Sayfa 418/462 İlkİlk ... 318368408416417418419420428 ... SonSon
Arama sonucu : 3694 madde; 3,337 - 3,344 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Arkadaşlar merhaba,

Oturum amaçlı bir ev almayı düşünüyorum, 10M. TL anlaştık, satıcı rayiç değeri belediyeden aldı yaklaşık 1M TL. Şimdi satışta 1M mu belirtmeli 10M mu? Alış satış vergisi ona göre 10 kat olacak.

İnternetten araştırdım 10M olunca yıllık emlak vergileri de binde 2 den her yıl 20 binTL olacak. Halbuki aynı sitedeki arkadaşa sordum sadece 1600TL ödemiş bu yıl. Şimdi ben 10M yapınca iyice keriz gibi hissedeceğim..

Emlakçı hep böyle(rayiç) yapılıyor diyor ama bunun bir denetimi filan yok mu sonradan? Ne yapmalı acaba?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,

Oturum amaçlı bir ev almayı düşünüyorum, 10M. TL anlaştık, satıcı rayiç değeri belediyeden aldı yaklaşık 1M TL. Şimdi satışta 1M mu belirtmeli 10M mu? Alış satış vergisi ona göre 10 kat olacak.

İnternetten araştırdım 10M olunca yıllık emlak vergileri de binde 2 den her yıl 20 binTL olacak. Halbuki aynı sitedeki arkadaşa sordum sadece 1600TL ödemiş bu yıl. Şimdi ben 10M yapınca iyice keriz gibi hissedeceğim..

Emlakçı hep böyle(rayiç) yapılıyor diyor ama bunun bir denetimi filan yok mu sonradan? Ne yapmalı acaba?
    Binde 2 olan emlak vergisi degil tapu harci

binde 2+ binde 2 alici satici toplam binde 4 odeniyor alim satimda. Herkes rayicten gosteriyordu eskiden ama simdi Maliye takip edip sonradan ceza yaziyormus diye insanlari korkuttular. Herkeste bir korku var

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,

Kuzene geçen ay ev aldık. Rayiç bedel 582.000 liraydı yukarı yuvarlayıp 600.000 tl den işlemi gerçekleştirdi.
    Normal fiyattan aşırı tapu harcı çıkar. Kimse normal fiyattan işlem yapmıyor.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,

yaiç bedelinin %20 üstünü yaz geç ne fazla tapu harcı nede her sene ekstra emlak vergisi ödeme
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yaiç bedelinin %20 üstünü yaz geç ne fazla tapu harcı nede her sene ekstra emlak vergisi ödeme
    Size ve cevap veren diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

Burada aklıma bazı sorular geliyor. 1,2 milyon transfer edersek kalan kısmı nasıl vereceğiz, elden mi? Bir de geçenlerde bir kanun çıktı 7000TL üzeri bütün ödemeler banka vasıtasıyla yapılacak diye. Bankadan 8,8M. TL çekip herhangi bir yere belgeli bir ödeme yapmazsam bu parayı n'aptın diye kimse sormaz mı? Olduda bir maliye müfettişi sordu 2 yıl sonra ne cevap verilir? Çok mu evham yapıyorum bilemiyorum, akşam gözüme uyku girmedi...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    7000TL üzeri ödemeler konusunda linkteki şu madde bizi koruyor galiba:

Tapu sicil müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler, noterlerde gerçekleştirilen işlemler gibi bazı işlemlere ilişkin ödemeler hala 7.000 TL’yi aşsa dahi mükellef olanlar ve olmayanlar için belgelendirilmesi gereken ödemeler kapsamında değildir.

https://kpmgvergi.com/yayinlar/mali-...ayimlandi/2807

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Şu videodaki 12.10 -13,30 dakikalar arası anlatılanlar esas korkum benim.

https://www.youtube.com/watch?v=RKWa91nuI5Q

8. turali burası avrupa değil burası ortadogu ülkesi...

o kadar korkma...herşey kayıt dışı dönüyor...

kayıt dışı cenneti bir ülkede yaşıyorsun...

kara paranın kol gezdiği...heleki emlağa hiç dokunmazlar...

onların canları ciğerleri emlak...

dün şişlide gördüm bir otoparkta...adam koskoca tabela asmış ben vergi kaçırıyorum diye...

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 418/462 İlkİlk ... 318368408416417418419420428 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •