Originally Posted by 
delimeli

Bazen çok komik þeyler yazanlarý görüyorum.
Þirket iflas ediyor...
Þirket batýyor...
Arkadaþlar bu þirket 460 bin üyesi olan Türkiye'nin 3. büyük holdinginin bir þirketidir.
Bu holdingin 300 milyar civarýnda Net Varlýðý vardýr.
Koskoca OYAK bu þirketin batmasýna, isminin lekelenmesine izin verir mi?
Evet þirket Levent Ortakçýer'in hýrsýnýn kurbaný olmuþtur. OYAK Yönetimi uyumuþtur. Olayý farkedememiþtir. Þirket plansýz-programsýz hareket etmiþ, Yönetim de olayýn farkýna varamamýþtýr. Bu yönden kötü bir idarecilik sergilemiþlerdir.
Þu anda þirket finansal zorluklarla boðuþmaktadýr. Gerçek budur.
Ancak siz sanýyormusunuz ki OYAK bu þirketin iflas etmesine, batmasýna izin verebilir?
Bu bir þahýs þirketi deðildir. Yönetimin de hesap vermek zorunda olduðu þirketin yarým milyon sahibi vardýr.
Ne kadar zorluk yaþanýrsa yaþansýn yapýlan yatýrýmlar eninde sonunda tamamlanarak meyvelerini verecektir. Belki þirketin toparlanmasý uzun sürebilir. Bunu zaman gösterecektir.
Þunu da unutmayýn bir defa tarým sektörü Dünya'da hiç ölmeyecek bir sektördür. Diðer sektörler gibi konjonktüre göre sona ermesi söz konusu deðildir.
Zaman zaman bütün þirketler (Koç, Sabancýnýnkiler dahil) yanlýþ idare, ekonomideki konjontürdeki bozulmalar, girdi fiyatlarýndaki kontol edilemeyen artýþlar, pazardaki daralmalar (örneðin bu alanda kovid zamanýnda gübre kullanýmýnýn, ilaçlamanýn, kuraklýðýn yarattýðý talep düþüklüðü vs.) nedeniyle geçici sýkýntýlar yaþayabilir. 
Ama bunlarýn ilelebet süreceðinin beklentisi bu sektör için doðru deðildir.
Þu anda Hektaþ (OYAK)  dese ki % 200 bedelli sermaye artýrmak istiyorum, yatýrýmcýlarýn çoðunun bu iþe sevinerek onay verebileceðini, katýlacaðýný düþünüyorum.  
Deniliyor ki yabancý satýyor. Bu gün gelen 17 Ocak takas verilerine göre (cuma günün rakamýdýr) yabancý payý % 21,11'dir. 
Hisse geçen hafta üstüste % 5'ler seviyesinde düþmesine raðmen bu satýþ yabancýlardan gelmemiþtir.
Bir de deniliyor ki biz þu þahsýn dolduruþuna geldik, bize malý pazarladý. O yüzden satamadýk.
Yahu arkadaþlar siz bu kadar safmýsýnýz? Sizin aklýnýz, muhakeme yeteneðiniz yok mu? Ne demek o kiþi beni, bizleri kandýrdý? O yüzden satamadýk.
Herkes para hýrsýna kapýlmýþ, görmek istediði rüyayý görmüþ, malý satmamýþ, þimdi de suçu baþkasýna atarak kendi hatasýný örtmek istiyor.
Zamanýnda satmayýp elinizdeki sermayenizin erimesi bir baþkasýnýn deðil tamamen sizin, benim suçumuz. Bu yüzden bir baþkasýný suçlayamazsýnýz.
Bir de sitede yazý yazan gördüðüm bir kaç kiþi var. 
Ellerinde mal yok, ya da minimum miktarda mal var. 
Ama maþallah gün içinde en az 5-6 yazý yazarak þirketten bir bok olamayacaðýný söyleyerek güya biz KY'larý korumaya soyunmuþlar.
Ya kardeþim madem bu þirketten bir bok olamayacaðýný düþünüyorsunuz? O zaman bu þirketi niye takip ediyorsunuz? Çekin gidin çok iyi þirketlere yatýrým yapýn.
Yok eðer bu þirket 7 liralara, 5 liralara , 1 liralara gelsin alacaðým hesabý yapýyorsanýz? Eyvallah, gelmesini bekleyin. Ama her dakika gelipte insanlarýn moralini bozacak þeyler yazmayýn.
Aslýnda siz sadece fiyatý düþürmek amacýyla insanlarýn moralini bozmaya, hisselerini sattýrmaya oynuyorsunuz.
Kýsaca kaðýdý manipüle etmeye çalýþýyorsunuz.
Bu yaptýðýnýz suçtur.
Hisse 1 liraya gidemez mi? Tabi ki gidebilir. Ancak siz her dakika fiyat vererek, hisse dibin dibini görecek diyerek piyasayý manipüle etme gayretindesiniz.
Bunu niye her dakika, her saaat, her gün defalarca yazýyorsunuz?
Düþmesini bekliyorsanýz efendice bekleyiniz, malýnýzý alýnýz. Yok almayacaksanýz, sayfaya bir bilgi sunmadan sadece moral bozmaya çalýþarak sayfayý kirletmeyiniz.
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr. Kimse kimseyi suçlayamaz. Yaþadýklarýnýzýn hepsi DOÐRU ya da YANLIÞ sizin kararýnýzdýr.

Yer Ýmleri