Benim de 5 yıldır portföy ağırlık olarak gramdaydı...oradan baya toparladı portföy.
Ama iddia ediyorum, buradaki çoğu arkadaşın hisse tarafı zayıf..trade mantığı ile değil de, temel analiz olarak hisse seçimi yapılsa ve bu hisseler temel oarak bozulmadığında satılmasa..dediğim hedefler tutturulur.
zaten portföy hedge işi endeks short ile yapıldığı için hisse satmıyorsun...iyi hisse de 1-2 yıllık vadede illa ki hak ettiği yere geliyor.
Bence, nosfecagrı, sen, abka gibi arkadaşlar bu hedefi rahatlıkla tutturur...önemli olan, bu hedefe göre modellerini oluşturmak...burada pek çok arkadaşa sorsam, yıllık %50 kazancı çok rahat yakalanır der...bunu hedeflemez...halbuki bunu 20 yıl becerebilsen, makul bir sermaye seni küçük bir servete götürüryor.
Mesele, %50 ye odaklanıp, her yıl bunu sağlamaya çalışmak.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Büyük ihtimalle kamu bankaları döviz satıyor...yoksa dolartl burada olmazdı..yarın reis müjde, cart, curt bir şeyler açıklayacak...büyük ihtimal moral bozulması diye yarın da 8 altında tutmaya çalışırlar...yarın şapkadan tavşan çıkmazsa, perşembe itibariyle 8-8,5 aralığına girer kur...esas önemli olan seviye 8,5...orayı da kamu bankaları+vatandaş döviz satışı ile geçmeyiz diye düşünüyorum.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
yılda bir kere 6 aylık yatırım ile %50 hedefimdir.6 ayda dinlenmek lazım.
geçen sene 107.000 endekste girdim %40 ile çıktım(endeks 150000 iken)
benim sorunum hisse seçimi.bundan sonra ENDEKS UYGUN OLUNCA sağlam hisse araştırması yapmak lazım.
yoksa %50 bence gayet güzel.hisseden kazanç çok sıkıntısız oluyor.
sermaye artsın vobu tamamen bırakacağım.
beni çok yıpratıyor.sosyal-aile hayatımı etkiliyor.gece kalkıp futurelere bakıyorum.
bana sağlam bir ek gelir olarak hisse yetecek gibi.
gecen sene pandemı dususdunde tebte 200long vardı genelde...teb...150 200 arası tasır.....sımdı tablo aynı...tebın spot ayagını bulmak lazım.....mal alanlar sortlamıs.....hep sıgortalı işlem....dolar bazlı 175 180 ......var....tel bazlı14750...145 var.....burayı gecıp ustunde kaparsa nefes alır yoksa tepkıden baska bısey olmaz
147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........
VOB ruhsal mekanik çözülmeyi artırıyor gibi..
Agresif kar-zarar; büyük neşe-üzüntüye sebep oluyor.
gerçi benimki de gelin gibi; HEM AĞLARIM HEM GİDERİM
AMA MALESEF GERÇEK BU.
Yer İmleri