Sayfa 416/1012 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516916 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 3,321 - 3,328 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Real ve ruble değer kazanırken nerdeyse dünya da şu an dolara karşı tek değer kaybeden para birimi TL bunda tek neden biten stopaj avantajı eeee enflasyonla eşit oldu reel faiz diye birşey kalmadi vatandaş niye TL de durayim ki diyor demek ki ...vatandaş adeta dolara hücum ediyor bugün .

2.  Alıntı Originally Posted by Hocam954 Yazıyı Oku
    32-44 Gün
    23.00 %
    24.35 % MK
    45-89 Gün
    23.25 %
    24.56 % MK
    90-175 Gün
    23.50 %
    24.88 % MK

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Şaka gibi günlüğü 24 iken aylığına 23 veren belki de tek yer. Bir de yıl sonu bilanço dönemi yoklamak lazım. Bu seviyelerden artış olacak mı bakalım? Yoksa doların seviyesi ne olursa olsun giriş yapacağım.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    sn.rxpu eskiden günlük mb hangi faizden fonlamis diye rapor atardı.o önemli ..şimdi mb faiz oranı 24 ..yüzde 15 stopajlida olsa bankaların en azından 25-25.50 oran vermeleri gerekir bence .
    13.09.2018 tarihinden beri tcmb ufak istisnalar harici %24 ile fonluyor. Bu %24'ün stopajı 0. Bankalar bu para için devlete stopaj ödemiyor. O nedenle banka için mevduat %24 ile tcmb %24 ilk bakışta aynı.
    Ancak geçmişte de listelemiştim, %24 ile mevduat tcmb'ye göre banka için daha değerli. Zira mevduat mudisi bankadan teminat istemiyor, tcmb teminat istiyor. Ayrıca mudi parayı uzun vadeli yatırıyor, tcmb gibi günlük ya da haftalık vermiyor.

O nedenle tcmb'nin verdiği para gerek nitelik gerekse nicelik olarak mevduatın yerine geçemez.

Bu avantajlardan dolayı mevduat pratikte her zaman fonlama faizinden yüksek olmalı. Daha avantajlı olduğu için.

Bunun tersini gördüğümüz durumlar ne yazık ki faiz üzerinde suni baskı oluşturulmaya çalışılan zamanlarda oluyor.

Hazinenin piyasada para bırakması ve borçlanmasını ertelemesi de bankalara cesaret verdi ama tcmb'nin para politikasını da zayıflattı.

Hayatta hiçbir şey bedava değildir. Ve hayatta genelde iyi şeyler olmaz. Mali politika gerekli sıkılaşmayı sağlayamaz ise hazinenin borçlanması gereken meblağı borçlanmamasının acısı çok kötü çıkabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Real ve ruble değer kazanırken nerdeyse dünya da şu an dolara karşı tek değer kaybeden para birimi TL bunda tek neden biten stopaj avantajı eeee enflasyonla eşit oldu reel faiz diye birşey kalmadi vatandaş niye TL de durayim ki diyor demek ki ...vatandaş adeta dolara hücum ediyor bugün .
    Cunku TL bir iluzyondur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Sevgili mevduatçılar, bugün Fibabanka ( kordon ) ve Odea yı işlerim nedeniyle ziyaret ettim. Olağanüstü bir kalabalık vardı. Bu kalabalığı bir kez de 15 temmuzdan sonraki hafta görmüştüm. Bugünün bir özelliği var mı bilmiyorum. Çoğunluk 40 yaş üstü idi. Fibada 70 yaşlarında bir adam , faizini işletmeye gelmiş. Kız bunu sohbetle kafa kola aldı ve adam parayı kaçtan bağladığını, kaç para faiz aldığını anlayamadan gitti.
    Odea çok seri çalıştı. 30 dk. da 20 kişiyi erittiler. 150 bin dolar elden aldım '' saymak istermisiniz '' dediler. Zaten Merkezden taze geldi, gözümün önünde mühürlü torbayı açtınız verin, zaten kalabalık dedim ve Tbank2 a gidince saydılar, tam çıktı. TL. faizi sordum. Tbank 24 dedi. Diğerleri zaten boş

6. TL ciler USD ye mi kayıyor ? Sabah 5.17 iken şimdi 5.2661...

7.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Real ve ruble değer kazanırken nerdeyse dünya da şu an dolara karşı tek değer kaybeden para birimi TL bunda tek neden biten stopaj avantajı eeee enflasyonla eşit oldu reel faiz diye birşey kalmadi vatandaş niye TL de durayim ki diyor demek ki ...vatandaş adeta dolara hücum ediyor bugün .
    Realde %2,7 Ruble'de ise %4,5 reel faiz var. Bizde Ruble mi alsak....
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    TL ciler USD ye mi kayıyor ? Sabah 5.17 iken şimdi 5.2661...
    3 puan gizli düşüş 3 puanda bankalar dusurdu..misal vakif geçen ay 26 veriyordu ..şimdi 23 ...eee stopajdan da 3 puan al sana 6 puanlık bir düşüş .büyük rakam bu .dengeleri bozar .

Sayfa 416/1012 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •