-
İyi akşamlar alicemal, kolay gelsin.
-
abigail sağol.
20 yaşında iken spor toto da 13+1 tutturduğumu biliyormuydun.?
Tahminim bilmiyordun. Evet tutturdum.
Pek meraklısı değildim ama bazen şans oyunlarından oynarım. demirören grubuna geçtiğinden beridirde belki ilk yıllar hile yapmazlar diye her hafta 4 kolon düzenli çılgın sayısal loto yatırıyorum. Hep aynı numaralar. Büyük ikramiye çıkarsa dünyada olmayan çok farklı tasarımlı OTONOM bir otomobil yapacağım. tahminim %80-90 yerli parçalarla olur. otonom kısmını ya ekip kurar ben yaparım yada ANKA ların otonom sistemini üreten ekiple oturur anlaşırım, otomobile uyarlarız ve yer için geliştiririz.(tusaş, aselsan yada havelsan yapıyor olmalı)
13+1 e en büyük ödül veriliyor.
Büyük sevinçle gazetede ne ödül alacağım diye ararken baktım o hafta 3 maç sonradan spor toto çekilişinden çıkarılmış. Hali ile ödül mödül alamadım. Spor toto tarihinde 3 maç çıkarılması ile büyük ödülünde iptali hiç olmuşmudur bilemiyorum.
---
abigailin 20 yaşında spor toto tutturdunmu imalı cümlesine verdiğim cevaptan nereye varacağım.
Geçen 2 yılda hisse FON lardan güzel güzel kazanıyorken bu şubat ayında viop a geçtim. Daha viopda oyun tarzımı geliştiremeden Mart ayında virus sebebi ile borsaların çakılması ve benim sermayenin çakılması peş peşe geldi.
İmdi bu iki olayı neden anlattım, buradan bi yerlere varacaktım.
Aslında anlatacağım konuyu bir kitap yazıp anlatmam gerekiyor. İnternette yazınca bilgi tüm dünyaya yayılıyor ve bu bilgiyi yayanların ismi ile anılıyor.
Bilgiyi efsane keçi nin ürettiğini kimse bilmiyor.
Kitap yazıp anlatsam, efsane keçi ismi tüm dünyaya yayılacak. Ünlü olacağım. İlgi odağı olmayı sevmediğimden de maymun postu giyip gezmek durumunda kalacağım.
İnternette yazdığım ve tüm dünyaya yayılan bazı konular.
Döner tabladaki mıknatıslarla sonsuz elektrik üretme yöntemi. (bu erke dönengeci ismi ile birileri tarafından üretilip pazarlanmaya çalışıldı. Sonra başkası alıp geliştirdi ve hala pazarlıyor yada siyonist petrol-enerji firmaları tarafından adamlar yok edildi bilemiyorum.)
KİŞİ dediğimiz şeyin aslında bir elektrik topundaki bilgiden ibaret olduğu. (Bunu epey eskiden internette bi yerde yazmıştım. Geçen gün internet de film izlerken, film deki fizikçi rolündeki Rachel Weis bunu aynen söyledi.)
Evrenin büyük patlama ile oluşmadığı, BELKİ de insan aklının almayacağı büyüklükteki bir kara delik tarafından oluşturulduğumuzu. Buda bazı fizikçiler tarafından bu aralar dillendiriliyor. Ben tubitak a yazıp göndermiştim.
İnsanların tek maymun grubundan değil 3 farklı maymun grubundan evrildiği. Biliyorsunuz batılılar Kenyadaki tek maymundan evrildiğimizi savunuyorlardı. Son 10 yıldaki bulgularla benim fikrime dönmeye başladılar.
vs. vs. Aklıma şu an gelenler bunlar.
3 maymun grubu ile ilgili gözlemlerimin ve delillerimin olduğu detay araştırmam var. Bu notları bir gün bir yerde BELKİ yayınlarım.
Ayrıca bildiğim insan ve evrene ait çok şey var.
Ben şimdi bu konuya neden girdim.?
abigail soktu buralara.
Ne yazacağımıda unuttum.
İnsan beyninin çalışma şekli hakkında bildiğim şeyi anlatsam aklınız çıkar. O sebeple yazmıyorum.
Başta bahsettiğim spor toto mavzusuda insan yapısı ile alakalı.
her neyse yaw, netçede bilmeniz gereken anlaşılmıştır, süpermanim. Bir keçi nin bu kadar... her neyse, hava güzel ama keyfim yok nedense, güneşte biraz yürüyüş yapayım.
Türkiyedeki cahil kitleleri kandırıp peşlerinden sürükleyen din tüccarı gruplarından biri olan fetö cülerin batılılar tarafından nasıl kollanıp saklandığını anlatan yazılar okudum. Sinirlerim bozuldu.
Ne batılılara nede fetö cülere kızıyorum. Onlar çıkar grupları, aptal buldumu soyuyorlar. Kızdığım konu bizim miletin bunların peşine takılacak kadar yanlış şartlandırılmış olmasıda değil. Netçede 3 kuruşluk bilinci olan biri, hristiyanı kâfir gören bu din tüccarları neden batıda ev alıyor, neden kaçması gerektiğinde müslüman değil hristiyan ülkelere kaçıyor, neden hristiyanlar bunları koruyup kolluyor diye sorgular ve bu din tüccarlarının(selefi vahabi tarikatların) batılılarca üretilip üzerimize gönderildiğini anlarlardı. Ama buna kızmıyorum.
Anneme kızıyorum, niye bu ülkede doğurdun diye.
.
Son düzenleme : alicemal; 29-11-2020 saat: 12:34.
-
viop da ilginç açılış oldu. Cuma günü banka endeksi düşmeye devam edeceğim der gibi kapamıştı. BIST tümü ise aşağı bırakmamaya çalışıyorlardı. USDTRY ise BISTi kırmızı görünce çabuk yeşillenmişti.
Bu sabah viop x30 yüksek eksi açtı. Bu normal.
Hafif şaşırdığım ise BIST hisse deki bu yüksek kırmızıya, USDTRY vadelinin yüksek yeşille karşılık vermemesi. Cuma günü birebir ters hareket ediyordu.
USDTRY deki yükselişleri satış için kullananlar var.
BIST hissede kenardayım günlerdir. Kısa vade yönü bilmediğim için kenarda olduğumu söylemiştim. Oynak bir zemini var, ayakta duramadım bir türlü.
Orta vade yön ise yukarı. Hissede olanların korkacağı bir şey yok, realizasyonun gelmesi çok doğal olur. Rekorlar kırdık, bankalar ucuz ama BIST tüm artık ucuz değil. Endeksin yataya sarması gerekir. Bunun içinde %5 - 6 civarında düzeltmelerin olması gerekir.
Tabi bu %5 ler 6 lar batı borsalarında oluyor. Bizim manipulatör vurunca öldürüyor. %10 veya %20, milleti dökene kadar düşürüyor endeksi.
Bildiğin manipulasyon yapıyor.
Ceza almalı ama BIST yönetimi karışmadığı gibi piyasa profesyonelleride bu durumu normal görüyor. "Önce bir silkelemeli" diyen profesyoneller var. Bu adamları profesyonel ekonomist diye TV lere çıkarıyorlar ve size yön veriyorlar, kalabalıklarıda manipulasyonun normal olduğuna şartlandırıyorlar.
ONS altın beklediğim gibi hareket etti ama biz kapalı iken asya seansında yüksek düşmüş. Son aldığım mevcut short kontratları artıramadım. Aşağıda ki hedef aralıkları yazmıştım. Aşı dağıtılacak haberlerine kadar azar azar düşer. Aşı dağıtılmadan öncede yukarı tepki gelir ve düşüş durur diye düşünüyorum. Yada aşı dağıtılmaya başlanınca.
Beklentiler alınır, gerçekleşmeler satılır kuralını unutmayalım.
Yeni haftaya başladık.
Bol şans.
-
vay canına.
Yanlış bildiğim bir şeyin gerçeğini daha öğrendim.
özal ailesi döneminde asala denen ermeni terör örgütü vardı. Bir çok Türk diplomatı başka ülkelerde öldürmüşlerdi. Bugün pkk neyse o dönem asala da sayı olarak olmasada yaşattığı kargaşa açısından oydu.
Bu örgütü kuranlar abd ve avrupada yaşayan ermeni milyarderler.
özal döneminde asala üyelerinden bazıları MIT tarafından öldürülmüş ve sonunda asala dağılmış, ortadan yok olmuştu.
Bende özal ve MIT, asala yı bitirdi sanıyordum.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...irdik-6145793/
bu linktende okuyacağınız gibi aslında asala bitirilmemiş. asalayla pazarlık yapılıp teslim olunmuş.
asala nın kendini dağıtması karşılığında ermenistan a;
100bin ton buğday hibe edilmiş,
350 milyon dolar kredi verilmiş,
100bin ermeni işçisi Türkiyeye alınmış.
Resmen teslim olmuş tazminat vermişiz yada haraç adına ne derseniz deyin.
asala bitince yerine pkk geldi. pkk nın arkasında ise kimin olduğunu biliyorsunuz, abd var. Kuran ve yönetenler onlar. avrupada abd nin her işine destek verdikleri gibi pkk yada destek veriyorlar.
akp de pkk ya aynen özal gibi teslim olmuştu. karşılığında açılım adı altında teröristleri haburda çiçeklerle karşılamıştık. pkk yı koruyan barzaninin bayrağını dikmiştik. pkk nın siyasi ayağı hadep i meclise almıştık. Bunların hepsini akp yapmıştı. apo ile oturup pazarlıkta yapmışlardı.
asalayı özal döneminde MIT bitirdi sanıyordum. Meğerse özal teslim olup para karşılığı bizi rahat bırakmalarını sağlamış.
Kaynak güvenilir o dönemki özal ın kalem müdürü. akp medyası gibi üfürük bilgi değil.
-
Farklı bir gün oldu.
Ucuz olan bankacılık endeksine gelen aşırı satışla endeks düştü.
İŞ Bankası gibi köklü bir dev kuruluşu sıfırdan kurmaya kalkın, şansınız yaver giderse 50 yılda şu anki hale getirirsiniz. Ama borsa fiyatına bakın, şirketin yıllık kârı ile 4 yılda bu şirketi satın alıyorsunuz. F/K sı 4ün altına düştü. yarında satacak gibi görünüyorlar.
Bana göre bu tip kuruluşların F/K sı 30 un üzerinde olmalı. Aselsan gibi ileri teknoloji kuruluşlarının F/K sı 40 ve üzeri olması gerekir.
Kapitalist sistemi kuran siyonistler ise, bastıkları sıfır maliyetli paralarla, dünya şirketlerini satın alabilmek için böyle bir para piyasaları sistemi kurmuşlar.
Ülkelerin yöneticileri akıllı olup kendi ülke ve şirketlerini korumalı. Ama bakıyorsun ülke yönetimlerinide siyonistler kurmuşlar. Kaçarın yok.
Kafasını kestirdikleri saddam hüseyini, yetiştirip Irak ın başına getirenler de abd li siyonistler. Bizim meclisteki partilerin kurucularına bakın. Bir kısmı siyonist vakıf paraları ile okumuşlar, kimisi ingilterede siyonist okulda siyonist parası ile okumuş, kimisi parti kurmadan önce abd ye gitmiş aylarca eğitim almış.
Her neyse, ons altınla ilgili yazıp çıkacaktım, nerelere daldım.
Haber dinlerken 1 kanalda aşının önümüzdeki hafta dağıtılmaya başlanacağını, diğer kanalda aşının dağıtılmaya başlandığının söylendiğini konuştular.
Ons altın grafiğinde 15 dakkalıkta 2li dip var. Hem aşının çok yakınımıza gelmiş olması, belki dağıtılmaya başlamış olması, hemde gün içi grafikte 2li dip olması ons shortları kapamama sebep oldu.
Yeni pozisyon için bir müddet izlemem gerekecek.
-
Biraz düşününce, ons altınla ilgili yazdıklarımda çelişki varmış gibi algınalabilir. Açıklamam gerekir diye düşünüyorum.
Önceki haftalardaki yazılarımda ONS la ilgili aşı yaklaşırken ons altın düşer demiştim. Düştü de.
Bugünki yazılarımda ise aşıya yaklaşınca yükselir demişim.
İlk söylediğim uzun vadeli analiz, diğeri kısa vadeli analiz.
ONS altının orta vade trendi aşağı. Çok fazla düşeceğinide sanmıyorum ancak bu seviyelerden aşağıda oluruz.
Sebebi ne.?
Onsun normal yükselişten hızlı yükselişe geçme sebepleri neydi.?
Ana sebepler pandeminin başlaması ve trilyonların dağıtılması. Pandemi, aşı ile ortadan kalkmaya başlayınca sebeplerden biri ortadan kalkmış olacak. Hali ile ons alıcısı azalacak satıcısı artacak.
trilyonlarda ortada görünmüyor. Orta vadede durum bu.
Kısa vadede ise, aşı çıkınca neden ons düşüşü duracak.? Çünki epeydir düşüyor 1900 küsürlerden buralara geldi. Yeni Trilyonlar çıkmayınca Aşı beklentisi ile düştü durdu. Beklenti satın alınır, gerçekleşince satılır kuralı sebebi ile, aşı çıkınca satışlar durulacak.
Mantık bu. Tepkide gelir mutlaka.
Teori böyle, ne kadarı gerçekleşir onu bilemiyorum, seyredip görüyoruz. Yazdıklarımın temeli bunlardı, çelişki yok. Orta vade aşağı, kısa vadede beklenti gerçekleştiği için yukarı bir tepki oluşacak.
Tabi avrupa seansında alıcıların istekli olduğunu görünce, güniçi grafikte dönüşü işaret ediyordu, üzerine 2 kanalda aşı dağıtılıyor haberini görünce biraz acelede karar vermiş olabilirim.
Hoş ben kapadım, bir üstteki yazıyı yazmaya başladım, yeşil barlar oluşmaya başlamış. Longu kaçırdım.
Bugünki hatam neydi.? Geç kapadım ve longa geçmedim. Çünki ons altın grafiğine dikkat etmedim. Neden dikkat etmedim.? Tüm gün BIST in anormal düşüşünü hesaplamaya çalışıyordum, ne yapayım diye.? O arada ons hiç aklıma gelmedi. Seans kapandı, kafa rahatladı sonra ons grafiğindeki ikili dibi gördüm. Üzerine aşı konuşmaları bir kaç yeşil bar filan.
BIST deki aşırı kırmızı durum, onsu düşük kâr ile geç kapatmama sebep oldu ve longa geçmeme engel oldu.
Her neyse olan oldu.
Ons altında Durumumu analiz edip yeni kararlar alayım.
-
Bakanlar kurulundan tam kapama çıkmadı.
Benim gördüğüm ekstra durum AVM lere HES kodu ile girilecekmiş. Hafta sonları dışarı çıkılmayacakmış.
Cafe restoran zaten kapalıydı.
Çok büyük kısıtlamalar gelmemiş.
HES kodunu sms ile bile alabiliyormuşsun ben hiç almadım ama almak çok kolay göründüğü kadarı ile.
Sadece kovid pozitif çıkıpta evde durmayıp dışarı çıkanları engelleyecek gibi görünüyor. Birde haftasonu kısıtlaması var ama haftasonu alacağın ürünü artık hafta içi öğle arası alacaksın.
Kısıtlamalar ağır olmadığı için şu an viop a biraz alış gelmiş görünüyor.
-
Dün ne oldu.?
Zaten ucuz olan bankalara ağır satış geldi. Vakıfbank F/K, İŞC F/K larına bakarsak bu 2 banka yine bedava hale geldiler. Diğer bankalarda artık ucuzlar.
Bankaları böyle aptalca kim satıyor.? Yabancılar devlete şantaj yapacaklarında veya korktuklarında böyle satıyorlar.
Dünki korku neydi.? Bakanlar kurulu pandemi konulu toplanmış, alınacak kararlardan korkmuşlar.
Pandemi kararları akşam açıklandı ve tam kapanma yok. Mevcut duruma biraz ilaveler var.
Bu durumda yabancıların korkusu geçmiş olacak ve bugün bankalara yüksek alış gelecek mi.? Daha önce öyle olmuştu çünki.
Bu sefer durum tam olarak öyle değil. Diğer parametrelere de bakarsak, biraz farklılık var.
Banka endeksi çok yüksek düştü ama diğer tüm endekslerde yüksek düştüler. Bankalar düşerken diğer endeksler tutunmadı. Onlarıda sattılar.
Çok büyük hacimler ve endeks rekorlarını yeni geçtik, bir realizasyon gelmesi olasıydı. Endeks ucuz değil ve zamana yaymak gerekiyor biraz. Bu amaçla inişler çıkışlar olması normal olurdu.
11 Aralıkta AB'nin TR ye yaptırım toplantısı var. Fazla bir şey kalmadı ve yabancıların bu tür şeylerden de çok ürküp sattıklarını bu yıl içinde gördük.
Endeks 1100 lerde olsaydı kimse AB toplantısını takmazdı. Öncekilerden bir şey çıkmamıştı ve Merkel bu günlerde TR yi kazanmalıyız benzeri konuşuyor. Birşey çıkmama olasılığı yüksek.
BIST spek ve manipulatörleri yeni mallanmış olsaydı AB yi kimse iplemezdi. Ama şu an önceki yüksek hacimlere ve endeksin geldiği yere bakarsak, korkuyormuş gibi yapabilirler. Buralarda sattıklarını 11 aralıkta milleti çok korkutup geri alabilirler. Buna ekonomi TV kanalları ve medya paralı askerlerinin de büyük destek olacağından emin olabilirsiniz.
Hali ile düzeltmenin devam etme olasılığı var. Şu an %5,1 düşmüş durumdayız.
Dün ki düşüş sadece yabancıların bankaları satması sebebi ileyse, bugünü yeşil kaparız. Yok korku ile karışık düzeltme ise bugünü yine kırmızı kapatırız.
Bana yeşil açacağız ve gün içi kırmızıya döneceğiz gibi geliyor. İhtimal olarak %50 - 50 veriyorum. Neden %50 çünki bedavaya düşen bankalarımı satacaklar yine.? Hakikaten çok saçma şeyler yapıyor bu yabancılar. Amatörün amatörü gibi davranıyorlar.
Milyarlarca dolarlık senedi papaz olayından beridir yüksek zararla sattı durdular. Satmasalardı şu an endeks 1700 lerdeydi ve yüksek kazançla ufak ufak yedirirlerdi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri