Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.
Ben cuma sabahından beri anlatmaya çalışıyorum pd/dd önemli değil bizim için önemli olana sizin de yakındığınız abd yatırımı bu hesaba katılacak ilerde getirisi ne olur ne kadar temettüye katkısı olur ve bir diğer önemli konu düzenli temettü ödemesi çimentolardada görüldüğü üzere 5 yıllık gelecekte verebileceği temettülerde hesaplamaya konmuş.
Evet beni en çok orası deli etmişti. 2023 'te üretime geçecekti. 5 yıl hesaplarlarsa 2 yıllik bir temettü artışı olabilir . Ha o 2 yılla birlikte alınan kredisi de ödenmeye başlayacaktı. Yani çok da mutlu edecek şekilde yansımayabilir ama az veya cok pozitif temettü açısından .
ABD yatırımı nasıl değerlemeye alınacak?ilginç yani. daha para harcamaya başlamamış, kredi çekmemiş. Yatırım çok para mı kazanacak, yoksa batık yatırım mı? Neye göre değerleme yapılıyor. Matematik bu yatırımda nasıl çalışacak?
Ayrıca İş holding sizce yatırımcısını mı sever yoksa cebini mi sever?
Açıkcası trakyacam ve soda hisse sahibi olarak, 2019 sonuna doğru milyonlarca hissesini geri alım yapan bu holdingi seviyorum. Ama bu geri alım hareketi, birleşme için bir ön hazırlık mı yoksa gerçekten piyasaya "hopp bu hissenin ederi bu kadar düşemez, *okunu çıkarmayın mı diyor?
Mal canın yongası
oralet bey'de hisseler düşse de çıksa da
her daim keyif gıcır
kafası kırıklık ne güzel şey
Yer İmleri