Sayfa 428/1024 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,417 - 3,424 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Tcmb 12.25 ile para toplamıyor nakit açığı olan bankalara para satıyor.
    Bildiğim kadarı ile "bankalara verdiği limitsiz vadeli TL borçlanma imkanı ve aynı koşullarda TL borç verme imkanı" yani verebilir de borçlanabilir de diye anlıyorum... Diğer bir yorum olarak da o vakit TCMB sının değilde; bankaların likit TL sorunu var, bozulan mali yapısını MB dan geç likitide penceresinden tamamlıyor... Dzügün bir banka nakit problemi yaşamaması gerekmez mi? O vakit RODEO %14 yada MODEO %14,75 yada MAHMUT BANK %15 veriyora kanmamak gerek.. Paranızı alamama riskiniz büyüyor gibi birşey... Ya da bankalarda mali ve likitide sıkıntısı büyüyor diyelim o vakit... Kısaca, her türde bir ANAMOLY yi idare etme durumu... Ekonomilerde ANAMOLY ler hiç iyi değildir... Ama iddia sahibi değilim... Yanlış da bakmış anlamış yorumlamış olabilirim.. Çünkü iktisatçı değilim... Mühendisim...

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarı ile "bankalara verdiği limitsiz vadeli TL borçlanma imkanı ve aynı koşullarda TL borç verme imkanı" yani verebilir de borçlanabilir de diye anlıyorum... Diğer bir yorum olarak da o vakit bankaların likit TL sorunu var, bozulan mali yapısını MB dan geç likitide penceresinden tamamlıyor... Dzügün bir banka nakit problemi yaşamaması gerekmez mi? O vakit RODEO %14 yada MODEO %14,75 yada MAHMUT BANK %15 veriyora kanmamak gerek.. Paranızı alamama riskiniz büyüyor gibi birşey... Ya da bankalarda mali ve likitide sıkıntısı büyüyor diyelim o vakit... Kısaca, her türde bir ANAMOLY yi idare etme durumu... Ama iddia sahibi değilim... Yanlış da bakmış anlamış yorumlamış olabilirim.. Çünkü iktisatçı değilim... Mühendisim...
    yanlışın var borç alma oranı %7.25 verme %9.25. en üst bant (saat 1600'dan sonra çalışan %12.25).
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    yanlışın var borç alma oranı %7.25 verme %9.25. en üst bant (saat 1600'dan sonra çalışan %12.25).
    Sn.JuliaLuthor kabul ediyorum... Hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Sonuçta oldukça sade basit anlaşılır anlattık.. Umarım herkes nasibine olan payını almış olur...

Durum bu... Yani düşünsenize banka 9,25 den borç almıyor 12,25 den borç almak zorunda kalıyor... Banka bu 9,25 den almayıp neden 12,25 den alır... Demek ki elindeki parayı idare edemeyen bir banka hazinesi var... Yada itiraf ediyorum o denli detay bilgim yok... Bankacıda değlim ki... Ulaştırma Sanayiinde bir mühendisim ben... İddialıda asla değilim... Ekonomi bu herşey olabilir... Bana USD soruldu cevapladım.. O kadar..

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.JuliaLuthor kabul ediyorum... Hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Sonuçta oldukça sade basit anlaşılır anlattık.. Umarım herkes nasibine olan payını almış olur...

Durum bu... Yani düşünsenize banka 9,25 den borç almıyor 12,25 den borç almak zorunda kalıyor... Banka bu 9,25 den almayıp neden 12,25 den alır... Demek ki elindeki parayı idare edemeyen bir banka hazinesi var... Yada itiraf ediyorum o denli detay bilgim yok... Bankacıda değlim ki... Ulaştırma Sanayiinde bir mühendisim ben... İddialıda asla değilim... Ekonomi bu herşey olabilir... Bana USD soruldu cevapladım.. O kadar..
    problem yok ben de elektrik ve bilgisayardan anlamam. geçen çalıştıramadım fişte sorun varmış yardım istedim.burada biz öğrenmeye çalışıyoruz HAVA ATMAYA değil. lafımın gittiği yer belli.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

9.25 ten borç almıyor da neden 12.25 ten borç alıyor bankalar diyorsunuz nedeni çok açık 9,25 ten tcmb fazla para vermemeyi tercih ediyor böylece bankaları 12.25 ile sıkıştırıyor ve faizi yükselen her para diğer para birimlerine karşı değer kazanır mantığıyla dövizin düşmesini sağlıyor dolaylı olarak enflasyonu aşağıya çekmeye çalışıyor

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    problem yok ben de elektrik ve bilgisayardan anlamam. geçen çalıştıramadım fişte sorun varmış yardım istedim.burada biz öğrenmeye çalışıyoruz HAVA ATMAYA değil. lafımın gittiği yer belli.
    Rica ederim... Siz iktisatçısınız galiba?

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    9.25 ten borç almıyor da neden 12.25 ten borç alıyor bankalar diyorsunuz nedeni çok açık 9,25 ten tcmb fazla para vermemeyi tercih ediyor böylece bankaları 12.25 ile sıkıştırıyor ve faizi yükselen her para diğer para birimlerine karşı değer kazanır mantığıyla dövizin düşmesini sağlıyor dolaylı olarak enflasyonu aşağıya çekmeye çalışıyor
    Evet bu çok daha mantıklı oldu.. Teşekkürler...

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarı ile "bankalara verdiği limitsiz vadeli TL borçlanma imkanı ve aynı koşullarda TL borç verme imkanı" yani verebilir de borçlanabilir de diye anlıyorum... Diğer bir yorum olarak da o vakit TCMB sının değilde; bankaların likit TL sorunu var, bozulan mali yapısını MB dan geç likitide penceresinden tamamlıyor... Dzügün bir banka nakit problemi yaşamaması gerekmez mi? O vakit RODEO %14 yada MODEO %14,75 yada MAHMUT BANK %15 veriyora kanmamak gerek.. Paranızı alamama riskiniz büyüyor gibi birşey... Ya da bankalarda mali ve likitide sıkıntısı büyüyor diyelim o vakit... Kısaca, her türde bir ANAMOLY yi idare etme durumu... Ekonomilerde ANAMOLY ler hiç iyi değildir... Ama iddia sahibi değilim... Yanlış da bakmış anlamış yorumlamış olabilirim.. Çünkü iktisatçı değilim... Mühendisim...
    Her zaman en yüksek faizi veren banka en riskli bankadır demek doğru olmaz önemli olan topladığı parayı nasıl kullandığı ya da kullandırdığıdır.Mart ayında Akbank'ın verdiği swaplı mevduat oranı Burganbank ya da Odeabank'ın bile üstünde idi.Bu durumda Akbank sizin ciddiye almadığınız diğer bankalardan daha riskli diyebilir miyiz?
    En iyi açıklamayı Jondowes bize yapabilir bu konuda eğer müsaitse.

8. Ekonomist arkadaşların belirttiğine göre tcmb son 2 yıldır bankaların likidite açığı vermesi için çeşitli ayarlamalar yapıyor. Yani bankalar şu an bu kadar büyük likidite açığı veriyorsa bu tcmb nin uzun dönemli tasarımı ile mümkün oldu. Buradaki amaç tcmb'nin kendi faiz politikalarının piyasaya daha fazla etki etmesi ve belki daha düşük bir faiz marjı ile daha yüksek bir etkiye ulaşılabilmesi. O yüzden sn selka'nın düzgün bir banka likidite sıkışıklığına düşmez algısı tcmb'nin son 2 yıldır tasarladığı sistem göz önüne alınırsa biraz bankalara haksızlık olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 428/1024 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •