Vakitsiz öten horozun başını keserler...
söke kaça satılır? enerji ve batı hisseleri hariç?
150 milyon dolar eder mi?
borç düştükten sonra devir fiyatı olarak diyorsanız makul olabilir.. 290 milyon dolara gelir alıcıya..
2 yıldan uzun 75 milyon dolar borcu var kabaca sökenin. alan kişi bu borç dışında 65 milyon dolar da 2 yıl içinde ödeyecek.. geri kalan da devir bedeli olur.. bu açıdan hem alıcı için hem satıcı için güzel bir anlaşma olur..
atıyorum 250 milyon dolara kurulsa böyle bir tesis (1 nolu eski fırın hariç 2.4 milyon ton klinker) izinler yatırım vs en az 5 yıl sürer... bence ederi 300 - borç.. 300 - 140 = 160 milyon devir bedeli.. batıçimin kasasına 120 milyon dolar girmesi.. benim beklentim bu.. ama bakalım nasıl olacak?
sökenin 75 milyon dolarlık (euro borcu) borcunun 2 yıldan uzun vadeli olduğunu unutmayalım.
yatırım tavsiyesi değildir.
Vakitsiz öten horozun başını keserler...
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Sayın Bahmet çok güzel bir tespit olmuş ama meselede tam olarak bu zaten,Söke nin satılması gereken, gönlümüzden geçen rakam 250-300 milyon usd olmalı,halihazırda satışta olan halka açık ve olmayan bir sürü fabrika var, Söke elbetteki favorilerden ama yinede sizce o rakamı verecek bir KAHRAMAN çıkarmı acaba? 150 milyon usd veren mutlaka çıkar ama o rakam ne bizi ne yönetimi nede şirketi kurtarır, şirketin açıkladığı satış periyodunda sona gelindi ve henüz açıklanan resmi bir teklif yok,süreç uzarmı onuda bilmiyoruz...Sürecin sonunda eğerki Söke satışı başarısız olursa benim şahsi görüşüm, birileri belki kızacak buna ama, önce şirketlerin mali yapıları güçlendirilerek karlı hale getirilmeli, Batıda 100 - 150 milyon TL civarı bir varlık satışı gerekli, eş zamanlı 220 milyon civarı bir bedelli yapılmalı,yaratılacak nakitle sonrasında Söke deki Batı paylarını ve enerji paylarını Batıçim yada Liman almalı, Sökede de 400 milyon TL lik bir bedelli ile toplamda 500 milyon üzeri bir kaynak sağlanır Sökeye ve düze çıkarak karlı bir hale getirilir, satılacaksa da o zaman sizin beklediğiniz rakamlara satılır...Ben kendi adıma bu hissede en kötüye hazırlıklı olunması gerektiğini öğreneli yıllar oldu, bunca yıldır olmaz dediğimiz ne varsa olduktan sonra son dakika sizin beklediğiniz gibi bir teklif gelirse gerçekten çok ama çok mutlu olurum, ama bir çok beton santralinin şeftesiz kapattığı bir dönemde öyle bir rakam teklif eden olursa gerçekten de "ne kadarda olsa bu kadar olmaz" derim... neyse biz yinede iyi düşünelim iyi olsun, herkese bol kazançlar, İstanbul da yaşayan tüm arkadaşlarada çok geçmiş olsun.
Satışa 200 k yazacak delikanlı aranıyor...!
Yer İmleri