uyumsuz temettü konusunda dün bir araştırma yaptım ve bir tez ürettim kendimce , işyatın pd/dd değeri hakkında .piyasa değeri malum hergün güncel veri olarak veriyoruz zaten ( GÜNCEL VERİ :218,683,227.50 // 1.361670 ) ama birde defter değeri var işyatırım sitesinde defter değeri 0,60 kuruş gözükmekte (
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT ) . şimdilik 1,36 ya denk gelen piyasa değerinin zamanla ( yani temettü vere vere ) aşağıya doğru çekilerek işyatın defter değerini buldurmak maksatlı sermayenin eritilmek istendiği için az kar yapsada , çok kar yapsada yada zarar bile yazsa belli oranlarda hatta karının fazlasını temettü olarak vermesi şirkete herhangi bir şey kaybettirmiyor, zaten defter değeri 0,60 kuruş ve piyasa değeri bu defter değerinin epeyce üstünde seyrediyor.piyasa değerinin defter değerine denk gelmesi için yani ( 0,60 krş ) olması için şuan 218 olan güncel verinin 100 ün altına düşmesi gerekiyorki 1,36 olan değer 0,60 lara inebilsin zaten her temettüden sonra bu değer aşağılara iniyor buda benim tezimi kanıtlar niteliktedir ve ilerde vere vere bu kademeye inecek gözüküyor .işte bu yüzden temettüde sistematik bir düzen kurulmuş bir şekilde dağıtım yapıyor ve kar-zarar gözetmeksizin uyumsuz olsada bonkör davranıyor.
Yer İmleri