-
Fransiz ressam (Jules-Charles Mauperrin) Jules-Charles Aviat’nin dogum yildonumu (26 Haziran 1844)
Charlotte Corday et Marat, 1880 (Musée des Beaux-Arts de Rouen)

Adelina Patti, 1887
-
Italyan ressam Emilio Magistretti’nin dogum yildonumu (26 Haziran 1851)
Il 9 gennaio 1878 a Milano. Annuncio della morte di Vittorio Emanuele II ( January 9, 1878 in Milan. Announcement of the death of Vittorio Emanuele II, 1879)

Il sogno di una madre, 1910
-
Lubnanli ressam Daoud Corm’un dogum yildonumu (26 Haziran 1852)
View of Achrafieh, 1881

The Madonna of Bikfaya executed, circa 1890s
-
Alman filozof (Johann Kaspar Schmidt) Max Stirner'in olum yildonumu (26 Haziran 1856)
"Nedir benim olmasi gereken! Oncelikle iyinin meselesi, sonra Tanri'nin, insanligin, gercegin, ozgurlugun, humanizmin ve adaletin; dahasi halkimin, kralimin, anavatanimin; ve nihayet tinin ve binlercesinin. Sadece benim meselem asla benim olmamalidir. 'Yuh be, egoiste bakin, sadece kendini dusunuyor!' " Biricik ve Mulkiyeti

"Was soll nicht alles Meine Sache sein! Vor allem die gute Sache, dann die Sache Gottes, die Sache der Menschheit, der Wahrheit, der Freiheit, der Humanität, der Gerechtigkeit; ferner die Sache Meines Volkes, Meines Fürsten, Meines Vaterlandes; endlich gar die Sache des Geistes und tausend andere Sachen. Nur Meine Sache soll niemals Meine Sache sein. 'Pfui über den Egoisten, der nur an sich denkt!' "
-
Alman besteci Richard Wagner'in librettosunu yazdigi ve besteledigi Nibelung Yuzugu (Der Ring des Nibelungen) epik dortlusunun ikinci kismi olan Valkureler (Die Walküre - La Valchiria) muzikal dramasi ilk kez 26 Haziran 1870 tarihinde München, Nationaltheater2da sahnelendi.

-
Italyan ressam Giovanni Borgonovo’nun dogum yildonumu (26 Haziran 1881)
Ritratto di Giovanni Borgonovo, XX sec.

Paesaggio, XX sec.
-
Amerikali oyun ve senaryo yazari Sidney Howard’in dogum yildonumu (26 Haziran 1891)

“Ne istediginizi bilmenin bir yarisi, onu elde etmeden once neyi birakmaniz gerektigini bilmektir.”
-
Fransiz ressam Félix-Saturnin Brissot de Warville’in olum yildonumu (26 Haziran 1892)
Troupeau de moutons dans les montagnes, 1870 (New York, Brooklyn Museum)

Shepherd drives his herd through a village, 19th century
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri