Sayfa 42/296 İlkİlk ... 3240414243445292142 ... SonSon
Arama sonucu : 2434 madde; 329 - 336 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,050
    Portföyde bulunan Ardyz nin 4/1 verdim kalanı ile devam benden alanda kazansin,
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

2. Yenilenebilir enerji şirketleri rallisinden sonra yazılım şirketleri rallisi son gaz devam ediyor lakin bu rallisinde bir sonu olacak. 50-60 fk lı enerji şirketleri görmüştük ve balon oldu bunlar diyorduk an itibariyle aynı şey yazılım şirketlerinde oluşmaya başladı. Dikkatli ve seçici olma zamanları bence!

Atatp 68 fk an itibariyle
    Miatek 50 fk an itibariyle

Sektörün hala makul çarpanlarla işlem gören 2 şirketi Ardyz ve Logo yazılım. Sektör şirketlerinde öyle rasyolar oluştu ki 20 fk lara dayanmışlara hala makul diyebiliyoruz

Yazılım sektöründe işlem gören şirketler için 20 fk normal sayılacak seviyelerdir. Ama 50-60-70 fk lardan işlem görenler bir apple olmayacaksa balondur. Balonlarda doğası gereği eninde sonunda patlarlar!

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yenilenebilir enerji şirketleri rallisinden sonra yazılım şirketleri rallisi son gaz devam ediyor lakin bu rallisinde bir sonu olacak. 50-60 fk lı enerji şirketleri görmüştük ve balon oldu bunlar diyorduk an itibariyle aynı şey yazılım şirketlerinde oluşmaya başladı. Dikkatli ve seçici olma zamanları bence!

Atatp 68 fk an itibariyle
    Miatek 50 fk an itibariyle

Sektörün hala makul çarpanlarla işlem gören 2 şirketi Ardyz ve Logo yazılım. Sektör şirketlerinde öyle rasyolar oluştu ki 20 fk lara dayanmışlara hala makul diyebiliyoruz

Yazılım sektöründe işlem gören şirketler için 20 fk normal sayılacak seviyelerdir. Ama 50-60-70 fk lardan işlem görenler bir apple olmayacaksa balondur. Balonlarda doğası gereği eninde sonunda patlarlar!
    Logo ya da güzel haber geldi seans sonrasinda.

Koç Sistemin e dönüşüm projelerinin lisansıni satin almış.

Bence bu haber olumlu yansır. Zaten geri kalmıştı.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Logo ya da güzel haber geldi seans sonrasinda.

Koç Sistemin e dönüşüm projelerinin lisansıni satin almış.

Bence bu haber olumlu yansır. Zaten geri kalmıştı.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Evet dostum bende yeni gördüm haberi. Gerçekten çok güzel bir haber gelmiş onada. Hisse haber eksikliğinden 1 sene evvel ki fiyatlarındaydı zaten. Yazılım şirketleri bu süre içersinde 8-10 kat gitti. Güzel haberelerle oda hareketlenebilir diye düşünüyorum

Ardyz nin Logo dan farkı çok agrasif bir büyüme içine girmiş olması. Birçok iş haberi gönderdi ve daha niceleride gelecektir diye düşünüyorum. Borsamızda beklenti ve hikaye her şeydir

5. Miatek piyasa değeri 27 milyar tl
    9 aylık karı 390 milyon tl
    Sermayesi 500 milyon tl
    50 fk ve 25 pd/dd

Atatp piyasa değeri 14 milyar tl
    9 aylık karı 173 milyon tl
    Sermayesi 94 milyon tl
    68 fk ve 23 pd/dd

Ardyz piyasa değeri 9 milyar tl
    9 aylık karı 380 milyon tl
    Sermaye 170 milyon tl
    17 fk ve 9 pd/dd

Yorum yapmayacağım az çok matematik bilen anlamıştır konuyu.

54 üstünde yeni fibo hedefi 70
    Hayırlı olsun.

7. bilanço ne zaman gelir acaba tahmini olan var mı? 700 milyon kar gelmesi durumunda mevcut fiyatta fk 13 küsür oluyor. bilişim sektörünü geçtim, bimasın şu anki fk sı 20, ardyz son zamanlardaki sert yükselişe rağmen 17. seneye favök en kötü ihtimal %100 artar. 15 fk olursa peg rasyosu 0.15 oluyor.

bilanço gelene kadar mevcut fiyatın altına düşmesi muhtemel görünmüyor. şu anki fk oranı aşağıda şekilden de görüleceği üzere ulaşılan en yüksek fk. mesela 2022 bilançosuyla fk 8,5-9 lardan 6'lara düşmüş ve 2023 yılı içerisinde çift hanelere çıkmamış.
    bu yıl bilanço açıklandığında fk 15 olabilir. bu da bence artık şirketin daha yüksek fk'lardan fiyatlanacağını gösterir. önümüzdeki sene 15 fk'nın altına düşmemesini beklerim ben. net karda en az 2 katlık bir artık ve 15-20 lerde bir fk şirketin kısa vadede gideceği çok yeri olduğunu gösteriyor.

diğer yazılımların fk'sının oldukça artması dikkatleri ardyz üzerine çeker önümüzdeki yıl. benim nacizane hedefim 2024'e kadar bir lot dahi satmadan beklemek. 2024'te oturup başka bir hedef belirleyecem

ardyz.jpg

8. 2024 bilançosuna kadar satmadan beklemek. yanlış yazmışım

Sayfa 42/296 İlkİlk ... 3240414243445292142 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •