Sayfa 421/1003 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Temettu endeksi fonlarindan DPT - ALC fonlari GSP fonundan farkli degil mi ? GSP temettu getirilerini bizim hesaba yatiriyor. DPT ve ALC ise fon fiyatina ekliyordu. Onceki yazismalardan yanlis anlamis olabilirim , emin olamadim. Tesekkurler, bol kazanclar.

2.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Temettu endeksi fonlarindan DPT - ALC fonlari GSP fonundan farkli degil mi ? GSP temettu getirilerini bizim hesaba yatiriyor. DPT ve ALC ise fon fiyatina ekliyordu. Onceki yazismalardan yanlis anlamis olabilirim , emin olamadim. Tesekkurler, bol kazanclar.
    GSP, Ocak ve Temmuz aylarının ilk iş günü biriken temettüyü hesaplara yatırır.Brüt/Net temettü farkı olmadan hesabına yansır.
    Fiyatı da o kadar düşer.
    Diğer fonlar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim sayın black mirror.
    Saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Temettu endeksi fonlarindan DPT - ALC fonlari GSP fonundan farkli degil mi ? GSP temettu getirilerini bizim hesaba yatiriyor. DPT ve ALC ise fon fiyatina ekliyordu. Onceki yazismalardan yanlis anlamis olabilirim , emin olamadim. Tesekkurler, bol kazanclar.
    Bir de şu fark var çok temel. dpt ve alc temettü endeksi fonu. Amaçları temettü25 endeksini en az sapma ile yansıtmak. O yüzden içerikleri de temettü25 hisselerinin oranları kadar çok az bir fark ile. Endeksteki hisseleri , endeksteki oranlarına çok yakın oalcak şekilde koyarlar. Yani mutual fon değiller, izahnameleri gereği temettü endeksi puanınndan çok çok az sapabilirler. Amaçları sadece temettü25 endeksini yansıtmak.

gsp ise hisse yoğun mutual fon ama temettü ödeyen hisselerden seçiyor portföyünü. Yani kullandıkları aynı ama amaçları oldukça farklı .

gsp temettü25 endeksinin yılda %40 üstünde de getirebilir seçimlerine göre altında da , dpt ve alc temettü25 endeksten yılda en fazla 2-3 puan saparlar. O bile zor.

Temettü25 ne getirirse, direk onu alayım, riske girmeyim diyen için ilk ikisi, dur bakayım fon yönetimine güveneyim , hisselerin oranalrını kendi belirleyip kendi seçsin, risk alayım ama temettü25'i de geçme ihtimalini istiyorum diyen için gsp cazip.

Detayını bilmiyorum, hiç hesaplamadım ama 6 aylık ödemeleri de içine katınca gsp, temettü25'in önünde mi ardında mı, bence en önemli kısım orası, potanisyel bir gsp yatırımcısı için.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bir de şu fark var çok temel. dpt ve alc temettü endeksi fonu. Amaçları temettü25 endeksini en az sapma ile yansıtmak. O yüzden içerikleri de temettü25 hisselerinin oranları kadar çok az bir fark ile. Endeksteki hisseleri , endeksteki oranlarına çok yakın oalcak şekilde koyarlar. Yani mutual fon değiller, izahnameleri gereği temettü endeksi puanınndan çok çok az sapabilirler. Amaçları sadece temettü25 endeksini yansıtmak.

gsp ise hisse yoğun mutual fon ama temettü ödeyen hisselerden seçiyor portföyünü. Yani kullandıkları aynı ama amaçları oldukça farklı .

gsp temettü25 endeksinin yılda %40 üstünde de getirebilir seçimlerine göre altında da , dpt ve alc temettü25 endeksten yılda en fazla 2-3 puan saparlar. O bile zor.

Temettü25 ne getirirse, direk onu alayım diyen için ilk ikisi, dur bakayım fon yönetimine güveneyim , hisselerin oranalrını kendi belirleyip kendi seçsin, risk alayım ama temettü25'i de geçme ihtimalini istiyorum diyen için gsp cazip.
    GSP'nin gerçek performansını görmek için Linkedin üzerinden Azimut portföyün aylık olarak yayınlanan raporunu inceleyebilirsiniz.
    Diğer hisse fonlarla kıyaslamasını daha doğru bir şekilde yapabilirsiniz.
    Temettüsü ve değer artışını tatmin edici bulduğum için minik minik ekliyorum.
    Saygılar.

5. EIB ve benzeri fonlar için içinde bulundurdukları,
    - Hisse kazançları sıfır stopaj
    -Hisse ve ppf fon katılımları sıfır stopaj,
    -Altın fonları sıfır stopaj
    -Bono, öst için sıfır stopaj(fonlar bunları alırsa stopajı yok fon için)
    söz konusu.

Ama bu fon yatırımcısının kazancından %10 stopaj kesilecek.
    Keşke döviz işine girmeyen değişkenleri de sıfır stopaj yapsalardı.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    EIB ve benzeri fonlar için içinde bulundurdukları,
    - Hisse kazançları sıfır stopaj
    -Hisse ve ppf fon katılımları sıfır stopaj,
    -Altın fonları sıfır stopaj
    -Bono, öst için sıfır stopaj(fonlar bunları alırsa stopajı yok fon için)
    söz konusu.

Ama bu fon yatırımcısının kazancından %10 stopaj kesilecek.
    Keşke döviz işine girmeyen değişkenleri de sıfır stopaj yapsalardı.
    Evet cücük gibi ortada kaldılar, eib ve suc yerine, fon sepeti fonlarına bakıyorum benzer performansta, kurcalıyorum. Onlar da hep büyük özel bankaların, evirip çevirip kendi fonlarını koymuşlar, onu kakalamışlar tekrar paketleyip, evlat olsa sevilmez.
    Ya da daha önce de dediğim gibi az daha vites büyütüp, aed, fid , gma, opb gibi bir tık riskli değişkenlere geçeceğim ben.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet cücük gibi ortada kaldılar, eib ve suc yerine, fon sepeti fonlarına bakıyorum benzer performansta, kurcalıyorum. Onlar da hep büyük özel bankaların, evirip çevirip kendi fonlarını koymuşlar, onu kakalamışlar tekrar paketleyip, evlat olsa sevilmez.
    Ya da daha önce de dediğim gibi az daha vites büyütüp, aed, fid , gam, opb gibi bir tık riskli değişkenlere geçeceğim ben.
    FID ve OPB'yi bir dönem bulundurmuştum.
    O tür fonların da maaşallahı var, borsanın düşüşünde neredeyse hsyf kadar düşebiliyorlar.
    Çok moral bozucu oluyor o durum.

EİB ve benzerleri aylık %2'nin altına düşmezlerse ben şimdilik devam etmeyi düşünüyorum, faizlerin artışı EIB ve arkadaşlarına da artı katkı verecektir muhtemelen.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    FID ve OPB'yi bir dönem bulundurmuştum.
    O tür fonların da maaşallahı var, borsanın düşüşünde neredeyse hsyf kadar düşebiliyorlar.
    Çok moral bozucu oluyor o durum.

EİB ve benzerleri aylık %2'nin altına düşmezlerse ben şimdilik devam etmeyi düşünüyorum, faizlerin artışı EIB ve arkadaşlarına da artı katkı verecektir muhtemelen.
    Şu anki rakamlar ile , enflasyon, ppf getirileri, yaklaşık piyasa mevduatı koşullarında benim eşik değerim de o civarda. aylıkta ortalama 2,2-2,3 civarı altına düşmezse ben de taşırım. Her ay değil tabi ortalamada.

Sayfa 421/1003 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •