Sayfa 425/748 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon
Arama sonucu : 5983 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: KOZAA - Koza Madencilik

1. şu ipek kozanın sahibi vs çok sıktı arkadaşlar
    iş tavuk mu yumurtadan çıktı mevzuna döndü
    1-şirketler satılırsa 3. tek paket satılır ipek farklı ihale,koza maden farklı ihale,koza altın farklı ihale yapılmaz,alan firma 3 firmayıda almış olacak, bu duruma göre ipek kimin sahibi olduğunun önemi de yok,
    2-her halikarda birleşme kaçınılmaz kasada para gani bence davalar biter bitmez 3 şirketide birleştirecekler o zaman görecem ipek mevzunu
    3-söylediğiniz gibi ipekte ky daha az halka açık hisse sayısıda az yukarı çıkarmak için bu bahaneyi kullanıyorlar
    ipek kozadan en az %35 iskontosu olması gerekir yani kozaa şuan an az 17-18 olmalı yada ipek 8-9 aralığında olmalı

2.  Alıntı Originally Posted by Feragat Yazıyı Oku
    Taş geldi herhalde bana dün 2 lira üzerinde fark vardı İpek'e önde idi . Kozaa üzerinden baskılayarak aşağı çektiler İpek'e yi . Fark 1.5 liralara indi .tahtacı , kozayı öne geçirmek istiyor . Dün siz dediniz İpek'e baskılanıyor ama +3 kozaa eksilerde diye.

Ayrıyetten İpek'e de grup var dedim onlar satarsa veya yüklenmezse tahtaya şuan gitmez. Çünkü spek gitmesini istemiyor ipekenin .

Spek istemiyor , içerdeki gruplar istiyor bakalım kim galip gelecek olay bu . Katılır katılmazsınız sizin taktiriniz .
    ben “baskılanıyor” kelimesini sizin cümlenizde olduğu için kullandım.

Herkes gücü yettiği kadar kendi kağıdında işlem yapar. En sonunda da hedef ne ise o gerçekleşir. Yolda şu oldu bu oldu vs işin hikaye kısmıdır.

Sözün özü çok fazla senaryoya ve paranoyaya gerek yok demek istiyorum.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

3. İpeke hakkında neden yazıyorum ? asıl durum şu, kozaa daki düşüşler İpek'e yüzünden oluyor ve hedefe biraz daha geç gidiyor . İpeke baskılamak için tahtacı oynuyor .
    Kozaa da Kâr oranınız yüksekse düşüşlere aldanmayın hissenizi kaptırmayın , karamsar olmayın , demek için İpek'e içinde bahsediyprım . Burda İpek'e yi övmüyorum aslında . İpeke için 70 liralar konuşuluyor demekki yukarı sürecekler dedim ve bu durumun yarısı bişe gerçekleşir ise kozaa da gidecek düşüremeyecekler kozayı demek istedim .

İnsanlar satıp ah vah etmesin elindekinin değerini bilsin diye yazıyorum . Çünkü 3 hisse birbiri hakkında hep ipucu veriyor birisi gidince diğer gidecek diye düşünebiliyorsun.

Amacım iyi niyet. Şurda 3-5 kat kazanmak demek burayı takip etmiş , elindeki parasıyla işlem yapmış insanın geleceğini de kurtarmak demektir . 300 -500 bin lirasını yatırmış bir yatırımcı 1.5 milyon yapabilir sabırlı olursa yeterki sabretsin diyorum yada 100 bini 500 bin yapmış olsun

Geçen yıl 6.5 -7-8 lerden alanlar 5.2 lerden satıyordu neden ? Hisse değerli değil miydi ? İşte olası düşüşlerde hep pozitif olunsun elimizdekileri kapmasınlar diye yazıyorum .

4. evet arkadaşlar tüm ipeke leri sattım ve kozaa ya geçtim hayırlı olsun

5.  Alıntı Originally Posted by Feragat Yazıyı Oku
    İpeke hakkında neden yazıyorum ? asıl durum şu, kozaa daki düşüşler İpek'e yüzünden oluyor ve hedefe biraz daha geç gidiyor . İpeke baskılamak için tahtacı oynuyor .
    Kozaa da Kâr oranınız yüksekse düşüşlere aldanmayın hissenizi kaptırmayın , karamsar olmayın , demek için İpek'e içinde bahsediyprım . Burda İpek'e yi övmüyorum aslında . İpeke için 70 liralar konuşuluyor demekki yukarı sürecekler dedim ve bu durumun yarısı bişe gerçekleşir ise kozaa da gidecek düşüremeyecekler kozayı demek istedim .

İnsanlar satıp ah vah etmesin elindekinin değerini bilsin diye yazıyorum . Çünkü 3 hisse birbiri hakkında hep ipucu veriyor birisi gidince diğer gidecek diye düşünebiliyorsun.

Amacım iyi niyet. Şurda 3-5 kat kazanmak demek burayı takip etmiş , elindeki parasıyla işlem yapmış insanın geleceğini de kurtarmak demektir . 300 -500 bin lirasını yatırmış bir yatırımcı 1.5 milyon yapabilir sabırlı olursa yeterki sabretsin diyorum yada 100 bini 500 bin yapmış olsun

Geçen yıl 6.5 -7-8 lerden alanlar 5.2 lerden satıyordu neden ? Hisse değerli değil miydi ? İşte olası düşüşlerde hep pozitif olunsun elimizdekileri kapmasınlar diye yazıyorum .
    Elinize sağlık selamlar

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

6.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    normalde kozaa formundaki en karamsar üyesiniz ama kar konusundan bayağı bonkör gördüm
    kozaa 600 senede 1,2 milyar kar yapması için koza altının 3 milyar tl kar yapması gerekir
    kozaa 3 milyar kar yapması için 320-350 bin ons çıkarması gerekiyor
    yatrıım firmaları bu yıl 275 bin üretim 2 milyar kar bekliyorlar
    benimde kozaa kar hedefim bu yıl için 1 milyar civarı
    1. çeyrek faaliyet raporunda bu yıl beklenen üretim verisinide paylaşırlar
    inş 320-350 bin aralığı olur
    320-350 bin bandında üretim hedefi koyarlarsa 1. çeyrek üretimide bunu desteklerlerse hedef fiyatlarda en az %20 artış beklerim
    ben de geçen seneki kadar üretim bekliyorum. Aracı kurum beklentilerini düşük bulanlardanım. Göreceğiz eli kulağında. 90-100 bin ons üretim olursa ilk çeyrekte her şey dört dörtlük olur.

7.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    ben de geçen seneki kadar üretim bekliyorum. Aracı kurum beklentilerini düşük bulanlardanım. Göreceğiz eli kulağında. 90-100 bin ons üretim olursa ilk çeyrekte her şey dört dörtlük olur.
    100.000 efsane olur
    gelecek yıllarda yapılacak üretim ve tahsilat bu yıl içinde yapılır
    böylece iskonto düşer (indirgenmiş nakit akışına göre şirket değerlemesi yapılırken gelecek yıllar tahsilat ve gelirleri bu günkü değere iskonto oranı ile indirgeniyor şuan borsada kullanılan oranlar 13-14 arası bo oranda on yıllık tahvil baz alınıyor )
    koza altın 10 yılda 30 milyar kar üreteceğini varsayalım 14 faize göre bu günkü değeri
    Paranın Gelecek Değeri / (1 + faiz oranı)dönem ile hesaplanır
    30.000.000.000/(1+0,14)^10:8.092.314.285 yapmakta
    faiz 8 düşerse 30.000.000.000/(1+0,08)^10: 13.895.804.642 yapmakta
    fark 13.895.804.642-8.092.312.285:5.803.492.357 yapıyor
    yani faizler düşerse 30 milyar gelirüzerinden koza altının değeri 5.8 milyar artacak ,iskontosu azalacak
    buda hissse hedef fiyatını 5.800.000.000/152.000.000=38 tl arttırır
    şirket aynı faaliyet aynı karı yapsa bile hedef fiyatı %40 gördüğünüz gibi artmış oldu
    şirket persormansı kadar faiz seviyeleri de borsa üzerinde etkili
    faizin düşmesi borsa ralli demek tabi pandemi vs hariç normal koşullarda
    faizlerin düşüş trendinde borsaya girilir
    faizlerin ve enflasyonun çıkış trendinde borsadan çıkılır
    arkadaşlar ımkb 50 içinde yabancının çıkmadığı kağıt yok adamlar tahvil,hisse her şeyi satıp türkiyeden çıkıyor
    bunun nedenleri swap kısıtlaması ve para maliyeti cds 600 puan
    petkim koç vs vs düşük temettü veren kağıtlar her zaman iskontolu işlem görmeye devam edecek yabancı algısı değişene kadar yani türkiyeye giriş yapılıp cds 200-300 bandına inene kadar durum bu
    koza grubu bunun tek istisnası karı iyi dövizle iş yapıyor (yabancı dolar cinsinden yatırımını büyük ölçüde koruyor)
    nekadar volatil olsada borsada 3-5 güvenli limandan biri koza grubu
    Son düzenleme : tarik1234; 15-05-2020 saat: 15:13.

8. Soru: 4 yılda altın % 1000 prim yapmışsa 17.000 dolar olmuşsa. ve dolar da % 500 enflasyon nedeniyle altına karşı değer kaybetmişse altının reel değeri ne olur?
    Son düzenleme : yasemin5566; 15-05-2020 saat: 15:45.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 425/748 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •