Artan

11,44 10 18:10
253,00 10 18:10
221,10 10 18:10
43,34 10 18:10
127,60 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

120,60 -10 18:10
45,00 -10 18:10
7,03 -9.99 18:10
33,34 -9.99 18:10
27,26 -9.97 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.255.695.986,50 18:10
8.740.860.661,40 18:10
8.691.701.587,58 18:10
7.807.476.038,38 18:10
7.549.236.341,52 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 413/703 ÝlkÝlk ... 313363403411412413414415423463513 ... SonSon
Arama sonucu : 5658 madde; 3,297 - 3,304 arasý.

Konu: HEKTS - Hektaþ Ticaret

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bazen çok komik þeyler yazanlarý görüyorum.

Þirket iflas ediyor...

Þirket batýyor...

Arkadaþlar bu þirket 460 bin üyesi olan Türkiye'nin 3. büyük holdinginin bir þirketidir.

Bu holdingin 300 milyar civarýnda Net Varlýðý vardýr.

Koskoca OYAK bu þirketin batmasýna, isminin lekelenmesine izin verir mi?

Evet þirket Levent Ortakçýer'in hýrsýnýn kurbaný olmuþtur. OYAK Yönetimi uyumuþtur. Olayý farkedememiþtir. Þirket plansýz-programsýz hareket etmiþ, Yönetim de olayýn farkýna varamamýþtýr. Bu yönden kötü bir idarecilik sergilemiþlerdir.

Þu anda þirket finansal zorluklarla boðuþmaktadýr. Gerçek budur.

Ancak siz sanýyormusunuz ki OYAK bu þirketin iflas etmesine, batmasýna izin verebilir?

Bu bir þahýs þirketi deðildir. Yönetimin de hesap vermek zorunda olduðu þirketin yarým milyon sahibi vardýr.

Ne kadar zorluk yaþanýrsa yaþansýn yapýlan yatýrýmlar eninde sonunda tamamlanarak meyvelerini verecektir. Belki þirketin toparlanmasý uzun sürebilir. Bunu zaman gösterecektir.

Þunu da unutmayýn bir defa tarým sektörü Dünya'da hiç ölmeyecek bir sektördür. Diðer sektörler gibi konjonktüre göre sona ermesi söz konusu deðildir.

Zaman zaman bütün þirketler (Koç, Sabancýnýnkiler dahil) yanlýþ idare, ekonomideki konjontürdeki bozulmalar, girdi fiyatlarýndaki kontol edilemeyen artýþlar, pazardaki daralmalar (örneðin bu alanda kovid zamanýnda gübre kullanýmýnýn, ilaçlamanýn, kuraklýðýn yarattýðý talep düþüklüðü vs.) nedeniyle geçici sýkýntýlar yaþayabilir.

Ama bunlarýn ilelebet süreceðinin beklentisi bu sektör için doðru deðildir.

Þu anda Hektaþ (OYAK) dese ki % 200 bedelli sermaye artýrmak istiyorum, yatýrýmcýlarýn çoðunun bu iþe sevinerek onay verebileceðini, katýlacaðýný düþünüyorum.

Deniliyor ki yabancý satýyor. Bu gün gelen 17 Ocak takas verilerine göre (cuma günün rakamýdýr) yabancý payý % 21,11'dir.

Hisse geçen hafta üstüste % 5'ler seviyesinde düþmesine raðmen bu satýþ yabancýlardan gelmemiþtir.

Bir de deniliyor ki biz þu þahsýn dolduruþuna geldik, bize malý pazarladý. O yüzden satamadýk.

Yahu arkadaþlar siz bu kadar safmýsýnýz? Sizin aklýnýz, muhakeme yeteneðiniz yok mu? Ne demek o kiþi beni, bizleri kandýrdý? O yüzden satamadýk.

Herkes para hýrsýna kapýlmýþ, görmek istediði rüyayý görmüþ, malý satmamýþ, þimdi de suçu baþkasýna atarak kendi hatasýný örtmek istiyor.

Zamanýnda satmayýp elinizdeki sermayenizin erimesi bir baþkasýnýn deðil tamamen sizin, benim suçumuz. Bu yüzden bir baþkasýný suçlayamazsýnýz.

Bir de sitede yazý yazan gördüðüm bir kaç kiþi var.

Ellerinde mal yok, ya da minimum miktarda mal var.

Ama maþallah gün içinde en az 5-6 yazý yazarak þirketten bir bok olamayacaðýný söyleyerek güya biz KY'larý korumaya soyunmuþlar.

Ya kardeþim madem bu þirketten bir bok olamayacaðýný düþünüyorsunuz? O zaman bu þirketi niye takip ediyorsunuz? Çekin gidin çok iyi þirketlere yatýrým yapýn.

Yok eðer bu þirket 7 liralara, 5 liralara , 1 liralara gelsin alacaðým hesabý yapýyorsanýz? Eyvallah, gelmesini bekleyin. Ama her dakika gelipte insanlarýn moralini bozacak þeyler yazmayýn.

Aslýnda siz sadece fiyatý düþürmek amacýyla insanlarýn moralini bozmaya, hisselerini sattýrmaya oynuyorsunuz.

Kýsaca kaðýdý manipüle etmeye çalýþýyorsunuz.

Bu yaptýðýnýz suçtur.

Hisse 1 liraya gidemez mi? Tabi ki gidebilir. Ancak siz her dakika fiyat vererek, hisse dibin dibini görecek diyerek piyasayý manipüle etme gayretindesiniz.

Bunu niye her dakika, her saaat, her gün defalarca yazýyorsunuz?

Düþmesini bekliyorsanýz efendice bekleyiniz, malýnýzý alýnýz. Yok almayacaksanýz, sayfaya bir bilgi sunmadan sadece moral bozmaya çalýþarak sayfayý kirletmeyiniz.

Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr. Kimse kimseyi suçlayamaz. Yaþadýklarýnýzýn hepsi DOÐRU ya da YANLIÞ sizin kararýnýzdýr.
    Son düzenleme : delimeli; 17-01-2024 saat: 15:36.

2.  Alýntý Originally Posted by delimeli Yazýyý Oku
    Bazen çok komik þeyler yazanlarý görüyorum.

Þirket iflas ediyor...

Þirket batýyor...

Arkadaþlar bu þirket 460 bin üyesi olan Türkiye'nin 3. büyük holdinginin bir þirketidir.

Evet þirket Levent Ortakçýer'in hýrsýnýn kurbaný olmuþtur. OYAK Yönetimi uyumuþtur. Olayý farkedememiþtir. Yani þirket plansýz-programsýz hareket etmiþ, Yönetim de olayýn farkýna varamamýþtýr. Bu yönden kötü bir idarecilik sergilemiþlerdir.

Þu anda þirket finansal zorluklarla boðuþmaktadýr. Gerçek bu.

Ancak siz sanýyormusunuz ki OYAK bu þirketin iflas etmesine, batmasýna izin verebilir?

Bu bir þahýs þirketi deðildir. Yönetimin de hesap vermek zorunda olduðu þirketin yarým milyon sahibi vardýr.

Ne kadar zorluk yaþanýrsa yaþansýn yapýlan yatýrýmlar eninde sonunda tamamlanarak meyvelerini verecektir. Belki þirketin toparlanmasý uzun sürebilir. Bunu zaman gösterecektir.

Þunu da unutmayýn bir defa tarým sektörü Dünya'da hiç ölmeyecek bir sektördür. Diðer sektörler gibi konjonktüre göre sona ermesi söz konusu deðildir.

Zaman zaman bütün þirketler (KOç, Sabancýnýnkiler dahil) yanlýþ idare, ekonomideki konjontürdeki bozulmalar, girdi fiyatlarýndaki kontol edilemeyen artýþlar, pazardaki daralmalar (örneðin bu alanda kovid zamanýnda gübre kullanýmýnýn, ilaçlamanýn, kuraklýðýn yarattýðý talep düþüklüðü vs.) nedeniyle geçici sýkýntýlar yaþayabilir.

Deniliyor ki yabancý satýyor. Bu gün gelen 17 Ocak takas verilerine göre (cuma günün rakamýdýr) yabancý payý % 21,11'dir.

Hisse geçen hafta üstüste % 5'ler seviyesinde düþmesine raðmen bu satýþ yabancýlardan gelmemiþtir.

Bir de deniliyor ki biz þu þahsýn dolduruþuna geldik, bize malý pazarladý. O yüzden satamadýk.

Yahu arkadaþlar siz bu kadar safmýsýnýz? Sizin aklýnýz, muhakeme yeteneðiniz yok mu? Ne demek o kiþi beni, bizleri kandýrdý? O yüzden satamadýk.

Herkes para hýrsýna kapýlmýþ, görmek istediði rüyayý görmüþ, malý satmamýþ, þimdi de suçu baþkasýna atarak kendi hatasýný örtmek istiyor.

Zamanýnda satmayýp elinizdeki sermayenizin erimesi bir baþkasýnýn deðil tamamen sizin, benim suçumuz. Bu yüzden bir baþkasýný suçlayamazsýnýz.

Ama maþallah gün içinde en az 5-6 yazý yazarak þirketten bir bok olamayacaðýný söyleyerek güya biz KY'larý korumaya soyunmuþlar.

Ya kardeþim madem bu þirketten bir bok olamayacaðýný düþünüyorsunuz? O zaman bu þirketi niye takip ediyorsunuz? Çekin gidin çok iyi þirketlere yatýrým yapýn.

Yok eðer bu þirket 7 liralara, 5 liralara , 1 liralara gelsin alacaðým hesabý yapýyorsanýz? Eyvallah, gelmesini bekleyin. Ama her dakika gelipte insanlarýn moralini bozacak þeyler yazmayýn.

Siz sadece fiyatý düþürmek amacýyla insanlarýn moralini bozmaya, hisselerini sattýrmaya oynuyorsunuz.

Bu yaptýðýnýz suçtur.

Hisse 1 liraya gidemez mi? Tabi ki gidebilir. Ancak siz her dakika fiyat vererek, hisse dibin dibini görecek diyerek piyasayý manipüle etme gayretindesiniz.

Düþmesini bekliyorsanýz efendice bekleyiniz, malýnýzý alýnýz. Yok almayacaksanýz, sayfaya bir bilgi sunmadan sadece moral bozmaya çalýþarak sayfayý kirletmeyiniz.

Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr. Kimse kimseyi suçlayamaz. Yaþadýklarýnýzýn hepsi DOÐRU ya da YANLIÞ sizin kararýnýzdýr.
    Güzel yazý komutaným, klavyene saðlýk.

3. Bir de totocan vardý. Aðzý bozuk. O yüzden formu býraktýydým. Adam bana küfrettikçe alkýþ tutuyordunuz. Ben nereden bilem beyaz ile doymuyor illa siyah çikolata istiyor. Nickinden çýkaracaktýk da kafa çalýþmadý.
    Þimdi bence ahtapot ve siyah çikolata iþine girilsin. F/K düþer böylece.

4.  Alýntý Originally Posted by delimeli Yazýyý Oku
    Bazen çok komik þeyler yazanlarý görüyorum.

Þirket iflas ediyor...

Þirket batýyor...

Evet þirket Levent Ortakçýer'in hýrsýnýn kurbaný olmuþtur. OYAK Yönetimi uyumuþtur. Olayý farkedememiþtir. Þirket plansýz-programsýz hareket etmiþ, Yönetim de olayýn farkýna varamamýþtýr. Bu yönden kötü bir idarecilik sergilemiþlerdir.

Þu anda þirket finansal zorluklarla boðuþmaktadýr. Gerçek budur.

Zaman zaman bütün þirketler (Koç, Sabancýnýnkiler dahil) yanlýþ idare, ekonomideki konjontürdeki bozulmalar, girdi fiyatlarýndaki kontol edilemeyen artýþlar, pazardaki daralmalar (örneðin bu alanda kovid zamanýnda gübre kullanýmýnýn, ilaçlamanýn, kuraklýðýn yarattýðý talep düþüklüðü vs.) nedeniyle geçici sýkýntýlar yaþayabilir.

Þu anda Hektaþ (OYAK) dese ki % 200 bedelli sermaye artýrmak istiyorum, yatýrýmcýlarýn çoðunun bu iþe sevinerek onay verebileceðini, katýlacaðýný düþünüyorum.

Aslýnda siz sadece fiyatý düþürmek amacýyla insanlarýn moralini bozmaya, hisselerini sattýrmaya oynuyorsunuz.

Bu yaptýðýnýz suçtur.

++++++++++1
    Guzel ifade etmissiniz. Ayni fikirdeyim.
    Elinize saglik.

5. Ýþyatýrým sitesinden alýnan karþýlaþtýrmalý grafik.

Grafiðin en baþtaki ucu tam 1 yýl önce bugün yani 17.01.2023'ü gösteriyor. Ýki hissenin o günkü fiyatýný da 100'e eþitleyip ordan devam edince tam 1 yýl sonra bugün;

Hektaþ tam yarýya inerek 50 birime düþerken,

Tüpraþ 2 katýna yani 200 birime çýkmýþ.

Ýkisi de 100 den baþlayýp biri 200'e biri 50'ye gitmiþ ve fark 4 kata çýkmýþ.

Ayný þekilde karþýlaþtýrýnca Hektaþ 100 den 50'ye düþerken;

GARAN ve AKBNK 260'a
    EGEEN 180
    FROTO ve BRISA 175
    ENJSA 155
    KONTR ve ALARK 135
    SISE 115
    IHLAS ve PETKM 110
    SASA 70

olmuþ. Dalga geçtiðimiz Ihlas bile 1 yýlda 100 den 110 a giderek %10 kazandýrmýþ.

Bundan sonrasý ne olur bilemiyorum, hemen herkes kötü konuþuyor. Þirketten ise bir açýklama yok.

Bu borçlar nasýl ödenecek, Oyak kendi iþtirakine düþük faizli ya da 3 yýl geri ödemesiz borç verir de hepsini kapatýr mý bilinmez. Böyle bir yetkisi var mý onu da bilmiyorum.

Oyak, Hektaþ'ý batýrmayacaðýna göre bir hal çaresi düþünmüþlerdir herhalde. Þu ilk çeyrek sonucu gelse de 3 liraya mý iner, yerinde mi sayar, 35 e mi gider bi görsek de rahatlasak.

6. Oralet yazmayacaktým da þu resmi görünce sizin kynin arkasýndan boncuk döþeyen üstadý azamýnýz aklýma geldi:
     Alýntý Originally Posted by emregunes Yazýyý Oku

7. Deðerli Oralet dostum bir de ahtapotun faydalarýný unutma, sizin üstad pek sever:

8 bacaðý ayný anda 8 farklý yöne hareket edebilir ve hakim olabilir niteliktedir ve bu da hakimiyeti sembolize eder. Erkek ahtapotlar çiftleþme sýrasýnda 8 bacaðýndan biri cinsel organý haline gelerek görevini yerine getirip, çiftleþme sonrasý normal bacak olarak görevine geri gelmektedir.

8. Adios.......

Sayfa 413/703 ÝlkÝlk ... 313363403411412413414415423463513 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •