Originally Posted by
yıldırımkıta
doğrudur dediğiniz gibidir.
benim demek istediğim her dönem faiz giderleri var bu refinasman kredisi çekilerek borçlar kapandı burda bir erken ödemeden dolayı faiz geliri oluştu ve yeni çekilen krediden dolayı faiz gideri aradaki olumsuz fark ne kadar olabilir. ( yeni çekilen kredinin tutarı ile alakalı bir rakam yok sadece mevcut krediler için çekmişlerse çok fazla bir sıkıntı yok ama yüksek bir rakam çekmişlerse iki aylık faiz gideri bile bizim tahminlerimizi alt üst edebilir. ) YTD
çektikleri kredilerin üzerinde herhangi bir teminat vermemiş olmaları ,geçmişin aksine şirketin çok rahat borçlandığını dolayısı ile faiz miktarının geçmişe göre daha az olacağına yormamız gerektiğine inanıyorum...malum 2016 yılında dahi yıllık 50-100 milyon zararlar eden bir şirket idi...tabi o zaman çektiği kredilerin tümü teminatlı idi..şirket düzlüğe çıkınca artık bankalar bu teminatı istemiyorlar...
şirket olarak kredibiliteniz yükselmiş ise daha uygun şartlarda kredi çekebiliyorsunuz...buda sizin finansman giderlerinizi çok kısar...
ben o paylaşımı şirketin geldiği aşamayı göstermek amacı ile paylaştım...bir zamanlar zarar eden şirket fiyatı 2 tl iken şu anda karlı olunca 19,78 tl...:kahkah: herşey temeldir dostlar...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri