Vesbe nin 3Q18 özsermayesi 1653 tl, vestelin ise 2922. Vesbe Vestelin bilançosuna dahil olduğuna göre, 2922-1653=1269/335=3,78 yani vestel vesbeden 3.78 tl daha fazla olmalı. Gerçekte ise vestel 6,43 iken vesbe 15.50. Geçen sene de vestel 10 tl iken vesbe 9 tl imiş. Vestelin şu anki piyasa değeri 2157tl , vesbenin ise 2941tl. Nereden baksanız tutarsızlık.
Özsermayeye göre hesap yapmak yanlış olur. Piyasanın en çok dikkate aldığı konular,
1-Karlılık
2-Borçluluk
bu iki kalemde de vesbe vestelden çok daha iyi seviyede.
Bir diğer önemli konu da temettü verimliliği. Vesbe bu yıl borsada en yüksek temettüyü verebilecek konumda. Vestelde böyle bir konu yok henüz.
Vestelin nesi var derseniz çok güzel hikayesi var. Eğer söylediklerini yapabilirlerse fiyat konusunda vesbenin seviyelerine gelebilir tekrardan.
Benzer cevabı vermiş sayın balıkadam. Görmeden yazdım kusura bakmayın.
Saygılar.
Hocam şöyle anlatayım, bir galeriniz var, gittiniz galeri olarak, birde oto yıkamacıya ortak oldunuz. Oto yıkamacı 10 lira kazanıyor, galeriniz ise 20 lira zarar ediyor.
Ortak arıyorsunuz. Galerinize kimse ortak olmak istemez cunku 20 lira zarar eksi 10 lira yıkamadan gelen karınız var. Totalde 10 lira zararınız oluyor.
Ama oto yıkamacıya ortak ararsanız herkes ortak olmak ister. Cunku 10 tl kar eden bir işletme.
Bu işletmeleri ne kadara kurdugunuz çokta önemli değildir. En önemlisi kardır. Pd/dd nin aslında hiçbir şey oldugunu araştırrısanız heryerde okuyabilirseniz mesela. Dediğim gibi aslolan surdurulebilir kardır.
Bugun vesbe yi şirket kime satmak istese, borsa değerinin cok ustune satabilir. Çünkü vesbe kimin sahipliğinde olursa olsun surdurulebilir kara sahip bir şirkettir.
Saygılar.
Hocam gene aynı tutarsızlığa düşmüşsün. Bir A şirketi başka bir B şirketinin sahibi olabilir. Bu bir iştiraktır. Amma velakin B şirketinin güncel piyasa değeri A şirketinin bilançosunda görünmez. Mantığın tamamen yanlış. Birbirinden ayrı ayrı düşün onları, ama yapısal bağlantılarını da göz ardı etme.
burda 10.80 den vesbe yi yazan benim zaten herif laz malum ogleden sonra kafa duruyor ama bunun ki demekki 24 saat calısmıyorbenden bu kadar 10.80 aldım 15.75 ustu satıslar benim komisyon dus %46 net kazanc bana yeter yolun acık olsun vesbe spek adamsın
![]()
Kɑbul edilen bir yɑnlışlık, kɑzɑnılmış bir zɑferdir
Yer İmleri