Sayfa 413/931 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Bence öyle değil.

PD/ DD = 0.6 yani esas Defter değeri 1.33 TL. Defter değeri 60 kuruş olan bir Hisseyi ben 79 kuruş olduğu halde binlerce lot almam kalvin [emoji2]

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    öyle değil demekle olmaz açıklamasını yapman gerek savunduğun fikrin.1,33 defter değerini nerden buldun , ben 0,60 değeri iş yattan buldum varsa 1,33 yazan yer linki yapıştır inceleyelim.

2.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    uyumsuz temettü konusunda dün bir araştırma yaptım ve bir tez ürettim kendimce , işyatın pd/dd değeri hakkında .piyasa değeri malum hergün güncel veri olarak veriyoruz zaten ( GÜNCEL VERİ :218,683,227.50 // 1.361670 ) ama birde defter değeri var işyatırım sitesinde defter değeri 0,60 kuruş gözükmekte ( https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT ) . şimdilik 1,36 ya denk gelen piyasa değerinin zamanla ( yani temettü vere vere ) aşağıya doğru çekilerek işyatın defter değerini buldurmak maksatlı sermayenin eritilmek istendiği için az kar yapsada , çok kar yapsada yada zarar bile yazsa belli oranlarda hatta karının fazlasını temettü olarak vermesi şirkete herhangi bir şey kaybettirmiyor, zaten defter değeri 0,60 kuruş ve piyasa değeri bu defter değerinin epeyce üstünde seyrediyor.piyasa değerinin defter değerine denk gelmesi için yani ( 0,60 krş ) olması için şuan 218 olan güncel verinin 100 ün altına düşmesi gerekiyorki 1,36 olan değer 0,60 lara inebilsin zaten her temettüden sonra bu değer aşağılara iniyor buda benim tezimi kanıtlar niteliktedir ve ilerde vere vere bu kademeye inecek gözüküyor .işte bu yüzden temettüde sistematik bir düzen kurulmuş bir şekilde dağıtım yapıyor ve kar-zarar gözetmeksizin uyumsuz olsada bonkör davranıyor.
    fikrimi yeni sayfaya taşıyorum .yeni sayfamız hayırlı olsun

Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    fikrimi yeni sayfaya taşıyorum .yeni sayfamız hayırlı olsun
    PD / DD = 0.6 ISYAT sayfasında bakarsan böyle yazıyor yani

piyasa değeri / defter değeri = 0.6

Şu anda piyasa değeri 80 kuruş.

Bu hesaba göre 80/0.6=133 kuruş yapar

ISYAT defter değeri 1,34 TL. [emoji2]

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

4.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    PD / DD = 0.6 ISYAT sayfasında bakarsan böyle yazıyor yani

piyasa değeri / defter değeri = 0.6

Şu anda piyasa değeri 80 kuruş.

Bu hesaba göre 80/0.6=133 kuruş yapar

ISYAT defter değeri 1,34 TL. [emoji2]

80 krş piyasa değeri değil hisse fiyat değeri. piyasa değeri güncel veri olarak yazdığımız yani ( 218,683,79 // 1,36 ) --- defter değeri ise farklı bir şey onuda işyatta 0,6 olara yani 60 kuruş olarak gösteriyor.

5. Merhabalar , ben ISYAT'ı yüksek temettüsünden dolayı her ay alıp yıllarca biriktirmek istiyorum bu ay başladım , sizlerde biriktirmek için mi alıyorsunuz yoksa al-sat yapmak için mi ?

Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    80 krş piyasa değeri değil hisse fiyat değeri. piyasa değeri güncel veri olarak yazdığımız yani ( 218,683,79 // 1,36 ) --- defter değeri ise farklı bir şey onuda işyatta 0,6 olara yani 60 kuruş olarak gösteriyor.
    http://piyasarehberi.org/yatirim/tem...sil-hesaplanir

Valla benim anladığım piyasa değerinin güncel hisse değeri olduğu. Defter değeri ise konan sermaye ya da özkaynağa göre değeri. Yani normalde bizden bu hisseleri ISYAT toplamak istese bize - normal şartlarda tabii- 1, 34 TL defter değerini ödemeli.

Zaten biz bu Hisseyi iskontolu olduğu için almıyor muyuz? Defter değeri piyasa değerinden yüksek olsa ben neden ISYAT alayım?

Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

7.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    http://piyasarehberi.org/yatirim/tem...sil-hesaplanir

Valla benim anladığım piyasa değerinin güncel hisse değeri olduğu. Defter değeri ise konan sermaye ya da özkaynağa göre değeri. Yani normalde bizden bu hisseleri ISYAT toplamak istese bize - normal şartlarda tabii- 1, 34 TL defter değerini ödemeli.

Zaten biz bu Hisseyi iskontolu olduğu için almıyor muyuz? Defter değeri piyasa değerinden yüksek olsa ben neden ISYAT alayım?

http://www.fiyatneder.com/?pnum=62&pt

Kalvin şu linke bakarsan defter değerinin benim hesabıma uygun şekilde 1,34 TL olarak yazıldığını göreceksin:

http://m.borsagundem.com/piyasa-ekra...se-detay/ISYAT

Sayfa 413/931 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •