Merhaba, kayma-komisyon değerlerini kodun içine yedirmenin bir yolu var mıdır ?
Merhaba, kayma-komisyon değerlerini kodun içine yedirmenin bir yolu var mıdır ?
viop için var
hisseler için düşünüyorsanız her birinin kademe fiyat aralığını kendiniz girmeniz lazım
parametreler
4- Komisyon Puan = 25
5- Sys.Performans.Baş.Trh = 01/01/2020
PHP Code:
string syspertrh = Sistem.Parametreler[5].Split('=')[1].Trim() ;
if ( syspertrh != "" )
{ Sistem.GetiriHesapla( syspertrh , kayma);
var KarZarar = Sistem.GetiriKZ;
Sistem.Cizgiler[6].Deger = KarZarar;
Sistem.Parametreler[16] = Sistem.GetiriKZ[C.Count-1].ToString("0.00");
var isay = Sistem.GetiriToplamIslem;
Sistem.ZeminYazisiEkle(syspertrh +" İşlem Adet= "+isay.ToString("0") , 2, 1, 30, Color.White , "Tahoma", 12);
Sistem.ZeminYazisiEkle("Net Kâr_Zarar = "+ KarZarar[KarZarar .Count-1].ToString("0.000") + " Puan", 2, 1, 50, Color.Green , "Tahoma", 11);
}
Bear_Bull
@BearBull26
Yanlış anladınız sanırım. Amacım kayma-komisyonu direk yön kalıbına yedirebilmek.
Bildiğiniz gibi kayma komisyon kodun içine gömülmediği sürece optimizasyon sonuçlarında işlem sayısı arttıkça aynı oranda getiri de artıyormuş gibi mantık dışı hatalı sonuçlar elde ediliyor. Bunu aşmaya çalışıyorum.
Bear_Bull
@BearBull26
şöyle ayarlanabilir;
https://www.borsaistanbul.com/urunle.../fiyat-araligiPHP Code:
var Fiyat = C[i-1];
var Kademe = 0.01f;
if (Fiyat >= 0.01 && Fiyat <= 19.99f) Kademe = 0.01f;
else if (Fiyat >= 20 && Fiyat <= 49.98) Kademe = 0.02f;
else if (Fiyat >= 50 && Fiyat <= 99.95) Kademe = 0.05f;
else if (Fiyat >= 100) Kademe = 0.10f;
ideal içindende alınabilir
string Sembol = Sistem.Sembol;
var yuzeysel = Sistem.YuzeyselVeriOku(Sembol);
var fadim = yuzeysel.PriceStep; // fiyat adımı
ama son fiyata göre verir
dediğiniz gibi yapılırsa
2 sene önceki fiyatla şu andaki fiyat arasındaki fark yüzünden şaşma olmaz![]()
Bear_Bull
@BearBull26
Ben de bunu çok merak ediyorum. Performans hesaplaması yaparken kayma komisyon hesaplaması zor değil excelde basit bi tabloyla yapılabilir fakat optimizasyon yaparken sonuçlara kayma ve komisyon dahil edilemiyor. İdeale bu konuyla alakalı 2 3 defa belki yazdım fakat öyle birşey söz konusu değil diye cevap verdiler. Eski sayfalarda yanılmıyorsam Orhan Akdoğan bey kendi yazdığı sistemlerin optimizasyonlarını arayüzü kullanmadan kodla kayma ve komisyon değerlerini de dahil ederek yapıyordu. Hatta kodu da paylaşmış. Library içine gömülü bir şekilde. Kod bana çok karışık geldi. Bir de kendi yazdığı sisteme özgü bir kod gibiydi. Bununla alakalı bir çalışma varsa ben de arkadaşlardan rica ediyorum. Daha önce burda da yazmıştım sanıyorum ama herhangi bir cevap gelmedi.![]()
Yer İmleri