Sayfa 417/1032 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Oyak Yatırım – Halkbank HALKB Hisse Analiz 2Ç18 – 10.08.2018

Halkbank’ın 2. çeyrek karı bizim 1,092 milyon TL tahminimize ve piyasanın 1,082 milyon TL beklentisine paralel 1,113 milyon TL oldu. Özkaynak karlılığı %16,3 olarak gerçekleşti. Genel olarak faaliyet kalemlerinin beklentilerimize yakın olduğunu görüyoruz. TL kredi-mevduat makası sektördeki genişleme trendinin aksine 15 baz puan daralmış. Bunda temel sebep kredi getirilerindeki artışın (31 baz puan) sektörün gerisinde kalması. Net faiz marjındaki artış da yalnızca 4 baz puan oldu. Aktif kalitesinin gücünü koruduğunu görüyoruz. Takipteki alacak oluşma hızı 42 baz puanla araştırma kapsamımızdaki en düşük seviyede gerçekleşti. Takipteki alacak oranı 15 baz puan düşüşle %2,7 oldu. Hisse için Endeks Paralel Getiri önerimizi koruyoruz.

2. Valla ben kendi raporumu kendim yazarım abi...Geçen yılın aynı dönemine göre artış % 10 bile değil...Ki asıl sıkıntı herkesin para musluklarını kıstığı bir dönemde TL kredileri tarafında kredi hacminin sektör ortalamasının oldukça üzerinde gerçekleşmiş olması ve bu durum bence endişe verici...

Nokta...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

3. Moral bozukluğundan pek yorum ve paylaşım yapmıyorum... ancak durum vahim görünüyor

4. Tüpraş piyasa beklentisinin %30 üstünde 2,098mn TL FVAÖK açıklamıştır. FVAÖK marjı yıllık 1.3 puan azalarak %10.4 olarak gerçekleşmiştir.
    Beklenti yönetimini en güzel TUPRS'da yaptılar...Şapka çıkarıyorum...30 Haziran'da bitmiş bilançoyu sanki kimse bilmiyormuş gibi bir çok firma çok düşük bir kâr (hatta bazıları zarar) beklentisine soktu piyasayı ve geçen yılın yarısı kadar kâr herkesi memnun etti...İthal ettiğimiz petrolün yarısı İran'dan ve bize gelen en düşük maliyetli petrol...Fişi çekilmiş bir ülkeden ithalat yapan ve açıklanmış rezil bir bilanço yanında yeni rafinerilerle rekabet gücünü giderek kaybedeceği aşikar olan hissenin PD/DD bakın...

Şunu demek itiyorum abi...Aracı kurumlar ve araştırma şirketleri genellikle pozisyondan çıkmak ya da sıkıştıkları pozisyona yeni yatırımcılar çekmek için kullanıyorlar bu tür raporlama işlerini...Maalesef...Hemen geride Vakıf Yatırm örneğini verdim...Sadece 13 günde % 50 lik bir hedef değişikliği nedir yaw ?...Ki, ortada kayda değer bir gelişme de olmadı aynı dönemde...Bilanço bile ortada yoktu...

????
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5. Piyasa beklentisinin % 30 üzeri demek bu piyasadaki kurumların çöp olması demek...

Nokta...

6. 2009 krizinin hemen başında ABD'li şirketler sadece 1 ay sonra batan banka ve diğer bazı finans kuruluşları için 10 numara 5 yıldız raporlar servis etti piyasaya...Sonra hep birlikte gümm !...Bir kaç mesaj öncesinde yazdığım "devletin döviz bazlı kredi kullanımına bir düzenleme getirmemesi nedeni ile içerisinde bulunduğumuz durumun" bir benzeri bu tür kurumlar için de var...Bunlara acilen bir düzenleme getirilmesi ve atıyorum "% 10 üzerinde bir sapma durumunda lisanslarının 1 aylığına durdurulması" gibi cezai müeyyideler getirilmesi artık şart...

% 30 nedir yaw...30 Haziran tarihli döviz kurları ortada, şirketin satışları, stokları belli...Petrolün uluslararası ve ülke içi fiyatlamasını köylü memet ağa bile biliyor çünkü her gün benzin mazot alıyor...Eee, ne bu % 30 luk sapma ???

Kapattım...

7. Haber yalanlandı..

Her haberi ciddiye almamak gerekir..

http://m.finansgundem.com/habe...nti...anladi/1334336

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 417/1032 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •