TAT GIDA...
Temel analizine kabaca baktığımda bu kadar düşüşü hak edecek ne olmuş diye merak etmemek mümkün değil.
Ama burası Türkiye borsası abicim, her şey mümkündür.
UZUN VADE...
90'lı yıllardan gelen 14 dalgalık bir trendin 8. zirvesinin geçen yıl başında 8.20 ile yapıldığı görülüyor.
Uzun vadede 8.20 üzerinde 6 zirvesi daha olacaktır.
KISA VADE...
2 alternatif sayımdan ilkinde 4.40 altında son 1 dibi var. Diğer alternatifte ise çoklu diplerle 2.5-3 TL'ye kadar düşme ihtimali var.
8.20'den başlayan düşüş trendinde bu 9 dalgalık sayıma göre 4.20 altında son 1 dibi kalmış.
Zaten 1 yılda %50 düşmüş olan bu hissede yatay destek olan 4.10-4.20 arasından mutlaka tepki vermelidir.
Ancak orta vadede burası da aşağı geçildiği taktirde o zaman düşüş dalga sayısı artar ve uzun vadeli destek çizgisine kadar (2.5 TL) düşebilir, ama buna pek ihtimal veremiyorum, çünkü bu hisse bu rakamları hak etmiyor.
GÜNEŞ SİGORTA...
UZUN VADE...
Bunun da HAFTALIK grafiklerde 90'lı yıllardan gelen 15 dalgalık bir trendi var ve 2008'de gördüğü 3.04 TL 5. zirvesi olmuş. Şimdi 10 yıldır devam eden bir 4. düzeltme dalgası (yeşil IV) içinde.
Ama kısa-orta vadede yönü aşağı görüyorum.
Bu dalganın (yeşil IV) kendi iç sayımına baktığımda (buraya sayımın grafiğini atamayacağım)0.85 altında 1 dip daha yapacağını sanıyorum. Yeşil IV dibinin en fazla yeşil I tepesi olan 0.50'ye kadar düşebileceği görülse de ben bu rakama kadar düşeceğini beklemem.
ARMADA...
UZUN VADE...
2008 dibinden gelen 15 dalgalık trendin 6. zirvesini 2 yıl kadar önce 10.67 görülerek yapmış.
Bunun da düzeltmesi derin ve uzun oluyor.
Benim görüşüme göre uzun vadeli trend desteği olan 2.75-3 TL arasına kadar düşüş devam edebilir.
Aslında küçük ölçekli ve düşük hacimli olmakla beraber temeli sağlam, düzenli temettü veren bu hisse , yukarıdaki saydığımız 2 hisse gibi buraları hak etmiyor.
![]()
Yer İmleri