Sayfa 412/506 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462 ... SonSon
Arama sonucu : 4046 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Evet emtia rallisi olursa bundan en çok Ereğli faydalanır. Ben olma ihtimalini düşük görüyorum, o sebeple pozisyon almıyorum. Eğer ihtimaller artarsa kısa vadeli pozisyon açabilirim.

Mevcut durum ise Kocaer'in lehine, kar marjını yüksek tutuyor, emtia fiyatları artarsa Koacer'in kar marjının sınırlı da olsa negatif etkileneceğini tahmin ediyorum. O sebeple Kocaer pozisyonumu koruyorum. Emtia rallisi olsa ve kar marjı düşse bile, Kocaer bundan çok kayda değer bir yara almayabilir. Bu durumu incelemek gerekiyor bilançolar geldikçe. Zaman içinde buna bakacağım.

Hedef satış fiyatımda hala bir değişiklik yapmadım. 1,5milyar dolar olsun, bakacağım. Zamanım bol.
    ereğlinin bu gün güçlü çıkmasını nasıl yorumluyorsun dostum ?? sence orada durum ne olur ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ereğlinin bu gün güçlü çıkmasını nasıl yorumluyorsun dostum ?? sence orada durum ne olur ??
    Günlük fiyat hareketlerinden ziyade emtia piyasasını takip etmekte fayda görüyorum. Mevcut durumda Çin talebi artmadıkça emtia fiyatları artmaz. Bunu sağlayacak en temel etken de Çin gayrimenkul piyasasındaki iyileşmeler olacaktır. Burayı takip etmek fikir verecektir.

Bugün olan fiyat artışı veya yarın olacak düşüş benim yatırım kararımı etkilemiyor. Kalıcı iyileşme görmek isterim.

3.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Günlük fiyat hareketlerinden ziyade emtia piyasasını takip etmekte fayda görüyorum. Mevcut durumda Çin talebi artmadıkça emtia fiyatları artmaz. Bunu sağlayacak en temel etken de Çin gayrimenkul piyasasındaki iyileşmeler olacaktır. Burayı takip etmek fikir verecektir.

Bugün olan fiyat artışı veya yarın olacak düşüş benim yatırım kararımı etkilemiyor. Kalıcı iyileşme görmek isterim.
    ben olumlu işaretler olarak görüyorum...FED faiz indirdikçe emtiya bazlı şirketlerin olumlu etkilenmeye devam edeceğini düşünüyorum...şimdilik kocaerde ben de devam etmek istiyorum...kocaerin hem kendine özgü beklentileri hem de olası emtiya rallisinden pay alabileceği ihtimali beni kocaerde tutuyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ben olumlu işaretler olarak görüyorum...FED faiz indirdikçe emtiya bazlı şirketlerin olumlu etkilenmeye devam edeceğini düşünüyorum...şimdilik kocaerde ben de devam etmek istiyorum...kocaerin hem kendine özgü beklentileri hem de olası emtiya rallisinden pay alabileceği ihtimali beni kocaerde tutuyor...
    Fed faiz indirimi benim bu sene beklentilerim içinde değil. 2025 ilk çeyrek öncesinde fedden indirim beklemem. İndirim yapsa bile bu çok sınırlı olacaktır ve emtia rallisine sebep olacak bir durum olmayacaktır.

Önemli olan Çin talebi, faiz indirimleri değil.

5.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Fed faiz indirimi benim bu sene beklentilerim içinde değil. 2025 ilk çeyrek öncesinde fedden indirim beklemem. İndirim yapsa bile bu çok sınırlı olacaktır ve emtia rallisine sebep olacak bir durum olmayacaktır.

Önemli olan Çin talebi, faiz indirimleri değil.
    Çin i hep gözardı etmiştim...artık bu konuyu da takip etmek gerek...yalnız amerika ve avrupanın Çin e baskıları var....ukrayna -rusya savaşında rusyanın yanında yer aldığı için...Çin e kolay kolay nefes aldırmazlar diye düşünüyorum...

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Çin i hep gözardı etmiştim...artık bu konuyu da takip etmek gerek...yalnız amerika ve avrupanın Çin e baskıları var....ukrayna -rusya savaşında rusyanın yanında yer aldığı için...Çin e kolay kolay nefes aldırmazlar diye düşünüyorum...
    Enflasyonu baskılamak için, dünyadaki olası talep artışını kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun için Çin'e yapılan baskılar son derece normal. Bu durum bir süre daha devam edecek diye düşünüyorum. Çin iç talebindeki artışlar bu durumu sekteye uğratabilir ve dünya buna kayıtsız kalmayacaktır. Takip edilmesi gereken yer Çin iç talebindeki değişimlerdir bana göre. Ama burada artış olsa bile emtiada ralli beklemem, bu durum zamana yayılmalı yoksa enflasyon yine canavara dönüşür. Bu hatalar tekrar yapılmayacaktır.

7. Kapanış saati yaklaştıkça orası burası oynamaya başlıyor, bakalım haftalık ve bayram kapanışını nasıl yapacak, karanlık odada mıçmazsa ve buralardan kapatırsa bir kahve borçluyuz size Müzikal dostum, dün öyle bir tahminde bulunmuştunuz çünkü.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

8.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Kapanış saati yaklaştıkça orası burası oynamaya başlıyor, bakalım haftalık ve bayram kapanışını nasıl yapacak, karanlık odada mıçmazsa ve buralardan kapatırsa bir kahve borçluyuz size Müzikal dostum, dün öyle bir tahminde bulunmuştunuz çünkü.
    Sade Türk kahvesi alacağım olsun o vakit

Sayfa 412/506 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •