Eğer her ülkenin MB nın para basabilmek için altına ihtiyacı varsa, bu durumda bir de ÖLÇÜ olmalı değil mi?
Yani örneğin "Türkiye MB şu kadar TL basmak için şu kadar altın bulundurmak durumunda" gibi...
Tabi her ülkenin para biriminin değeri aynı olmadığına göre de farklı ölçüler gereirdi.
Örneğin AB her ilave milyar avro basmak için şu kadar ilave altın stoku bulundurmak zorunda gibi.
Japon için ölçü farklı olmalıydı.
Daha da önemlisi böyle bir kural koymak için bunun bir kurum tarafından da bir şekilde kontrol edilebilmesi gerekirdi...
Neyse.
Konu bir şekilde tebeyyün etti kanımca...![]()
Son düzenleme : BORA YAŞAR; 26-07-2018 saat: 16:13.
Birde İsviçre'de, Comex'te yada her neresi ise TCMB'sı altınlarını buralarda sattı(kayıtlı) ise diye aklıma geliyor ama MB'sının böyle bir aptallık yapacağını sanmıyorum..
Dostum bence Türkiye'ye kredi açılmaması zor bir olay..ben gerçekleşeceğini sanmıyorum..aksi takdirde böyle bir uygulama borçları ve ithalat gereksinimleri dolayısıyla Türkiye'yi batırmakla eşdeğerdir, birde bulaşma etkisi göz önüne alınırsa..çokları inanmaz ama ağır abinin global finans sistemini korumak gibi bir görevide var, tabiki çıkarları doğrultusunda..gerçi son günlerde Rusya'ya borçları üzerinden de yaptırımların genişletilmesi konusu dillendirilmeye başlandı ama kaç yıl oldu ABD bir sürü yaptırım uyguladı ama böyle bir şeye tevessül etmedi..
Bence bu konu istediğini alma konusunda bir gözdağı..yoksa mesela yaptırımları delmekten Halk ,Ziraat vb. adı geçen bir sürü bankaya basar yüklü para cezalarını, sonra seyreyler..yapacak olduktan sonra bir sürü yol bulunur..alenen yada gizli kapaklı..selamlar..
Euro AMB ardından dolar karşısında güçsüz seyrini sürdürdü..
http://www.bloomberght.com/
Toplanır toplanır, toplattırırlar..![]()
Bu site pek guvenilir degil gibi. Cok mantiksiz geldi bana. Biraz arastirdim ve World Gold Council diye bir site buldum bana daha makul geldi.
https://www.gold.org/data/gold-reserves
Kutucuktan istedigniz ulkeleri ekleyip bakabilirsiniz
Dolar yarın öğleye 4, 75 - 4,76 ları görerek , panikleyenlerden toplama yapar ve pazartesinden itibaren 3 ağustos enflasyon açıklamasına kadar 4,85 lerde gezdirirse ve enflasyon 16,5 üzeri geldiğinde 5 liraya öpücük atar mı ? Bunu bilen voleyi vuracaktır.
Yer İmleri