaç kg dır (Batarya v.s. )bunu da toplam ağırlığa ekleyin.

Soru şu,

bu ağırlığı ay yüzeyine indirdiniz. Bir kısmını kullandınız yada ayda terk ettiniz.

Kalan malzeme ile ay yüzeyinden nasıl fırlarsınız? Hem de hiç gerçek deneme yapmadan ilk denemede başarı şansınız nedir?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Konu USD den USA nın aya gitmesine dönmüşse fikrimi söylemesem duramam.

Eskiden lambalı radyolar vardı. Kilolarca ağırlığında olan hani. Şimdi aynı işi birkaç gramlık cihazlar yapıyor.

Konuyu nereye mi getireceğim. Aydaki birinin dünya ile iletişime geçmesi için nasıl bir teknoloji kullanılır, kaç kilo gelir, bu cihazın çalışması için gerekli enerji kaç kg dır bunu da toplam ağırlığa ekleyin.

Soru şu,

bu ağırlığı ay yüzeyine indirdiniz. Bir kısmını kullandınız yada ayda terk ettiniz.

Kalan malzeme ile ay yüzeyinden nasıl fırlarsınız? Hem de hiç gerçek deneme yapmadan ilk denemede başarı şansınız nedir?
    0.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Videonun ilk 2 dakikasını izledim, meseleyi genel hatlarıyla anladım. Aklıma gelmişken sorayım madem.

ABD'nin Ay'a gerçekten çıktığına inanıyor mu bu forumda herkes?

Sadece çıkması da değil, oraya gönderdiği vatandaşların sağ salim geri geldiğine.

Bu konu hakkında olumsuz konuşunca direk düz dünyacı olarak yaftalanma riskiniz var ona göre.

*Benim fikrimi merak ediyorsanız söyleyeyim. Hayır.

Konuyu açarken koyu işaretli bu kısmı özellikle belirtmiştim.

Wikipedi'deki hikaye böyle:

After being sent to the Moon by the Saturn V's third stage, the astronauts separated the spacecraft from it and traveled for three days until they entered lunar orbit. Armstrong and Aldrin then moved into Eagle and landed in the Sea of Tranquility on July 20. The astronauts used Eagle's ascent stage to lift off from the lunar surface and re**** Collins in the command module. They jettisoned Eagle before they performed the maneuvers that propelled Columbia out of the last of its 30 lunar orbits onto a trajectory back to Earth.[6] They returned to Earth and splashed down in the Pacific Ocean on July 24 after more than eight days in space.
    Atladılar diyo Ay'dan oradan diyo yörüngeye girdiler sonra süzüldüler Dünya'ya doğru diyo.

LAAAN BIRAKK

O zamanda koca dünyaya tripod bile olmadan bir kamera ile sekil yapmışlar gibime geliyor da her neyse olmuş bitmiş.olayin ilgimi çeken yönü koca dünyayı bu sekil aya gittik diye salak yerine koyabiliyorlarsa şimdi de enflasyon geçici altin teneke falan diyorlar yoksa fakat ama .......

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    O zamanda koca dünyaya tripod bile olmadan bir kamera ile sekil yapmışlar gibime geliyor da her neyse olmuş bitmiş.olayin ilgimi çeken yönü koca dünyayı bu sekil aya gittik diye salak yerine koyabiliyorlarsa şimdi de enflasyon geçici altin teneke falan diyorlar yoksa fakat ama .......
    Hikayenin asıl tehlikeli kısmı orası zaten.

Öyle ot bir nesil yetişti ki, dindar olanı şeyhine biat ediyor; bilimi yol olarak seçenler de bilim adamlarına biat ediyor.

İki tarafta da soru soranları aforoz ediyorlar.

Aforoz'un İngilizcesine baktım şimdi, "Excommunication" imiş.

Excommunicado hesabı, John Wick'in askerleriyiz.

7. Soru sormanın da bir metodu var. Bütün düşünce tarihinde en önemli kulvarlardan biridir (epistemoloji)..

-Soru soruyorum,

-Güzel, yöntemin nedir?

-yöntem dötüm!!!

Olmaz.

Sayfa 412/1002 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz